Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Μικροπράγματα

Η κατάντια της πολιτικής κριτικής και η γκάφα του Left.gr

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυλιούνται στη λάσπη σαν τα γουρούνια. Και μοιάζει να τους αρέσει. Πολύ.

 

 

 

 

Όπως έχω ξαναγράψει, η Νέα Δημοκρατία παίζει το μικροπολιτικό-παραπολιτικό παιχνίδι λάσπης μέσω του τουίτερ, αλλά και της σελίδας της Ομάδας Αλήθειας (The Truth Team) που εντοπίζει κάθε μικρή ή μεγάλη παρασπονδία του αντιπάλου και τη μεγαλοποιεί πέρα από κάθε φαντασία. 

 

Η κάθε παραμικρή δήλωση πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή το οτιδήποτε γνωστός γνωστού του Τσίπρα έγραψε στο Facebook γίνεται μείζον θέμα απ' τον Φαήλο και την παρέα του - πράγμα που θυμίζει τις τακτικές λάσπης των Αμερικανικών εκλογικών επιτελείων (αν λάβουμε υπόψη μας ότι όλα αυτά γίνονται με αισθητικά κομψό, τεχνολογικά σύγχρονο τρόπο), ή και την προπαγάνδα του Στάλιν και του Χίτλερ.

 

Το ίδιο, δυστυχώς, κάνει τελευταία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με τις ίδιες τακτικές προπαγάνδας και μείωσης οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί του, το κόμμα μέσα απ' τις διάφορες πλατφόρμες του εντοπίζει μικρές ή μεγάλες παρασπονδίες, συχνά τις διαστρεβλώνει ώστε να είναι πιο πιασάρικες, πιάνεται απ' το τι είπαν οι αντίπαλοι στο twitter και γενικά θεωρεί πως πρέπει να πείσει τους πολίτες με τον πιο πατροναριστικό τρόπο. 

 

[Οι δε εμετικές ανακοινώσεις των δύο κομμάτων όταν τσακώνονται, γεμάτες με λαϊκίστικα λογοπαίγνια τύπου Σεφερλή και εξυπνακίστικες ανοησίες που παλιότερα μόνο ο Καρατζαφέρης έλεγε, θυμίζουν παιδάκια του Γυμνασίου που προσπαθούν να πείσουν ένα αόρατο κοινό, για το ποιος την έχει πιο μεγάλη.]

 

Δεν υπάρχει σύγκριση βέβαια. Το Left.gr είναι απείρως καλύτερο από οποιοδήποτε ΜΜΕ της ΝΔ, εννοείται.  Είναι ξεκάθαρα προπαγανδιστικό όμως, οπότε το να κατηγορεί όλους τους άλλους ως γκεμπελίσκους είναι μάλλον αχρείαστο.

 

Παρ' ό,τι το Left.gr δείχνει να νοιάζεται για τη δεοντολογία (μας την είπε ορθώς πρόσφατα επειδή είχαμε βάλει ρεπορτάζ Ουκρανού δημοσιογράφου χωρίς την αρχική πηγή - μετά από μια ώρα προσθέσαμε απολογητικό disclaimer), νοιάζεται μάλλον μόνο για τη δεοντολογία των άλλων

 

 

 

 

Αυτή η *αποκάλυψη* κυκλοφορεί από προχτές.

 

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολλούς απαράδεκτους ή/και ακροδεξιούς τύπους είναι γνωστό και εξοργιστικό. 

 

Το ότι το Left.gr και η Αυγή έβαλαν αποσπάσματα από βιβλίο συνεργάτη της ΝΔ, λέγοντας: "ΝΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ - ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ", ενώ στην πραγματικότητα ο συγγραφέας του βιβλίου αντέγραφε λέξη προς λέξη λόγια άλλου επιστήμονα είναι όμως ελαφρώς παράξενο... 

