Η Βούλα Παπαχρήστου δεν έχει καμία δικαιολογία πια

Facebook Twitter
39

 

[πάνω, σουρεαλισμός στο Σύνταγμα] 

 

 

Χτες έγραψα ένα κείμενο που συζητήθηκε πολύ, το "Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών: Σκεφτείτε για ποιους πανηγυρίζουμε".

 

Εκεί υποστήριζα πως δεν έπρεπε να αποκλειστεί η αθλήτρια (και έκανα μια αναδρομή σε παλιότερους απογοητευτικούς Ολυμπιονίκες μας) επειδή το τουίτ της, μπορεί να ήταν απαράδεκτο αλλά μπορούσε να περάσει και ως "αστείο". 

 

Βέβαια θα ήταν άκομψο το να έχει κάνει τέτοιο αστείο και να ήθελε και να πάει δύο μέρες μετά στο Ολυμπιακό Χωριό με αθλητές απ' όλο τον κόσμο, αλλά, τέλος πάντων, πίστευα ότι και παρ΄ό,τι τη σχέση της με τη Χρυσή Αυγή, ίσως ήταν σκληρή η απόφαση. 

 

Όχι πια. Κυρίως όταν διάβασα αυτό: H αθώα Παπαχρήστου είχε αναρτήσει φωτογραφία με 45άρι πιστόλι και video «γάμα τον κωλότουρκο».

 

Όταν η είδηση ανέβηκε στο Facebook μας, αντί να σταματήσουν οι φωνές που έλεγαν από χτες ότι η αθλήτρια ήταν ένα αθώο κοριτσάκι χωρίς ίχνος ρατσισμού πάνω της (ή και στο τουίτ της για τους Αφρικανούς), ότι είπε απλώς ένα ανέκδοτο και τίποτα παραπάνω, συνέβη το αντίθετο.

 

Δεν νομίζω καν να χρειαζόταν η δημοσιοποίηση των περί όπλου και γάμα τον κωλότουρκο αν δεν είχαν υπάρξει από χτες αυτοί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για hardcore ρατσίστρια που άξιζε να αποκλειστεί, αλλά για αθώο κοριτσάκι. 

 

Κι όμως: οι φανατισμένοι, όπως σε κάθε εποχή, όσο περισσότερο δουν την άποψή τους να καταρρίπτεται, τόσο περισσότερο φανατίζονται. 

 

Ξαφνικά, η τακτική υπεράσπισής τους, από "Μα δεν είναι ρατσίστρια, ούτε επικροτεί τη βία!", μόλις βάλαμε τα 45ρια και τα γαμήστε τους μετατράπηκε στο καταπληκτικό:

 

"Ε, ΚΑΙ;"

 

Το φοβερό αυτό επιχείρημα κυριαρχεί στα περισσότερα σχόλια που ήρθαν στο FB μας - μαζί με το "σιγά το πράγμα, άλλοι είναι χειρότεροι" (οπότε να μην αναφέρουμε κανέναν που είναι λιγότερο κακός από άλλους), και "αντί να γράψετε για τους νέους φόρους γράφετε γι' αυτήν" (παρ' ό,τι γράφουμε κάθε μέρα στο xpress, την ειδησεογραφική μας στήλη άπειρα άρθρα για την κρίση και την καθημερινότητα, όλα εναντίον της οικονομικής κατεύθυνσης της χώρας).

 

 

Να μερικά παραδείγματα της "Ε, και;" επιχειρηματολογίας 

 

 

 Nai kai? Na thn ektelesoume an einai..

τι θα γίνει τώρα; θα ξεχάσουμε και ποιοι είναι οι εχθροί μας;;

ναι και; όλοι όσοι είχαμε δει το βίντεο παλιότερα το είχαμε γουστάρει, και λέγαμε για την μαγκιά των πιλότων μας! Που θέλεις να καταλήξεις; δε πατέ καλά!

