Όλοι μιλούν για την εκδήλωση (στην οποία πολλοί πρωτοκλασάτοι τύπου Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Χρυσοχοϊδης κλπ δεν έκαναν τον κόπο να πάνε) και το σήμα όπως φωτογραφήθηκε εκεί:

 

 

Και μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ, ας μείνουμε όμως στην επιφάνεια και στο περιτύλιγμα - δηλαδή στο νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ μιας και -έτσι κι αλλιώς- δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί ποτέ η νέα πλατφόρμα, ενώ το σήμα θα το βλέπουμε όλη την ώρα. 

 

 

Πράσινος ήλιος με επτά ακτίνες (και όχι εννιά όπως παλιά), μία για τις παρακάτω λέξεις: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία. [Αναρωτιέμαι: οι δύο ακτίνες που κόπηκαν σε ποιες έννοιες αντιστοιχούσαν;]

 

Το εξαιρετικό +Design γράφει:

 

Συμπληρώνοντας 38 χρόνια από την ίδρυση του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί να βρει το ρόλο του και να προσδιορίσει την ταυτότητά του κάτω από το πρίσμα της παρούσας πραγματικότητας. Ανάμεσα στις άλλες κινήσεις, στα πλάνα του κινήματος μπήκε και η ανανέωση της οπτικής του ταυτότητας, έργο το οποίο ανέλαβε να φέρεις εις πέρας, το δημιουργικό γραφείο Somethink Creative Group.
To αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι μια περισσότερο “ζωντανή” εκδοχή του γνωστού, ιστορικού σήματος, ελαφρωμένη κατά δύο ακτίνες, μια εκδοχή που, μεταξύ άλλων, μοιάζει καλύτερα προετοιμασμένη (σε σχέση με το δισδιάστατο προηγούμενο σχήμα) να ανταποκριθεί σε ψηφιακές εφαρμογές.

 

 

Τα στάδια του σχεδιασμού

 

 

Η ασπρόμαυρη εκδοχή του σήματος

 

 

Το πορτοκαλί γίνεται επίσης (πέρα από το πράσινο) κομμάτι της νέας ταυτότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

 

 

ΥΓ. Προσωπικά το πορτοκαλί σήμα μ' αρέσει  όμως δεν μπορώ να μην πω ότι γέλασα με σχόλιο στο +design που έγραφε: "Αλυσοπρίονο με πινελιές σβάστικας. Αλλά κι εντελώς αδιάφορο."