 

Στο σχετικό με τη γκάφα (;) του Left.gr άρθρο "Πώς να συκοφαντείτε πολιτικούς αντιπάλους", ο Ν. Λιναρδάτος γράφει:

 

[...] Ο Ιωάννης Κωτούλας, στην μονογραφία του «Η Άνοδος του Γ' Ράιχ», παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο του μαρξιστή Stanley Payne, ο οποίος με την σειρά του παραθέτει ένα απόσπασμα του Jacques Ellul. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνιστά καν ίχνος εξύμνησης του ναζισμού. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο θλιβερά, αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι εκτός από τον Κωτούλα, η Αυγή, το left.gr και η Κονσέρβα της Πανδώρας κατηγορούν και τον Jacques Ellul για υμνητή του ναζισμού. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Ζεγγίνης, ο Jacques Ellul ήταν «Ένας Χριστιανός αναρχικός και φανατικός αντικρατιστής. Γι' αυτόν ο ναζισμός ήταν η ακραία έκφραση της κρατικής προπαγάνδας και του εγγενούς κρατικού απολυταρχισμού. Ήταν ένας ένας άνθρωπος που διώχθηκε από την κυβέρνηση Βισύ στην Γαλλία και πέρασε όλη την κατοχή στην αντίσταση σώζοντας Εβραίους, ενώ ο πατέρας του πέθανε στην ναζιστική φυλακή και η γυναίκα του αναγκάστηκε σε εξορία.»

 

Μπορεί ο Jacques Ellul με κίνδυνο την ζωή του να έσωζε Εβραίους, να συμμετείχε στην γαλλική αντίσταση, να πέθανε ο πατέρας του στην ναζιστική φυλακή και να είχε γυναίκα στην εξορία - αλλά πέταξε ποτέ μολότοφ εκ του ασφαλούς από κάποιο πανεπιστημιακό άσυλο; Όχι; Άρα φασίστας. [...]

 

 

Το ίδιο το Left.gr πρόσθεσε κάποιο απολογητικό disclaimer; 

 

Όχι, αντιθέτως! Μετά το σούσουρο και την αποκάλυψη ότι οι ατάκες που κάναν το γύρο του ίντερνετ δεν είχαν γραφτεί ούτε απηχούσαν απόψεις του Κωτούλα αλλά ήταν quotes σε εισαγωγικά, το Left.gr πρόσθεσε ένα υστερόγραφο που λέει:

 

 

ΥΓ. Για όσους αμφισβητούν ότι τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από βιβλίο του κ. Ι. Κωτούλα, παραθέτουμε τις συγκεκριμένες σελίδες από το βιβλίο του "Η άνοδος του Γ' Ράϊχ":

 

[Όντως, λοιπόν, οι φράσεις περιέχονται στο βιβλίο του Κωτούλα και το Left σκάναρε τις σελίδες και μας κύκλωσε βολικά και τι πρέπει να κοιτάξουμε. Μόνο που κανείς δεν είχε αμφισβητήσει αν τα αποσπάσματα ήταν απ' το βιβλίο του Κωτούλα, αλλά αν ήταν λόγια του ίδιου του Κωτούλα.]

 

 

 

Μόνο που οι φράσεις ξεκινούν στην πρώτη σελίδα, μια παράγραφο πάνω απ' αυτήν που σημειώθηκε με κόκκινο. Σε εκείνη την παράγραφο εξηγείται ότι ακολουθούν τα λόγια του Jacques Ellul και μετά, ανοίγουν εισαγωγικά και αντιγράφονται οι φράσεις που έγραψε. 

 

Προσέξτε το, πάνω. 

 

Και δείτε μετά πώς, όταν τελειώνει το παράθεμα, στο τέλος της παραγράφου της δεύτερης σελίδας, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ και σε παρένθεση αναγράφεται το νούμερο παραπομπής (παραπομπής στο βιβλίο απ' όπου πάρθηκαν οι φράσεις).

 

Αν στο πανεπιστήμιο πήγαινες και στα μαθήματα και όχι μόνο στις καταλήψεις, θα ξέρεις τι σημαίνει αυτό. 

 

[Το ότι δεν πρόσεξαν ότι η φράση ήταν όλη σε εισαγωγικά με υποσημείωση παραπομπής δεν τους κάνει καθόλου αμόρφωτους, εννοείται. Δεν είναι πραγματική μόρφωση το να ξεχωρίζεις τέτοια πράγματα σε ερευνητικά συγγράμματα - είναι μάλλον αυτό που λέμε 'τεχνικά ζητήματα ακαδημαϊκών εργασιών'. Το θέμα όμως είναι: Είναι μη καταρτισμένοι ακαδημαϊκά, φτηνοί προπαγανδιστές, ή έκαναν απλώς μια ανθρώπινη γκάφα που θα διορθωθεί;]

 

Το πώς το Left.gr διάβασε όλο το βιβλίο του "υμνητή του ναζισμού" Ι. Κωτούλα και τα κύρια μεμπτά που βρήκε ήταν quotes άλλου συγγραφέα τα οποία τα χρέωσε στον Κωτούλα, είναι απορίας άξιο. Αν αυτά ήταν το χειρότερα αποσπάσματα του βιβλίου δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μιλάμε για αυτήν την "αγιογραφία του Χίτλερ" που μας παρουσίασαν. 