    •  
    • Καλα...τι στο πεουλα γινεται....ολοι οι δημοσιογραφοι του lifo στο Πενταγωνο υπηρετησαν? Ι5 ? :ΡΡ
    • Παω γρηγορα να σβησω κατι βιντεο του FPS Russia πριν με παρουν χαμπαρι... ρε πατε καλα;
    • kai omorfh einai,kai sexy einai,kai magkaki,alla PROKALEIII asxhma..

    •  
    • re anti na asxolh8eite me tipota pio sovaro opws to oti mas 3ezoumizoun se forous ektaktes eisfores kai xaratsia ka8este kai asxoleiste me to egrapse h kopela??dikaiwma ths re na grafei oti goustarei!h logokrisia se olo ths to megaleio!!!!se ligo oti leme me th le3h mauro 8a trwme kai poinh!!!psakste olo to istoriko ths mhn tyxon kai exei grapsei tpt allo paromoio!!!!roufianoi dhmosiografoi!!!!mh sas dwsoun trofh peftete me ta moutra!!!korakia!!!!!kra!!!!
    • Τον ερωτα τουμπανο μας τον κανατε με την Κ.Παπαχρηστου κανα θεματακι αλλο παιζει???Ελα να δουλευει λιγο το δημοσιογραφικο team.....
    • Σιγά το αμάρτημα! Σταυρώστε την λοιπόν! Εδώ η Ελλάδα χάνεται και ασχολούμαστε με μια βλακεία που αναπαρήγαγε ένα ανώριμο παιδί... Tι σοι δημοσιογραφια ειναι αυτη? σε λιγο θα μας πειτε και τι νουμερο βρακι φοραει, και αν ειναι μαυρο καηκαμε-αμεση αναφορα στο χρωμα της χ.α
    • pesta margarita.anti na valoun stn stoxo olous ekeinous tous politikanthdes pou amaurwnoun to mellon mas asxolountai me to ka8e ti allo asxeto!!!!gia krakste dhmosiografakoi kapoion apo autous ekei panw se proswpiko epipedo!!!!opws th papaxrhstou...alla pou 8arros....mono oti sas symferei....
       
    • wx eipa amaurwnoun!!!na fovamai mhn me xwsoun fylakh??? :(
       
    • Δεν συμφωνώ με τις αναρτήσεις της, και ένας λόγος παραπάνω που είναι δημόσιο πρόσωπο, πόσο μάλλον αθλήτρια. αλλά έλεος, έχετε ξετινάξει όλες τις αναρτήσεις της και τις ψάχνετε? Πόσο άρρωστοι είστε? Την έδιωξαν από τους Ολυμπιακούς και το θέμα τελειώνει εδώ. Γιατί πρέπει να πέφτετε τόσο χαμηλά? Έχουμε και άλλα σοβαρότερα θιέματα που μας απασχολούν. ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

    • ε φα τον κωλότούρκο τότε! το βιντεάκι είναι για τους (ναι) τους κωλότουρκους που παραβιάζουν τον εναέριο μας χώρο..
      φτάνει να προσκυνούμε λοιπόν.. υπάρχουν και αθλητές που αγαπούν τον τόπο τους ευτυχώς.. όσο αφορά το όπλο μακάρι όλα τα όπλα να ανεβαίναν στο διαδίκτυο έτσι παρά να τα χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες και Έλληνες ( να αναγκάζονται) και να σκοτώνονται τόσοι ανθρώποι αδίκως..
    •  

    • Και τι κακό έχει το video; Έχεται ξεχασει ότι έχουμε χάσει πιλότους σε παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας; Άνtε να χαθείτε ρε λαμόγια.
       
    • Ρε δε μας παρατατε λεω εγω, ολοι οι συμπασχοντες με τους αλλους εκτος απο το λαο μας?? Αντε πηγαινετε σε καμια χωρα Αραβικη, ή της Αφρικης ή της Ασιας να δουμε πως θα σας αντιμετωπισουν!!! (αν γυρισετε....) αει σιχτιρ πια!!!!!!!!!!!
       
