Ένα απ' τα πιο διάσημα ζευγάρια του Χόλιγουντ χωρίζει, πέντε χρόνια μετά το γάμο τους. Δεν ξέρω πώς να θίξω το θέμα.

Ας προσπαθήσω έτσι:

 

Για κάποιο λόγο (μπορεί να είναι γκέι, μπορεί να πιστεύει ότι βοηθά την καριέρα του, μπορεί κάτι άλλο) ο Tom Cruise ένιωθε πάντα την ανάγκη να είναι παντρεμένος και να κάνει -να υιοθετεί συνήθως- παιδιά. 

 

Από ένα σημείο και μετά, οι έρωτές του προκαλούσαν το γέλιο αντί για το ειλικρινές ενδιαφέρον. Μετά από μερικές δικαστικές διαμάχες με ανθρώπους που υποστήριζαν ότι οι γάμοι του με τις Μίμι Ρότζερς και με τη Νικόλ Κίντμαν ήταν κάλυψη για το ότι ο Κρουζ ήταν γκέι (πράγμα που, λέγεται, πως δεν έκρυβε στην αρχή της καριέρας του), ο ηθοποιός τα έφτιαξε με την Penelope Cruz. Και λίγο μετά, κι ενώ η δημοφιλία του είχε πέσει δραματικά -και με την εμπλοκή του με τη Σαϊεντολογία- ερωτεύτηκε τόσο πολύ που έπρεπε να βγαίνει στην τηλεόραση να το φωνάζει. Και για να τον πιστέψουμε έπρεπε να ανέβει στον καναπέ και να κάνει σαν τρελός, ή μάλλον σαν κακός ηθοποιός.

 

  

το καλύτερο, πιο ντροπιαστικό βίντεό του έβερ

 

Για τον γάμο του με την Katie Holms ακούστηκαν πολλά - και τα περισσότερα είχαν σχέση με τη Σαϊεντολογία, η οποία είναι μανούλα στο να καλύπτει την ομοφυλοφιλία των πιστών της (αν και φέτος τα έκανε θάλασσα με τον Τζον Τραβόλτα). Ένα πενταετές συμβόλαιο είχε ακουστεί πως θα είναι ο γάμος -τι σύμπτωση που η Holms ζητά διαζύγιο μετά από πέντε χρόνια γάμου!-, ότι η Suri η κόρη τους (ενώ πάντα ο Cruise υιοθετούσε με τις άλλες συζύγους του, τώρα τεκνοποίησε ο ίδιος) έμοιαζε με μισή Ασιάτισσα και πάει λέγοντας.

 

 

Στο μεταξύ η δημοφιλία του Cruise έπεφτε και έπεφτε. Ναι, ήταν στα περιοδικά και την τηλεόραση, όλη την ώρα: Ποτέ όμως για καλό λόγο. Οι ταινίες του (με την εξαίρεση ενός απ' τα Mission Impossible) πήγαιναν χάλια, αυτά που είπε για την ψυχιατρική εξόργισαν όλο τον κόσμο, το όνομά του φιγουράριζε στη λίστα με τους πιο αντιπαθείς σταρς. 

 

Η είδηση του χωρισμού λέει πως η Holms κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ενώ ο Cruise γύριζε μια ταινία στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του ο ηθοποιός έχει ξαφνιαστεί και είναι στεναχωρημένος. 

 

Προσπαθώ να καταλάβω ποιον κοροϊδεύει. Τους δημοσιογράφους; Το κοινό; Τους συγγενείς του;

 

 

Δηλαδή πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν αντί για έναν ακόμη πιθανώς "γάμο-βιτρίνα" είχε ζήσει τη ζωή του όπως ήθελε; Θα είχε ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές αποτυχίες την τελευταία δεκαετία; Θα ήταν ακόμα περισσότερο μισητός στο κοινό απ' ό,τι τώρα; Θα ήταν μεγαλύτερο ανέκδοτο η προσωπική του ζωή απ' ό,τι είναι τώρα;

 

Ο Tom Cruise γινεται την επόμενη εβδομάδα 50 ετών. Μικροδείχνει τρομερά, είναι ακόμα όμορφος, έχει ταλέντο, φήμη, βραβεία. Υποθέτω πως μετά το διαζύγιό του έχει άλλη μία, ίσως και τελευταία, ευκαιρία να ζήσει πραγματικά τη ζωή του. 

 

Φυσικά είναι δική του η ζωή και, όπως παραδέχονται και όλοι οι αρθρογράφοι που διάβασα σήμερα για το θέμα και στα πιο σοβαρά μέσα, μπορεί να την κάνει ό,τι θέλει.

 

Ίσως όμως να είναι καιρός να αρχίσει να κρατά την ιδιωτική του ζωή ιδιωτική - και να μην την χρησιμοποιήσει για να πουλήσει ή να εξαγνιστεί...