 

Μισό λεπτό όμως!

 

Τώρα πλέον πάνω πάνω το left.gr γράφει:

 
(για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα, ανατρέξτε στο τέλος του άρθρου)

 

Μήπως στο τέλος του άρθρου μπήκε κάποια νεότερη εξέλιξη -ότι πχ. ο Κωτούλας τους έκανε μήνυση ή ότι έγινε γκάφα;

 

Για να ανατρέξουμε στο τέλος του άρθου για να δούμε ποιες είναι οι εξελίξεις στο θέμα...

 

 

 

Μάλιστα...

 

Μία μέρα μετά, κι αφού είχαν αποκαλυφθεί οι αστοχίες του δημοσιεύματος, η Αυγή το κάνει με περηφάνεια πρωτοσέλιδο, γνωρίζοντας προφανώς ότι ήταν μια είδηση βασισμένη σε ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία: 

 

 

 

Επειδή το επίθετο "γκεμπελίσκος" δίνει και παίρνει, και επειδή είναι ειρωνικό να μπλέκεται με "αποκαλύψεις" για φιλοναζιστές κλπ, πιστεύω ότι ΔΕΝ ταιριάζει στην Αριστερά να πέφτει στο επίπεδο των αντιπάλων της. 

 

Παλιά το Πασόκ είχε την Αυριανή και η ΝΔ τον Ελεύθερο Τύπο και κυλιόντουσαν σαν γουρούνια στη λάσπη. Ας μην πέσει κι η Αριστερά στην παγίδα αυτή, εκτός αν έχει βάλει στ' αλήθεια πλώρη για να γίνει το Νέο Πασόκ. 

 

 

ΥΓ. Δεν με νοιάζει να υπερασπιστώ τον Κωτούλα. (Αν και θα είχε όντως πλάκα να ξεσκονίσουμε και το βιβλίο του για τον Στάλιν, στο οποίο γράφει και θετικά - και να τον στιγματίσουμε και ως αιμοσταγή Σταλινιστή!)

 

Έτσι κι αλλιώς ήδη από χτες κι εμείς γράψαμε για το θέμα - κι εμείς θέλουμε να φύγει αν είναι όντως Ναζιστής και όχι απλώς υπερσυντηρητικός. Και βάλαμε μάλιστα κι ένα βιντεάκι με ομιλία του. 

 

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, και θα το πω πολύ σχηματικά, είναι εναντίον των μεταναστών - κι εγώ είμαι υπέρ. Άρα, είμαι εναντίον των πολιτικών απόψεων του Κωτούλα - που είναι και εθνικιστής πατριώτης. Μπορεί να είναι ο χειρότερος ναζιστής, αν θελήσω να τον 'χτυπήσω' όμως θα φροντίσω να μην αυτογελοιοποιηθώ.

 

Πόσο θα ήθελα πάντως ο πόλεμος λάσπης, ψεμάτων και φτηνής προπαγάνδας που παίζουν μεταξύ τους τα δύο κόμματα, χάρη στα ΜΜΕ που ελέγχουν, να σταματήσει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πόσο θα ήθελα το Left.gr να γράψει ένα απολογητικό disclaimer και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία για την οποία όλοι -χωρίς εξαιρέσεις ελπίζω- νοιαζόμαστε...

 

(Αν έκλεινε η ΝΔ την ανεκδιήγητη Truth Team της, ακόμα καλύτερα!)