    • Lifo & προπαγάνδα είναι εδώ και καιρό συνώνυμα
       

Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το οποίο αγγίζει και διάφορα άλλα σημαντικά θέματα: την επικοινωνία, τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, την ξενοφοβία, τις αντιδράσεις της πολιτείας, το δίκαιο και το άδικο. 

Όσοι όμως υποστηρίζουν την αθλήτρια θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξαναμιλήσουμε γι' αυτά τα θέματα, να το κλείσουμε (κι αν δεν το κάνουμε είναι προπαγάνδα!) γιατί αποπροσανατολίζουμε. Άλλοι είχαν το θράσος να πουν "βάλτε τα με τους μεγάλους!" χωρίς να ξέρουν προφανώς πόσα πύρινα κείμενα έχουν γραφτεί εναντίον των "μεγάλων" (κι ας μας έχουν γίνει μηνύσεις απ' αυτούς).

Άλλοι θεώρησαν πως επειδή ασχοληθήκαμε πάνω από μία φορά με το θέμα (αναγκαστικά updates καθώς υπήρχαν εξελίξεις) αυτό σημαίνει ότι το δημοσιογραφικό μας τιμ κοιμάται - μπείτε λίγο στο xpress όλοι εσείς να δείτε κάτι... 

Είναι εκνευριστική αλλά είναι η καινούρια μόδα του ίντερνετ. Το να σου λένε τι πρέπει να γράψεις και τι όχι. (Οι ίδιοι που κόπτονται για την -αυτονόητη- ελευθερία κάθε αθλητή να γράφει ό,τι θέλει και σκούζουν για κάθε έναν που έχει αντίθετη άποψη.)

Το να μη σε διαβάσουν δεν είναι αρκετό. Πρέπει να σε μειώσουν ώστε να σε υποχρεώσουν -με bullying συχνότατα- να σταματήσεις κιόλας να γράφεις τελείως. Το να προσπεράσουν μια είδηση που θεωρούν ότι δεν είναι σημαντική είναι κάτι που δεν περνά απ' το μυαλό τους.

Όμως, όπως η αλήθεια δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο, έτσι έχει ο καθένας δικαίωμα να πει τη γνώμη του για γεγονότα.

Ακόμα κι αν η απάντηση είναι μερικές φορές "Ε, και;"

--

Κι ένα τελευταίο σχόλιο απ' το FB:

 Ioannis Gros Η αθλήτρια που θα αποθέωνε το ευ αγωνίζεσθαι και την συναδελφικότητα των λαών απέναντι στους Τούρκους συναθλητές της.

Ο Μελισαννίδης όταν ήταν 17 χρονών είχε χαρίσει ένα χρυσό μετάλλιο στη μνήμη ενός αδικοχαμένου Τούρκου συναθλητή του. Δυστυχώς άλλοι καιροί, άλλα ήθη.

 

 

 

