Οι Καλεσμένοι της Ημέρας: Τα αγαπημένα πράγματα των Hooverphonic!

Facebook Twitter
0

Μετά από μια μίνι σύσκεψη ώστε να μπορεί να εκφράσει και τους άλλους δύο, η ψυχή του γκρουπ, ο Alex Callier (που δημιούργησε το γκρουπ στο Βέλγιο το '95) μου μίλησε γι' αυτά που τους αρέσουν. Η -τέλεια- αφορμή είναι οι δύο συναυλίες που θα δώσουν στη χώρα μας: Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο στην Αθήνα.

Κι επειδή πιστέυω ότι ο πιο καλός τρόπος για να ψυχολογήσεις κάποιον/ους είναι να ρωτήσεις για τα αγαπημένα πολιτιστικά αγαθά, έκανα ακριβώς αυτό...

Αγαπημένη Ταινία;

 

Ας πω τον Έντουαρντ τον Ψαλιδοχέρη, με τον Τζόνι Ντεπ.

Είμαστε μεγάλοι φαν του Tim Burton, απ' την αρχή της καριέρας του - είναι φανταστικός. Φτιάχνει αυτούς τους ονειρεμένους κόσμους φαντασίας και ζεις σ' αυτούς για όσο διαρκεί η ταινία. Μ' αρέσει ιδιαίτερα που είναι ευέλικτος: κινείται με ευκολία ανάμεσα στα είδη. Κάνει άλλοτε κωμωδίες, άλλοτε ταινίες φαντασίας, άλλοτε δραματικά φιλμ, άλλοτε περιπέτειες - όλα πάντως έχουν τη σφραγίδα του.

To Edward Scissorhands (1990) έχει πάντως λίγο απ' όλα και είναι και κάπως Χριστουγεννιάτικο... 

Αγαπημένη συναυλία;

Πήγαμε στους Divine Comedy, στο Cirque Royal, εδώ στις Βρυξέλλες και μας άρεσαν πολύ. Εκεί είδαμε και την Beth Gibbons και ένα σωρό άλλους. Τώρα που το σκέφτομαι, τα καλύτερα κονσέρτα που έχουμε δει ήταν στο Cirque Royal.

[Ρωτάω αν έχει παίξει με τους Hooverphonic εκεί.]

Ναι, έχουμε παίξει πολλές φορές κι εμείς και είναι ωραία αίσθηση - να παίζεις σ' ένα χώρο που αγαπάς και στον οποίον έχεις απολαύσει άλλους καλλιτέχνες. Ένας καλός συναυλιακός χώρος πρέπει να ενθουσιάζει και αυτούς που παίζουν στη σκηνή και αυτούς που παρακολουθούν - έχουμε κάνει και τα δύο, και ανυπομονούμε να ξαναπάμε (με οποιαδήποτε ιδιότητα).

Αγαπημένο Βιβλίο;

Όταν ήμουν νέος είχα ξετρελαθεί με τον Φύλακα στη Σίκαλη, του J.D. Salinger. Θα έπρεπε μάλλον να τον ξαναδιαβάσω, δεν έχω ιδέα αν θα μου άρεσε ακόμα. Άλλα πράγματα που διαβάζουμε τώρα; Αρκετό Μουρακάμι αλλά και διάφορα Φλαμανδικά και Ολλανδικά βιβλία που δεν είμαι σίγουρος αν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά.

Αγαπημένο Βίντεοκλίπ

[Συζητά με τους άλλους. Περιμένω.]

Λοιπόν, αυτή είναι η πιο εύκολη ερώτηση τελικά. Το This Is Hardcore των Pulp.

Φανταστικό βίντεο. Όμορφο, γυρισμένο σε μια εποχή που μπορούσες ακόμα να ξοδέψεις πολλά λεφτά φτιάχνοντας κάτι καλό. Η αισθητική του, ο συνδυασμός των εικόνων με το τραγούδι, όλα είναι τέλεια. 

Aγαπημένο σάιτ;

Υπάρχει ένα Ολλανδικό που έχει κάτι σαν Listening Booth, όπου μπορείς να ακούσεις όλα τα καινούρια άλμπουμ ονλάιν, το Vpro. Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε μουσική, αλλά και να φτιάχνουμε μουσική. Και να την παίζουμε ζωντανά!

Αγαπημένος Δίσκος;

Πολλοί. Πράγματα από διάφορες εποχές. Η Julie London απ' τα '50ς, οι Beatles απ' τα '60ς, οι Crosby, Still, Nash & Young απ' τα '70ς, o Richard Hawley, οι Goldfrapp και δεκάδες άλλοι. Να διαλέξουμε έναν;

Ο σόλο δίσκος της τραγουδίστριας των Portishead της Beth Gibbons. Αυτός που έκανε μαζί με τον Rustin Man. Εκπληκτική μουσική. 

(Το Mysteries είναι απ' τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ.)

=====

HOOVERPHONIC LIVE

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο Principal 
Αθήνα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Club

(To 2 Wicky)

(To Mad About You)

[+] To πιο πρόσφατό τους

(One Two Three)

*Περισσότερα στο fb της SonyMusic

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