 

 

 

 

63 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1234 Επόμενα
savvas savvas 13.3.2013 | 15:59
Δυστυχώς αυτό το επίπεδο διαλόγου κυριαρχεί όχι μόνο στο κοινοβούλιο αλλά και στις διπλανές παρέες.
Όντως. Για να ξαναθυμηθούμε του θέμα του μαγκαλιού για το οποίο η μισή Ελλάδα διαρρήγνυε τα ιμάτια της:

http://youtu.be/ijB8QC4EEeQ

Συγγνώμη θα πει κανείς για τις ηλιθιότητες που εκστόμισε;

Άρη δεν κάνεις ένα ποστάκι;
avatar atman 13.3.2013 | 16:02
είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...
avatar
Ανώνυμος/η 13.3.2013 | 16:07
LIKE!!!Και ΠΟΛΥ μάλιστα!!!
Κορυφαίο δε το : "Αν στο πανεπιστήμιο πήγαινες και στα μαθήματα και όχι μόνο στις καταλήψεις, θα ξέρεις τι σημαίνει αυτό."
avatar live2tell 13.3.2013 | 16:13
όντως, το συγκεκριμένο δηλητηριώδες σχόλιο ήταν και το πιο εύστοχο όλων...
avatar live2tell 13.3.2013 | 16:12
τώρα, ρε Άρη, σοβαρά περίμενες να αναγνωρίσει το σφάλμα του το εν λόγω προπαγανδιστικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ?
ΔΕΝ - ΥΠΑΡΧΕΙ - ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
μόνο με μία καλοζυγισμένη αγωγούλα για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Κωτούλα θα έστρωναν κάποιοι τροφαντοί κώλοι εκεί στο left.gr (αν και είμαι αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές), γιατί από επισημάνσεις τρίτων είχαν μια σκασίλα....


[Απ. Άρη: Έγινε μήνυση ήδη απ' ό,τι κατάλαβα, αλλά το Left το έχει ακόμα στην πρώτη του σελίδα, πάνω πάνω, ως "κεντρική είδηση" ή κάτι τέτοιο. Αλλά ναι, περιμένω να αναγνωρίσει το σφάλμα του. ]
avatar Mstrog 13.3.2013 | 16:14
Η κατάντια είναι ότι δεν έχουν ανοίξει ούτε ένα βιβλίο ιστορίας και θεωρούν υμνητή του ναζισμού όποιον δεν συμβιβάζεται με μια οργουελιανή θεώρηση της ιστορίας.
(Π.χ. ας διαβάσουν τι λέει ο Φλάισερ για το πώς γερμανικές μεραρχίες μετέφεραν έλληνες οπισθοχωρούντες στρατιώτες για να τους προστατεύσουν από πράξεις αντεκδίκησης των ιταλών. Ή μηπως υμνητής του ναζισμού κι αυτός;). Ψιλά γράμματα. Αυτοί ακόμη τρώγονται για το γράμμα του Ζαχαριάδη. Ήταν δεν ήταν γνήσιο; (Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν σίγουρα υπάρχουν συριζαίοι υμνητές του ναζισμού).
avatar Ästhet 13.3.2013 | 21:46
Γιατι κατηγορησε ποτε κανεις τον Φλαισερ για αναθεωρητισμό; Απο την αλλη τα εγκληματα πολεμου της Βερμαχτ -οχι μονο των SS και λοιπων μηχανισμων του εθνικοσοσιαλιστικου κρατους- στην Ελλαδα ειναι επισης καταγεγραμμενα, βλ. π.χ. το εργο του Μαϊερ.
avatar Mstrog 13.3.2013 | 23:49
Κανείς σοβαρός (κι ο Φλάισερ αναφέρεται στα εγκλήματα της Βερμαχτ). Αυτό που εννοώ είναι ότι μπορείς να απομονώσεις ένα κείμενο και να βγάλεις τον άλλο ό,τι θες (όπως καναν τα σαΐνια του left που ανακάλυψαν "ρεβιζιονισμό" σε καταγραφή γεγονότων που δεν αμφισβητεί κανείς).
Αν γράψω τη βιογραφία του Εσκομπάρ και αναφερθώ στις "αγαθοεργίες" του (στο χωριό του πίναν νερό στ' όνομά του) θα θεωρηθώ απολογητής των εμπόρων του θανάτου;
tyrope tyrope 13.3.2013 | 16:24
Πήγα και βρήκα το βιβλίο για να διαβάσω το συγκεκριμένο απόσπασμα.
Όντως δεν είναι λόγια του κωτούλα,αλλά παραθέτει κάποιον άλλον.

Όταν κάνω μια παράθεση μέσα στο κείμενο μου για να εκφράσω κάτι,το γεγονός ότι δεν είναι δικά μου λόγια,με καθιστούν λιγότερο υπεύθυνο?

