Μια (αληθινή) ιστορία δημοσιου bullying - με τέλος καλό.

Facebook Twitter
0

Αυτός στον αέρα είναι ο Michael, παίκτης της Βραζιλιάνικης ομάδας βόλεϊ. Στον ημιτελικό της Βραζιλιάνικης ΣούπερΛίγκα του βόλεϊ, οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να φωνάζουν κάθε φορά που έκανε σερβίς τη λέξη bitcha, που θα μεταφραζόταν ως "πούστης".

Την φωνάζανε όλοι. Κάθε φορά που ο παίκτης έπαιρνε την μπάλα μικροί και μεγάλοι φώναζαν ρυθμικά, με χαρά: "Πού-στης, πού-στης". Κι οι γυναίκες και τα παιδάκια.

Δείτε στο βίντεο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συμπυκνωμένες τις στιγμές εξευτελισμού που έζησε ο παίκτης.

Τι έγινε μετά:

Μια μέρα αργότερα, κι ενώ το βίντεο είχε κάνει το γύρο του κόσμου ο Michael (που είχε υποστεί κι άλλη λεκτική βία σε παλιότερους αγώνες) αποφάσισε να αντιδράσει. Με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: κάνοντας come out.

"Είμαι γκέι. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν απόλυτα. Μετά τον αγώνα ήρθαν να βεβαιωθούν ότι είμαι καλά."

Σύντομα ο παίκτης λάμβανε μηνύματα συμπαράστασης απ' όλη τη χώρα. Μερικές μέρες αργότερα, στον δεύτερο ημιτελικό της ομάδας, οι συμπαίκτες του φόρεσαν ροζ t-shirt στο ζέσταμα, ένα παιχνιδιάρικο κλείσιμο του ματιού, ενώ ο λίμπερό τους (και κατά τη διάρκεια του αγώνα) φορούσε μπλούζα που θύμιζε σημαία με ουράνιο τόξο.

Στο στάδιο αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό που καταδίκαζε τις διακρίσεις.

Και στις κερκίδες oι θεατές κρατούσαν μπαλόνια και σημαίες που έγραφαν το όνομά του παίκτη...

Λίγες μέρες νωρίτερα ο απόλυτος εξευτελισμός, και τώρα όλο το στάδιο στα ροζ, να τον επευφημεί.

Απ' ό,τι διάβασα η ομάδα του Michael κέρδισε τον αγώνα.

Και εντός γηπέδου και εκτός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