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά εγώ δε μπορώ να δώ καμία ρατσιστική υπόνοια σε αυτή τη φράση, απορώντας για την επανάληψη αυτής της έκφρασης από πολλούς. Η λέξη Αφρικανός είναι ρατσιστική; Οι κάτοικοι της Αφρικής δηλαδή πως λέγονται; Το ότι υπάρχουν πολλοί Αφρικανοί σε αυτή τη χώρα είναι γεγονός αναμφισβήτητο, είναι μιά πραγματικότητα. Στην Αφρική βέβαια δεν κατοικούν μόνο ΜΑΥΡΟΙ. Κατοικούν κατά πλειοψηφία μαύροι, αλλά όχι μόνο. Το κουνούπι που έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα, ταλαιπωρώντας μας, από επίσημα χείλη, έχει προέλευση το Νείλο, δηλαδή την Αφρική. Η φράση τώρα "θα τρώνε σπιτικό φαγητό" πού έχει την κρυφή έννοια του "ρατσισμού"; Οι άνθρωποι ή έχουμε χάσει το χιούμορ μας, ή πραγματικά ψάχνουμε να βρούμε θύματα για να κάνουμε τον κόσμο να μην σκεφτεί την άθλια Εθνική μας κατάσταση. Ταλαιπωρούμε σαν κράτος, όχι εμείς, αλλά οι "διάφοροι Εθνικοί φωστήρες και σωτήρες", έναν άνθρωπο, τον διαπομπεύουμε, την Αθλήτρια Παπαχρήστου, χωρίς καν να της δώσουμε το δικαίωμα της απολογίας. Ποιός είναι ο ΘΕΟΣ σε αυτή τη χώρα που έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της άκριτης απόφασης, στη ζωή και το ΜΕΛΛΟΝ, ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κοπιάσει, δουλέψει, στερηθεί κομμάτι της ζωής του, προκειμένου να πετύχει ένα όραμα, για να έχει το δικαίωμα να του κλείσει σε μιά νύχτα την πόρτα;Πέρα από αυτό θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τον ρατσισμό σε αυτή τη φράση. Δηλαδή αν έλεγε κάποιος, ότι τα κουνούπια ήρθανε στην Ελλάδα, για να τρώνε αλλοδαπή Ελληνική Μεσογειακή φημισμένη κουζίνα, θα έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τους Έλληνες;Έχουνε (όλοι όσοι υποστηρίζουν την ορθότητα της απόφασης) πιστεύω χάσει όχι μόνο το μέτρο και το χιούμορ τους, οι κάθε λογής Επαΐοντες, αλλά και την ικανότητα να εκπροσωπούν ένα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΤΖΗ ΛΑΟ, υπηρετώντας ξένα συμφέροντα και απόψεις.Να πω και αυτό και κλείνω. Δεν άκουσα κανένα επίσημο να θυμώσει όταν εκστομίστηκε η φράση "Οι Ολυμπιακοί αγώνες γύρισαν στην πατρίδα τους" ούτε ίδρωσε το αυτί κανενός όταν στην Ολυμπιακή Ομάδα συμμετέχει και ο κ. Κούβελος, ο οποίος σωστά ή άδικα άλλοι θα το κρίνουν, αλλά μέχρι να οριστικοποιηθεί η κρίση δεν αρμόζει συμμετοχή, είναι υπόδικος για διαφυγή 1.000.000 δολαρίων στο εξωτερικό! Καλό θα ήτανε ακόμα και στο κ. Κουβέλη πριν κρίνει, να ασχολειθεί περισσότερο με την υλοποίηση των υποσχέσεων του, των προεκλογικών, που τις έχει καταντήσει κουρελόχαρτα, από το να "θάβει" ανθρώπους στο βωμό της "εξουσίας" του!!
προς Βούλα: Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες, μέχρι να επικρατήσει η δική σου γνώμη και να με στείλεις στη Μακρόνησο :)προς Άρη: Εντυπωσιακo που θυμασε ακομα τη φωτό από εκείνο το παλιό και ξεχασμένο (νόμιζα) post για το Σύνταγμα!
