Ξετρελάθηκα όταν τον είδα. Λατρεύω τις θεωρίες συνωμοσίας (κι ας μην τις πιστεύω συνήθως) και έλκομαι τρομερά απ' την εικονογραφία για εξωγήινους κλπ. 

 

Το "Atacama Humanoid" ήταν ένα μυστήριο εδώ και μια δεκαετία. 

 

Οι επιστήμονες δεν αμφισβήτησαν ποτέ τη γνησιότητα αυτού του πρωτοφανούς μικροσκοπικού σκελετού μόλις 15 εκατοστών με μικροσκοπικό αλλά μακρύ κεφάλι, που βρέθηκε μουμιοποιημένος στην έρημο Atacama. 

 

 

 

Κάποιοι πίστευαν ότι μπορεί να είναι εξωγήινος, άλλοι έβρυο από αποβολή κάποιου θηλαστικού. 

  

Πριν λίγο καιρό παίχτηκε στους κινηματογράφους των ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ Sirius που υποστηρίζει πως οι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη Γη και ως αποδεικτικό στοιχείο (εκτός των άλλων) χρησιμοποιεί τον μικροσκοπικό σκελετό, πράγμα που τον ξαναέφερε στην επικαιρότητα. 

 

 

 

Τώρα ολοκληρώθηκαν και οι επιστημονικές μελέτες και οι ειδικοί που μελέτησαν το γενετικό του υλικό κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα:

 

Ο σκελετός περιέχει ανθρώπινο DNA. Τα τεστ έδειξαν ότι πρόκειται για άνθρωπο, αρσενικό, που έζησε περίπου μέχρι τα επτά του χρόνια.

 

"Παρ' ό,τι δεν είμαστε σίγουροι τι προκάλεσε τις μεταλλάξεις που οδήγησαν στην παραμόρφωση και έχουμε θέμα με την πραγματική ηλικία των οστών, κάθε νουκλεοτίδιό του που μπόρεσα να βρω είναι ανθρώπινο" είπε ο ερευνητής Garry Nolan, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Stanford School of Medicine. Το DNA μάλιστα δείχνει πως η μητέρα ήταν από την περιοχή της Χιλής, στη Νότια Αμερική.  

 

 

 

Η εξέταση του σκελετού δείχνει πολλαπλές ανωμαλίες και παραμορφώσεις στο κρανίο, και μόνο 10 πλευρά αντί για τα συνηθισμένα 12 των ανθρώπων. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εξήγηση για τις μεταλλάξεις που προκάλεσαν όλα αυτά και οι ερευνητές δε γνωρίζουν πόσο παλιά είναι τα οστά, αν και εκτιμούν ότι το άτομο πέθανε τουλάχιστον πριν από μερικές δεκαετίες. 

 

"Είναι ένα ενδιαφέρον ιατρικό μυστήριο ενός εξαιρετικά άτυχου ανθρώπου με μια σειρά γεννετικών ανωμαλιών", υποστήριξε ο Nolan. 

 

 

 

To μυστήριο λοιπόν λύθηκε σε ένα βαθμό. Ο σκελετός ήταν ανθρώπινος. 

Το θέμα όμως παραμένει συναρπαστικό. Το ότι γεννήθηκε και επέζησε πριν από μερικές δεκαετίες (ή όσο καιρό βρουν τελικά οι επιστήμονες) ένα ανθρωπάκι 15 εκατοστών είναι καταπληκτικό.

 

 

 

Το ότι το παραπάνω ανθρωπάκι όμως έζησε μέχρι τα 6-8 έτη του είναι πραγματικά συγκλονιστικό. 

 

 

 

========

 

 

*Τώρα που είπα ανθρωπάκι, είδα πριν λίγο ότι η αδερφή μου η Τατιάνα μου αφιέρωσε ένα πολύ όμορφο ποστ με τίτλο "Το Ανθρωπάκι μου" - μια σχεδόν αγιογραφία μου με αφορμή τα γενέθλιά μου. Με συγκίνησε πολύ :)