ΝΕΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: Το Ολλανδικό Κόμμα Παιδόφιλων

Facebook Twitter
0

Ίσως θυμάστε πριν από περίπου έξι χρόνια ένα Κόμμα Παιδόφιλων που είχε προσπαθήσει να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ολλανδίας, με μεγάλη αποτυχία.

Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν ξανά γι' αυτό, λέγοντας μάλιστα πως πήρε άδεια απ' το Δικαστήριο της Χάγης να λάβει μέρος στις εκλογές!

Το τι ακολούθησε το φαντάζεστε. Chain mails, εξοργισμένα ποστ στο facebook, δραματικές εξομολογήσεις στο LIFO.gr (αλλα ευτυχώς κανένα ειδησεογραφικό άρθρο γι' αυτήν την αρλούμπα στο σάιτ μας!), ειδησεογραφικά άρθρα στη σάρα και τη μάρα του ελληνικού ίντερνετ (σόρι ΠρώτοΘέμα.gr), μελοδραματικά λογύδρια της Λιάνας Κανέλλη στην τηλεόραση!

Τι κι αν η είδηση ήταν λανθασμένη; Τι κι αν ένα τέτοιο κόμμα φτιάχτηκε το 2006; Τι κι αν η κανονική Χάγη ποτέ δεν το αναγνώρισε; Τι κι αν αυτό το κόμμα δεν περπάτησε και διαλύθηκε ήδη απ' το 2010; Τι κι αν ήταν απλούστατο να βρεις αν ισχύει η είδηση ή όχι ψάχνοντας στα διεθνή μέσα; (Ο μόνος πιθανός συσχετισμός είναι ότι πριν λίγες ημέρες ο δικηγόρος μιας ολλανδικής λέσχης ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν οι δικαστές να την απαγορεύσουν αν δεν τελεστούν εγκλήματα - τώρα πώς αυτό σχετίζεται με το κόμμα και την υπόλοιπη παρανόηση, ο θεός κι η ψυχή τους.)

Ευχαριστώ την Αλεξάνδρα που μου έστειλε το παρακάτω απ' το εξαιρετικό LEXILOGIA:

Αυτό το παραμύθι με το Κόμμα των Παιδόφιλων το ανακάλυψα στο σημερινό σημείωμα του Σαραντάκου:
http://sarantakos.wordpress.com/2012/05/19/meze-15/

Βλέπω στο Βήμα της 18/5/2012 τον Κοσμά Βίδο να γράφει ότι στην Ολλανδία «η κυβέρνηση της χώρας, ύστερα και από θετική απόφαση του τοπικού δικαστηρίου της Χάγης, αναγνώρισε επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδόφιλων, το οποίο ζητεί μεταξύ άλλων (όπως τουλάχιστον διαβάζω στον Τύπο) τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών, καθώς και τη νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση!» Μα πού το βρήκε αυτό;

Όπως επισημαίνει και ο Σαραντάκος (δείτε την είδηση εδώ), το κομματίδιο έχει διαλυθεί από το 2010. Το τι ακριβώς είχε εγκρίνει το δικαστήριο της Χάγης το έτος 2006 («το δικαίωμα του κόμματος να ζητήσει την αλλαγή του νόμου») το διαβάζουμε εδώ.

Ξέρεις κανείς να έχει προκύψει κάτι διαφορετικό;

------

Το πιο ενδιαφέρον είναι το πώς χρησιμοποίησε ο καθένας την είδηση: άλλος για να την πει στους "προοδευτικούς" Ολλανδούς, κι άλλος για να πει "Αν είναι αυτή η Ευρώπη, καλύτερα να φύγουμε μόνοι μας απ' αυτήν!".



(Τζάμπα ταράχτηκε η κυρία Κανέλλη;) 

Πάντως, όπως γράφει ο Νίκος Σαραντάκος, η Λιάνα Κανέλλη ευχαρίστηκε (και άθελά της εξέθεσε) δημόσια τον δημοσιογράφο του Βήματος που με το άρθρο του τής έδωσε την… έγκυρη πληροφορία. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