Δεν καταλαβαίνω τον ειρμό της σκέψης (!) όσων καταδικάζουν την Παπαχρήστου:Έγραψε ένα (ας το δεχτώ) ρατσιστικό αστείο.Ποιό αστείο από καταβολής κόσμου δεν είναι προσβλητικό για κάποια άτομα; Για τους κερατωμένους συζύγους; Για τους Πόντιους; Για τους Δυτικοευρωπαίους; (ένας Άγγλος ένας Γερμανός κλπ άπειρες βερσιόν)... Το ανέκδοτο με τα νομιστεράκια πόσοι δεν το αναπαρήγαγαν ή δεν γέλασαν; Εν τέλει δεν πρέπει να λέμε αστεία; Οταν ο Ερμής στον Αριστοφάνη απααντάει στο ερώτημα που είναι οι Θεοί "ἰδού γῆς" δείχνοντας με την οικεία χειρονομία τα @@ του, τότε δεν είναι σεξισμός; (και πόσα άλλα!!). Η αθυροστομία και η ελευθεριότητα στον λόγο πρέπει να είναι μονομερής; Από πότε ο Ελληνικός Πολιτισμός τα τιμωρεί;; Θα στήσουμε κατά τα Δυτικά πρότυπα Ιερά Εξέταση; Κι ακόμη:Σε ποιά χώρα του κόσμου η ποινική-διοικητική τιμωρία των φρονημάτων εμπόδισε την ανάπτυξή τους;Θα υπογράφουμε δηλώσεις αποκήρυξης του Ρατσισμού και των παραφυάδων του;; Γιατί δεν τηρήθηκε διαδικαστική διαδικασία, απολογία έφεση έννοιες που μπήκαν στο ντουλάπι; Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;Από πότε είναι οι Ολυμπιακοί της ντόπας των χορηγών της διαφθοράς και της στημένης βαθμολογίας, των δύο μέτρων και δύο σταθμών, φόρουμ ηθικής και προτύπων;Ο "κωλότουρκος", που καλώς του ευχήθηκε ό,τι του ευχήθηκε,πετούσε με το τουριστικό του αεροπλάνο πάνω από την Ελλάδα, είχε έρθει για να στείλει φιλάκια και διαφήμηση των τουρκικών σήριαλ; Εν τέλει δεν έβρισε Τουρκους πολίτες, αλλά τούρκο στρατιωτικό που διενεργούσε για πολλοστή φορά επιθετική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας. Έβρισε κάποιον πουδεν ήρθε ούτε για επίσκεψη ούτε για βόλτα ούτε είχε κάτι καλό στο μυαλό του.Επικεντρώθηκε το σχόλιο σε ΕΝΑΝ δεν γενίκευσε. Πώς εκεί απέτυχε η γλωσσοφιλολογική ανάλυση των επικριτών να διαχωρίσει τον ενικό από τον πληθυντικό;Εν τέλει σε τί συνίσταται ο ρατσισμός του αστείου περί σπιτικού φαγητού; Ποιό είναι εκείνο το στοιχείο της διατύπωσης, το οποίο λειτουργεί ως υποτίμηση των αφρικανών; Απλώς και μόνο ότι είναι ένα αστείο που αφορά αφρικανούς! Να μην τους βάζουμε πρωταγωνιστές σε αστεία διότι αυτομάτως μετατρέπονται σε ρατσιστικά! Ο κυρ Κούβελος και οι λοιποί πρώην αθληταράδες που προέτρεξαν με δηλώσεις (καλά για την ψευδοαριστερά τί να πούμε ή την κότα ΝΔ που παραχώρησε το πεδίο στα ΧΑ) κάθισαν να τεκμηριώσουν ΓΙΑΤΙ είναι ρατσιστικό το αστείο; Εσείς μπορείτε; Αναλύσετε τις φράσεις και τεκμηριώσετέ τις! Πού έγκειται η υποτίμηση των Αφρικανών; Δηλ. αν είναι κακό να χαρακτηρίζονται οι Αφρικανοί ως ΣΠΙΤΙΚΟ φαΐ για τα κουνούπια, οι Έλληνες κλπ μη Αφρικανοί δεν θιγόμαστε, αφού υπονοεί ότι είμαστε άρα φαΐ "εστιατορίου", άρα κατώτερο του σπιτικού, άρα εμείς είμαστε οι υποτιμούμενοι! Άρα είναι ρατσιστικό επειδή στρέφεται κατά των Ελλήνων και μη Αφρικανών γενικώς και υπέρ των Αφρικανών!Πού φτάσαμε! Να πρέπει να αναλύουμε το κάθε σαχλοκουβέντα για να παίρνουμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων! Θα ξανανοίγαν και την Μακρόννησο ορισμένοι αν μπορούσαν...Οι επικρίσεις δείχνουν απλώς μικροψυχία με δογματική ημιμάθεια σε θέματα, ηθικής, γλώσσας, κριτικής σκέψης και πολλά άλλα...
