Διάβασα πριν λίγο: 

 

Ο Στυλιανός Παττακός , ο ένας από τους πρωταγωνιστές της χούντας των Συνταγματαρχών που έβαλαν την Ελλάδα στον γύψο επί επτά ολόκληρα χρόνια κλείνει σήμερα 100 χρόνια ζωής.

Ο αμετανόητος δικτάτορας γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Κρήτη . Μετά την επταετία καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε πριν από 22 χρόνια λόγω «ανήκεστου βλάβης της υγείας» του και για πολύ καιρό μετά έκανε δημόσιες εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις υπερασπιζόμενος το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

 

 

στο fb του: πανηγύρι 
1) Μα ποιος θέλει να ζήσει μέχρι τα 100 του, ήταν η αστεία απορία κάποιου σε μια παλιά ταινία, για να πάρει την απάντηση: "Αυτός που είναι 99".
 
2) Όταν έγινε γνωστό ότι συγγενικό μου πρόσωπο θα πέθαινε στα εξηντακάτι της, κάποιος μου είπε: "Ζούνε μέχρι τα 100 κάτι τύποι σαν τον Μητσοτάκη και πεθαίνουν νωρίς οι καλοί."
 
3) Απ' την άλλη δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Μητσοτάκη - ας έκανε την ίδια διατροφή, γυμναστική και αποχή απ' το κάπνισμα όποιος έχει το κουράγιο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσει εξίσου πολύ. 
 
4) Ο Νίκος Δήμου είχε γράψει πρόσφατα άρθρο στη LIFO και με παιχνιδιάρικο κυνισμό έλεγε:
 
Η φίλη μου που πέθανε ήταν ταλαντούχα και δημιουργική. Έδινε σε όλους και είχε πολλά να δώσει ακόμα. Οι εκατόχρονες γιαγιάδες είναι συνήθως φυτά – τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής τους. Αδικία!
 
Η άνιση κατανομή του πλούτου έχει προκαλέσει πλήθος συλλαλητήρια, επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Για την άνιση κατανομή των ετών δεν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς. Κι όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερος πλούτος από τη ζωή. Το κατά κεφαλήν εισόδημα το πολεμάμε. Την κατά κεφαλήν ζωή;
 
Αλλά σε ποιον να διαμαρτυρηθείς; Ποιος είναι υπεύθυνος για το ότι ο ένας πεθαίνει στα 20 και ο άλλος στα 100; Ποιος αποφασίζει πότε και σε ποιον θα έρθει ο καρκίνος; [...]
 
Ζούμε την καθημερινότητά μας, ξεχνώντας τον Θάνατο. Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στο Μνημόνιο, λησμονώντας το πιο σκληρό μνημόνιο που (κρυφά και μυστικά) ορίζει πότε και πώς θα φύγουμε από τη ζωή. Και κυρίως: ορίζει το ότι σίγουρα θα φύγουμε. Είναι το μόνο βέβαιο που ξέρουμε για το μέλλον μας.

 

5) Το πόσο τυχεροί είναι μερικοί άνθρωποι φαίνεται και απ' τον Παττακό:

 

Αποφυλακίστηκε λέει πριν από 22 χρόνια λόγω «ανήκεστου βλάβης της υγείας» και παρ' όλα αυτά έζησε κι άλλα 22 χρόνια (ως ενεργός προπαγανδιστής της δικτατορίας). Και ποιος ξέρει πόσα ακόμη...

 

Υπάρχει μια παροιμία με ένα κακό σκυλί.

 

Ας είναι.

 

 

 

φλάσμπακ

 

--------

 

 

*Τρίβια:

Καθώς έγραφα το ποστ, το chrome μου έλεγε ότι το επίθετο του Πατακού είναι λάθος. Πάτησα να δω ποιο είναι το σωστό.

 

 

 

 

Ήταν Πατατούκα (!)