Πλακατζίδικη, Ομοφοβική Δημοσιογραφία: "Η Αυστραλέζα Υπουργός θα γίνει... μπαμπάς!"

Facebook Twitter
0

Ο Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης είναι μια αρκετά καλή εφημερίδα - ούτε Αυριανή είναι, ούτε Δημοκρατία. Με προσεγμένη ύλη και σοβαρούς αρθρογράφους (όπως ο Πάνος Θεοδωρίδης στην τελευταία σελίδα) και καλή παρουσία στο διαδίκτυο.

Πώς ανέβασε σήμερα το πρωί αυτό το άρθρο (που δεν έχει καν υπογραφή) δεν μπορώ να το καταλάβω μιας και η ιδεολογική της ταυτότητα είναι σαφώς κοινωνικά φιλελεύθερη.

Αντιγράφω απ' το άρθρο.

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία συζητά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων μετά από πρόταση του κόμματος των Πράσινων. Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι, πλέον, υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των γκέι και καλούν τους γερουσιαστές και βουλευτές όλων των παρατάξεων «να εναρμονιστούν με την σημερινή εποχή». (...)

Την ίδια στιγμή η Αυστραλή υπουργός Οικονομικών Πένι Γουόγκ, ανακοίνωσε ότι θα γίνει… μπαμπάς. Η σύντροφός της Σόφι Αλουΐσε περιμένει παιδί.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, (που προσωπικά έχει ταχθεί κατά των γκέι γάμων) έσπευσε να δηλώσει ενθουσιασμένη με τα ευχάριστα νέα, επιμένοντας δε, ότι η υπουργός πρέπει, οπωσδήποτε, να πάρει άδεια μετά τη γέννηση του μωρού. Ως η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που δηλώνει φανερά ότι είναι ομοφυλόφιλη, η Πένι Γουόγκ επιθυμεί, λέει, να διαχωρίσει την προσωπική της ζωή από την πολιτική: «Έχεις ένα παιδί γιατί σ’ ενδιαφέρει να έχεις οικογένεια. Δεν το κάνεις για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά. Έτσι δεν είναι;».

Η κ. Γουόγκ, ηλικίας 42 ετών και η σύντροφός της 35, περιμένουν το μωρό τα Χριστούγεννα. Η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε, φυσικά, δια της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης. (...)

-------------------------------------------------------------------------------------------

* Ο RenoDakota έγραψε για τον (ξεκάρφωτα κοροϊδευτικό) τίτλο: "Άγνοια, βλακεία ή μισαλλοδοξία; Όλα μαζί υποθέτω."

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια άκομψη προσπάθεια προσέγγισης της είδησης με χιούμορ. Σ' αυτή την περίπτωση, υποθέτω, αν μιλούσαμε για άντρα Υπουργό θα έγραφε: "Υπουργός θα γίνει... μαμά!".

Ακόμα και ως χιούμορ είναι κάτι που περιμένεις απ' τον Σεφερλή και την κυρά κουτσομπόλα της γειτονιάς - όχι από μία κανονική εφημερίδα.

Το να μεγαλώσουν δύο γυναίκες το παιδί τους δεν τις κάνει "μπαμπάδες", ούτε τη μία ούτε την άλλη.

Αγαπητέ ανώνυμε συντάκτη του Αγγελιοφόρου ζούμε στο 2011. Αν η είδηση σου έκανε τόση εντύπωση ίσως πρέπει να αποκτήσεις λίγο μεγαλύτερη επαφή με το σύγχρονο κόσμο...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