Αυτά ρε Μανούσε λέω και εγώ ,και κοντεύουν να με φάνε!Ρατσιστές εν τέλη ,είναι αυτοί που λαμβάνουν,με το βρώμικο μυαλό τους ,οτιδήποτε αθώο ειπωθεί ,ως υπονοούμενο.Έχω αναφέρει σε άλλο post το περιστατικό της αποχώρησης των Αφρικανών εκπροσώπων από πλατό της ΕΤ3 επειδή έλαβαν ως ρατσιστική πρόκληση το τραγούδι του Τσιτσάνη "οι αραπίνες" ,που έτυχε να επιλέξουν για να ακουστεί.
Αυτή η καραμέλα με την ελευθερία λόγου έχει καταντήσει λίγο αστεία.Το λοιπόν, ναι, έχει το δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και απ'ό,τι είδαμε το εξάσκησε πλήρως. Τη φίμωσε κανείς? Την έβαλαν φυλακή? Της έκλεισαν το στόμα με χίλια φιλιά??Όταν πετάω ό,τι μαλακία μου κατέβει στο κεφάλι όμως, σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να δεχτώ και τις συνέπειες. Δηλαδή αν δουλεύω σε μία εταιρεία και κάνω όλη μέρα τουήτς που λέω τι μαλάκες είναι όλοι οι συνάδελφοί μου ή αποκαλύπτω "μυστικά" της εταιρείας (λέμε τώρα) και με απολύσουν σημαίνει ότι μου στερούν την ελευθερία λόγου? Καλά, για το "αθώο κοριτσάκι" δεν το συζητώ, έλεος, 23 χρονών γομάρι.
Αυτό που μπορώ να δω είναι ότι ο τρόπος σκέψης πολλών είναι αρκετά συγκεχυμένος ώστε να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τα δεδομένα απο τα ζητούμενα αλλά και τα άσχετα με το θέμα. Στο σχολιασμό μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς μιάς αθλήτριας συμπεριλήφθηκαν πολιτικά,πατριωτικά, συνωμοσιολογικά, ηθικομυθικοπλαστικά και άλλα ζητήματα τα οποία δύσκολα μπορεί να καταγράψει κανείς εξ ολοκλήρου γτ τη στιγμή που μιλάμε όλο και κάποια έκλαμψη.... εξυπνάδας θα προσθέσει και άλλα στην κατηγορία. Δυστυχώς όμως έτσι στήνονται οι σκηνές στα θέατρα παραλόγου
Ase mas re Arh. Ekanes stayroforia sou mia [...]-anekdoto pou egrapse to koritsaki kai mantepse...Exase to oneiro ths. Congrats...M aresei auth h epilektikh eleu8eria idewn k logou...."Mporeis na exeis opoia apopsh 8es, arkei na symfwnei me th dikia mou...." Toso fanatismeno k egka8eto de se perimena. Se parakolou8w apo thn epoxh tou enteka, alla kapou edw you lost me...oristika
Δυστυχώς το θέμα της συγκεκριμένης αθλήτριας αλλά και πολλών άλλων είναι πολύ πιο σοβαρό και αυτό είναι η έλλειψη παιδείας! Παρακολουθώντας μια συνέντευξη της κανείς μπορεί να καταλάβει ότι η κοπέλα δεν μπορεί να εκφραστεί δεν έχει το λεξιλόγιο αλλά ούτε και τις γνώσεις! Πως περιμένουμε από τέτοια άτομα να περιμενουμε να μπορούν αντάξια να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ένα τέτοιο γεγονός. Αν κάποιος είχε φροντίσει