Βλέπω βιάστηκες να κατακρίνεις τον γκαιμπελισμό του left.gr αλλά σε παρακαλώ,διάβασε ΟΛΟ το βιβλίο για να έχεις μια πλήρη άποψη και μην κρίνεις απλώς από κάποια στοιχεία που φαινομενικά βολεύουν.


==========================[Απ. Άρη:

Λες: ",το γεγονός ότι δεν είναι δικά μου λόγια,με καθιστούν λιγότερο υπεύθυνο?"

ΝΑΙ!


ΝΑΙ! Δεν σημαίνει ότι τα δέχεσαι. Σε μια έρευνα που έχει εκατοντάδες παραπομπές, αν έχεις κάνει ποτέ σου ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ακαδημαϊκή εργασία, θα ξέρεις πως θα βάλεις μέσα εκατοντάδες αντικρουόμενα quotes, και πάρα πάρα πολλές παραπομπές που δεν σε εκφράζουν!

Βιάστηκα να κατακρίνω τον γκαιμπελισμό; Αυτοί που το διάβασαν όλο γιατί βιάστηκαν να ΚΑΝΟΥΝ αυτόν τον γκαιμπελισμό λοιπόν;

Και στην τελική, όπως έγραψα, τα λόγια δεν ήταν φιλοναζιστικά - ήταν περιγραφικά, από κάποιον που πολέμησε το ναζισμό και έκρυβε Εβραίους για να τους σώσει!

Αντί γι' αυτό το εξωφρενικά άκυρο σχόλιό σου, καλύτερα να παρέθετες την ξεκάθαρη άποψη του συγγραφέα, αφού διάβασες όλο το βιβλίο. Εγώ δεν θέλω να το διαβάσω πάντως, και δεν θα έγραφα τίποτα αν δεν είχε κάνει την ερασιτεχνική κοτσάνα η Αυγή και το Left.]


tyrope tyrope 13.3.2013 | 16:43
Εμ αυτό σου λέω...για ριξε μια ματια...για δες τι ωραία που τα δέχεται...Δεν βλέπω να τα αντικρούει.[Απ. Άρη: Γράψε μας λοιπόν ένα άρθρο για το πώς είναι όντως φιλοναζιστής - με στοιχεία από το βιβλίο που "διάβασες ολόκληρο".
Αν δεν το θέλει το άρθρο το Left.gr το θέλουμε εμείς - και θα το βάλουμε.
Ακόμα και τότε όμως ένας σίγουρος Γκέμπελς υπάρχει σ' αυτήν την υπόθεση - και δεν είναι ο Κωτούλας.]

tyrope tyrope 13.3.2013 | 17:16
Δεν έγραψα εγώ άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν είμαι εγώ αρθρογράφος-δημοσιογράφος.
Για αυτό και σου έστειλα το βιβλίο.
Να το ψάξεις καλύτερα μιας κι ασχολήθηκες "σοβαρά" επί του θέματος...
Γράφεις 10 άρθρα την ημέρα,κι είναι λογικό κάποια να "πάσχουν"...Δεν γίνεται να είσαι σε όλα σωστός.

Κι αν δεν μπορείς να διακρίνεις κάποιον που γράφει φιλοναζιστικά,τι να πω,δεν ξέρω...
Κι ιδίως από κάποιον ανοιχτά φασίστα.
Δεν λέω,όντως σε ένα ακαδημαικό βιβλίο,συμβαίνει αυτό που λες,αλλά αυτός ο τύπος πόσο ακαδημαικός είναι?
Και οι ιδέες και οι προκαταλήψεις του,όντως διαχωρίζονται από το συγγραφικό-"επιστημονικό" του έργο?

Παρ'όλα αυτά,μπήκα στον κόπο να το ψάξω γιατί δεν μ'αρέσουν κι εμένα κάποια χαζά της αριστεράς.


[Απ. Άρη:

Λες: "Γράφεις 10 άρθρα την ημέρα,κι είναι λογικό κάποια να "πάσχουν"...Δεν γίνεται να είσαι σε όλα σωστός."

Φυσικά. Και σ' ευχαριστώ που μπήκες στην κουβέντα.

Μόνο που το συγκεκριμένο άρθρο ήταν για το πώς το Left.gr συκοφάντησε κάποιον με παραπλανητικά στοιχεία - και όχι για το πώς κάνει αυτός ο κάποιος την έρευνά του.

Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο (για τα "στοιχεία" που χρησιμοποιήσε το Left.gr τυχαίνει να είμαι "σωστός".