να μάθει σε όλους αυτούς τους αθλητές ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι επιδόσεις τους στα αθλήματα αλλα και η παιδεία τότε ίσως το συγκεκριμένο επεισόδιο να μη γινόταν. Γιατί οι αρχαίοι έλληνες αν θυμάμαι σωστά είχαν πει νους υγιής ένα σώματι υγιή! Στη προκειμένη περίπτωση των αθλητών έχουμε μόνο το σώμα όλα τα υπόλοιπα τα χάσαμε κάπου στη πορεία! Τουλάχιστον στην Αμερική οι αθλητές τους περνούν κ αθλητικές υποτροφίες μήπως και μάθουν κανένα γράμμα, και δεν λέω ότι εκεί είναι όλοι τους ιδιοφιιες αλλα και πάλι κάνουν μια προσπάθεια όλα αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν κάποια γνώση. Αν η κυρία παπαχρηστου ήξερε τι παει να πει ρατσισμός και πόσο σοβαρός είναι αυτός και ποσος κόσμος πληγεται από αυτόν κάθε μέρα θα είχε παραβλέψει αυτό το χαζό ανέκδοτο κ δεν θα το είχε αναπαράγει. Όσο για όλα τα υπόλοιπα που υπήρχαν στο προφίλ της στο twitter σε σχέση με τη χρυσή αυγή ισχύει Ακριβώς το ίδιο! Οι συγκεκριμένοι είναι μια ομάδα ανθρώπων χωρίς ίχνος παιδείας που νομίζουν ότι θα σώσουν την Ελλάδα από τους ξένους (και μετά ξύπνησαν) είναι το μόνο που μπορώ να πω για τη συγκεκριμένη ομάδα. Και σιγά μη κάτσω να στεναχωρηθω για τη κυρία παπαχρηστου όταν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που κάθε μέρα χάνουν τις δουλειές τους και βρίσκονται στο δρόμο. Είναι καιρός ο έλληνας να καταλάβει ότι οι πράξεις του έχουν επιπτώσεις και ο ρατσισμός δεν είναι ένα αστείο! Ο Nelson Mandela έμεινε στη φυλακή 27 ολόκληρα χρόνια κ συνεχίζει και πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα για να υπάρχουν άνθρωποι σαν τη συγκεκριμένη κυρία που νομίζουν ότι η μετανάστευση είναι ένα αστείο γεγονός και ότι οι μετανάστες είναι κατώτερα πλάσματα! Ας της δώσει κάποιος ένα βιβλίο να διαβάσει και μιας και έμεινε χωρίς Ολυμπιακούς αγώνες θα ήταν χρήσιμο να γυρίσει στα θρανία μήπως και μάθει τίποτα!
Το έχω πει από παλιά: Το Twitter & το FB δεν πρέπει να επιτρέπουν σε αθλητές και αλκοολικούς, να έχουν λογαριασμούς. Ένας άνθρωπος υπό την επήρεια τόσων χημικών ουσιών, δεν μπορεί να έχει επίγνωση αυτών που γράφει. Ορίστε που βγαίνω σωστός, για άλλη μια φορά. Χρειάζεται μια απλή πρόνοια από τα social media, για να μην ξεφτιλίζονται αυτοί ... και εμείς μαζί τους.
o tempora, o mores....υ.γ: πάντως είναι τρομερό πλέον καταλαβαίνω έναν χρυσαυγίτη από τα ορθογραφικά του λάθη....-> Ελληνας γενιεσε δν γινεσε!!!!!!!!!!111 (σχόλιο πραγματικό στο facebook...)
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΜΟΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ / ΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ......----ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ ΣΟΥ Η ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ΣΗΜΕΡΑ -----ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ----ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....---
Δηλαδη για να καταλαβω. Αν καποιος βριζει τους Τουρκους που παραβιαζουν σχεδον καθημερινα τον εναεριο χωρο μας και εξακολουθουν να θετουν casus belli και να αμφισβητουν το καθεστως στο Αιγαιο και να καταλαμβανουν στρατιωτικα την Βορεια Κυπρο και να θετουν υπο αμφισβητηση την εθνικη μας κυριαρχια εναντι των νησιων μας και σε λιγο της Θρακης ειναι ρατσιστης? Εγω δεν νομιζω οτι ειναι ρατσιστης. Ειναι μια μαλλον απλοικη αντιδραση στην εκλαμβανομενη βια του απεναντι. Να ξερουμε τι λεμε. Γιατι οταν δεν ξερουμε τι λεμε, βγαζουμε τα λαθος συμπερασματα, γιατι ξεκιναμε την λυση του οποιου προβληματος απο την λαθος βαση.Πρεπει δηλαδη σωνει και καλα να αναφερομαστε στους Τουρκους ως τους αγαπημενους μας φιλους? Αυτη ειναι η επισημη γραμμη τωρα? Και οποιος δεν συμμορφωνεται δεν παιρνει πιστοποιητικο σωστων (αριστερων) φρονηματων να υποθεσω.. Συγγνωμη, αλλα τοση μπουρδολογια δεν εχω ακουσει ακομα και απο τους πιο φανατικους διεθνιστες και ανθελληνες, που θελουν να καταργηθουν ολα τα συνορα και ολοι οι ανθρωποι να ζουν σαν αδερφια αγκαλια.. Στην καλυτερη περιπτωση εσεις που τα υποστηριζετε αυτα ειστε πολυ αφελεις. Στην χειροτεροι ειστε επικινδυνοι, και το εντυπωσιακο ειναι, ποσο φανατικα πιστευετε οτι μονο η δικη σας θεωρηση του κοσμου ειναι η σωστη και ολες οι αλλες λαθος - ειδικα για ανθρωπους που θεωρουν εαυτους ως ανεκτικοτερους στην διαφορετικοτητα!
Ξέρεις από το θεωρώ ότι το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο παραβιάζει ελληνικό εναέριο χώρο - (φυσικά οι στρατόκαυλοι εκατέρωθεν θα συνηθίζουν αυτά... απλά εσύ μαθαίνεις μόνο για τις τουρκικές παραβιάσεις και οι Τούρκοι μόνο για τις ελληνικές) - και αυτό το βρίσκω λάθος και κάνω κριτική μέχρι το "γάμα τον κωλότουρκο" και τα 45άρια υπάρχει μία απόσταση τύπου άβυσσος...
Αγαπητε κι εγω εκνευριζομαι πολυ οταν οι Τουρκοι πιλοτοι παραβιαζουν τον εναεριο χωρο μας, οχι μονο με τους ιδιους που εκτελουν διαταγες, αλλα και με την κυβερνηση μας που σφυριζει κλεφτικα. εκει!Δεν το σχολιαζω ομως στο facebook. Εχω πιο ενδιαφεροντα πραγματα να κανω οταν μπαινω εκει!
Που είναι οι παλιές καλές εποχές όταν οι αθλητές που επρόκειτο να αγωνιστούν σε παγκόσμιες διοργανώσεις, παραμονές των αγώνων ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους και απείχαν από κάθε είδους διασκέδασης, συνομιλιών κτλ.?Λυπάμαι, αλλά ποιος σας φταίει?Ο δημοσιογράφος αυτού του άρθρου ή η αθλήτρια που γνωρίζοντας ότι έχει επιρροή ως γνωστό πρόσωπο, πρέπει να προσέχει τι λέει...Δεν είναι και πέντε χρονών. Υπάρχουν και σοβαρότερες αδικίες σε αυτή την ζωή, όπως αυτά που βιώνουμε τώρα ως λαός, προχωρήστε από το να κατηγορείτε τους πάντες....
Για να μπορέσω να καταλάβω το πνεύμα του άρθρου ,μπορείς σε παρακαλώ να τοποθετηθείς στην εκτίμηση ότι αν ένας Τούρκος π.χ. παραβιάζει την χώρα σου τότε αυτός είναι κωλότουρκος;