Μπήκες στον κόπο να το ψάξεις επειδή δε σ' αρέσουν κάποια χαζά της αριστεράς και πού κατέληξες σε σχέση με αυτά που έγραψα; Ότι ήταν "χαζό" της Αριστεράς να κοροϊδεύει με λάθος στοιχεία τους αναγνώστες, ή δεν ήταν, τελικά;]


tyrope tyrope 13.3.2013 | 19:33
Κατ'αρχην το που βαζεις το σχολιο σου μαζι με το δικο μου ειναι λιγο αστειο,γιατι βλεπω να παιρνω πολλα ΝΑΙ(σχετικα) και μ αρεσει.
ΌΠΩς κι επίσης είναι λίγο αστείο να απαντάω στον εαυτό μου.

Πέρα από αυτό,νομίζω με το να επιμένεις και να λες ότι το λεφτ επικεντρώθηκε σε κάτι που δεν ήταν αρκετά αποδεικτικό για αυτό που θέλει να πει(οτι το ατομο ειναι φιλοναζιστης και δεν θα επρεπε να ειναι σε αυτη την θεση),οκέι,μπορούσε να βρει περισσότερα σημεία στο βιβλίο ή ακόμα καλύτερα στην γενικότερη παρουσία του εν λόγου ατόμου για να το πει.
Ρίξε μια ματια στο μπλογκ του.Δεν θες αλλο.
Ακόμα όμως και σαν παράθεση,αν την διαβάσεις από πριν,όλη την παράγραφο,προφανώς φαίνεται ότι ο συγγραφέας δεν το χρησιμοποιεί ως αντίθεση,αλλά το χαρακτηρίζει ως "ενδιαφέρον"...την οποία παράθεση παίρνει όχι από ένα βιβλίο,αλλά από παράθεση ενός άλλου βιβλίου.

Πέρα από αυτό,εσένα σε αρέσει να ασχολείσαι με μικροπράγματα που πολλές φορές όμως προσπερνούν την ουσία του θέματος.
Το ότι η κοινωνία μας εκφασίζεται και εξαθλιώνεται,κι αντί να προσπαθήσουμε να εναντιωθούμε σ αυτό,όπως στην προκειμένη περίπτωση που ένας ανοιχτά φασίστας παίρνει μια ευαίσθητη θέση,καθόμαστε κι ασχολούμαστε γιατί το λεφτ, προκειμένου να πει την αλήθεια(που σε μια πραγματικα δημοκρατικη κοινωνία θα ήταν αδιανόητο ένα τέτοιο άτομο να πάρει μια τετοια θέση,αλλά εδω ολα γινονται,να που το συζηταμε και πρεπει κιολας να αποδειξουμε με διαφορες "λαθος" τεχνικες οτι ο κωστουλας ειναι φασιστας),πήρε μια "λάθος" παράθεση.
Πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.avatar masal 14.3.2013 | 01:23
Eγω παντως πηγα στο μπλογκ του και δεν βρηκα κατι φιλοναζιστικο η αντιμεταναστευτικο ..
Κεντροδεξιος ειναι ο τυπος τι περιμενατε δηλαδη να μιλαει με αριστερο λογο?
Ηρεμηστε λιγο γιατι παιρνει η μπαλα πολυ κοσμο χωρις να φταιει..
Παραθετω τον συνδεσμο του μπλογκ http://ioanniskotoulas.blogspot.fr/
avatar Scriptum77 13.3.2013 | 16:28
Δημοκίδης, αν δεν έχεις καταλάβει ως τώρα ότι ο συριζα προορίζεται/ψάχνεται να γίνει το νεο πασόκ τι να πω....και εσύ δηλαδή που παρακολουθούσες τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, δεν έγινες πιο σοφός[Απ. Άρη:

:) Ξέρε όμως ότι ψήφισα όλες τις φορές απ' τα 18 μου Συνασπισμό. Δικαιούμουν να ελπίζω ότι δεν θα καταντήσει το νέο Πασόκ.]

tyrope tyrope 14.3.2013 | 02:27
Μάλλον από μόδα ψηφιζες συνασπισμό,δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Χωρίς παρεξήγηση.


[Aπ. Άρη: Μόδα τότε που έπαιρνε δεν έπαιρνε 3 τις εκατό; Ενώ τώρα με το 30% δεν θα ήταν για μόδα ε; Η διαφορά επιπέδου -ακόμα και της Αυγής του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη- με τη σημερινή φτήνια ήταν ανείπωτη.]
tyrope tyrope 14.3.2013 | 12:02
Εντάξει,λάθος το μόδα,εννοούσα κουλνες και εφηβική αντίδραση.ΠΑΣΟΚ εσείς,συνασπισμό εγώ,κουλτούρα κλπ.
Δηλ προτιμούσες Κωσταντόπουλο?Ή Αλαβάνο?
Και τώρα τι σ αρέσει δλδ?ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Φαντάζομαι όμως τώρα προτιμάς Δράση με βάση αυτά που γράφεις.
Φυσικά και δεν εννοώ ότι κάποιος πρέπει να έιναι κάτι ή να ψηφίζει κάτι για να αυτοπροσδιορίζεται αλλά κάποια πράματα μου φαίνονται παράξενα.Όπως το ότι εσύ ψήφιζες ΣΥΝ.
Δεν σε κρίνω.Απλώς μου φαίνεται παράξενο.

Ο μεγαλύτερος ξεπεσμός είναι να προσπαθείς να αντιγράψεις τον αντίπαλό σου. Οπουδήποτε.

Επίσης: "Αν στο πανεπιστήμιο πήγαινες και στα μαθήματα και όχι μόνο στις καταλήψεις, θα ξέρεις τι σημαίνει αυτό." Το πιό εύστοχο σχόλιο που έχω διαβάει εδώ και πολύ πολύ καιρό!
avatar masal 13.3.2013 | 16:39
Απορω γιατι ακομα την ονομαζεις αριστερα , θα ηθελα παρα πολυ μεσα σε αυτο το θολο τοπιο που κυριαρχει να μου πει καποιος τι ακριβως αντιπροσωπευει η αριστερα...
Βεβαια ξερω οτι σου ζητω πολλα και αδυνατα πραγματα καθως ουτε οι ιδιοι γνωριζουν και ουτε γνωριζαν πριν ακομα να μας χτυπησει η κριση.
Χαμενη στον λαικισμο και ψαρωμενη απο το παιχνιδι των παλαιων κομματων πολυ φοβαμαι οτι εχει χασει οριστικα το τραινο για την εξουσια.
Προσηλωμενη στο οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι φασιστας η ναζι, ιδεολογικα προσανατολισμενη σε μεγαλο ποσοστο στον Διεθνισμο και μακρια απο αηδιαστικες ιδεες οπως εθνος , κυριαρχικα δικαιωματα και πατριδα (ειμαι φασιστας παιδια μην κανετε το κοπο να μου το πειτε εγραψα τις λεξεις πατριδα και εθνος... ).
Αχταρμας ουτοπιας με διαφορετικες προελευσεις κατι σαν τα κεφτεδακια του ΙΚΕΑ , μας τα πουλανε για βοδινο αλλα ειναι απο κρεας αλογου για αυτο ειναι και τοσο φτηνα...
Ρεαλισμος μηδεν λαικισμος και ευκολες λυσεις στο 100%...
Δεν χρειαζεται οριο στη κριτικη απεναντι στην ελληνικη αριστερα και ιδιαιτερα στον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονος οτι απο το 10% βρεθηκε στο 28% τους δινει κυριως μια τεραστια ευθυνη απεναντι σε ολη την Ελληνικη κοινωνια.
Τα παιχνιδακια πρεπει να σταματησουν γρηγορα και η ανασυνταξη η αληθινη η αυτοκριτικη και ο ρεαλισμος πρεπει να επικρατησουν αλλιως πισω στο 10% η πηγαινετε να κανετε παρεα στην Αλεκα περιμενοντας επαναστασεις που δεν θα ερθουν ποτε..

tyrope tyrope 14.3.2013 | 02:32
Μια γενικόλογα δίχως αρχή κ τέλος,δίχως νόημα,δίχως τίποτα.Απορώ αυτοί που το βρήκαν ενδιαφέρον,τι ακριβώς βρηκαν ενδιαφέρον.Ίσως από την άλλη δείχνει το επιπεδο σκέψης.Όπως και να χει μπράβο σου.
sextus sextus 13.3.2013 | 16:42
Αυτο ειναι που κατεξοχην αποκαλειται character assassination.. γιατι κατι μου λεει οτι το left ρεπει προς τον αυριανισμο?
Προηγούμενα 1234 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