Το κωμικοτραγικό μιντιακό fail του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα

Το κωμικοτραγικό μιντιακό fail του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα Facebook Twitter
3

Δείξε μου τι διαβάζεις να σου πω τι είσαι.

 

Ήδη τα φίδια με έζωσαν από το πρωί, όταν στις φωτογραφίες που δημοσιευσε η LIFO για τη σημερινή συνεδρίαση, φαρδιά πλατιά πάνω στο έδρανο του ναού της δημοκρατίας (λέμε τώρα) υπήρχε ξαπλωμένο, σαν ψοφίμι, ένα φύλλο της εφημερίδας “Μακελειό”!

 

Ξέρω ότι οι βουλευτές μας δεν είναι ο Νόαμ Τσόμσκι, αλλά να διαβάζουν Μακελειό; Χρειάζεται να είσαι τουλάχιστον φασιστοειδές και μόγγολο για να διαβάζεις αυτό το λαθρόβιο έντυπο, που έχει μηδαμινή κυκλοφορία, κανέναν εχέφρονα άνθρωπο δεν απασχολεί και βρίθει από ψεύδη και εκβιαστικά άρθρα. 

 

Κι όμως, ενημερώνει και επηρεάζει καποιους ταλαίπωρους από τους 300 που αποφασίζουν τη μοίρα μας.

Δεκάδες ευαίσθητοι βουλευτές, αίφνης, υπογράφουν χαρτιά συμπαράστασης ενάντια στη μαζική επιρροή που ασκεί στα πλήθη αυτός ο μιντιακός γίγαντας: η Kontra News και ίσως και το Μακελειό. Δεν αποκλείεται αύριο να καταγγείλλουν την ναζιστική φύση του Dancing with the stars, ή την ρατσιστική στοχοποίησή τους από τα Νέα του Ψαροντούφεκου -είμαι σίγουρη ότι παρακολουθούν και το ένα και το άλλο

 

Το κωμικοτραγικό μιντιακό fail του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα Facebook Twitter
SOOC

 

Λίγες ώρες αργότερα, η πληθωρική ούτως ή άλλως Ζωή Κωνσταντοπούλου (που την βολεύει να βαφτίζει σεξισμό οτιδήποτε την κρίνει -είτε για τις ιδέες της είτε για την τραμπούκικη πολιτική συμπεριφορά της) ανέμιζε έξαλλη ένα φύλλο της εφημερίδας Κontra News, που “την στοχοποιούσε” (βαλτή από τον ΣΥΡΙΖΑ/σκέλος Τσίπρα, εννοούσε. Kι ίσως δεν είχε άδικο: την Κοntra είχε επιλέξει προεκλογικά ο Τσίπρας για να δώσει συνέντευξη, "νομιμοποιώντας" την κίτρινη, λούμπεν "δμοσιογραφία" του)

 

Την στοχοποιούσε η Κontra News; Σε ποιούς; Ποιοί την διαβάζουν; Πόσοι; Παίρνει ποτέ κανείς στα σοβαρά αυτό το τυπωμένο βοθρόλυμα του διαβόητου Κουρή - τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα του κατακίτρινου βίου και πολιτείας του; Ποιός δίνει δεκάρα ποιόν στοχοποιεί ή όχι η … Κοntra News;

 

Ποιός; Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων! Και δεκάδες ευαίσθητοι βουλευτές, αίφνης, υπογράφουν χαρτιά συμπαράστασης ενάντια στη μαζική επιρροή που ασκεί στα πλήθη αυτός ο μιντιακός γίγαντας: η Kontra News και ίσως και το Μακελειό. Δεν αποκλείεται αύριο να καταγγείλλουν την ναζιστική φύση του Dancing with the stars, ή την ρατσιστική στοχοποίησή τους από τα Νέα του Ψαροντούφεκου -είμαι σίγουρη ότι παρακολουθούν και το ένα και το άλλο. Ούτως ή άλλως τo Mega τους χαλάει, ο ΣΚΑΙ είναι σιχαμένος, η πολλή ΕΡΤ και η Αυγή τους έγκωσε (όσο υπάκουα σκυλάκια κι αν είναι και τα δύο) -τι απομένει; Αποδομούμε αυτό που δεν δομήθηκε ποτέ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

 

Πέραν της φρικτής πλάκας, όλο αυτό είναι μια ακομη ένδειξη πόσο στρεψόδικα και σαδομαζοχιστικά αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα media. Τα μαστιγώνει ψοφοδεώς -αν αυτό σας σχηματίζει κάποια εικόνα! Προσπαθεί να τα φοβίσει, να τα χειριστεί και ταυτόχρονα να τα εκμεταλλευτεί σαν αγαπητικός με τάσεις σχιζοφρένειας. Από την αρχή της βασιλείας του, συστηματικά προσπάθησε (άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε όχι) να ισοπεδώσει τους γνωστούς νταβατζήδες (ΔΟΛ, Μπόμπολα, Μega κ.λπ.). Πράγμα που θα το έλεγες και θεάρεστο, πρώτον εάν τα μέσα αυτά δεν έπηζαν κάθε μέρα με τις φάτσες των "διωκτών" τους, δεύτερον, εάν η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια σκανδαλωδώς τσαουσκεκική ΕΡΤ, μια Αυγή που ό,τι και να πεις είναι "όργανο του κόμματος" εν έτει 2015, και κάτι περιφερειακές χρηματοδοτήσεις διαφόρων media που κινούνται μεταξύ σαλόν μακιγιάζ και ταγμάτων εφόδου.

 

Κι έτσι, σεμνά και ταπεινά, η μιντιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τοίχο. Διότι δεν γίνεται να μαστιγώνεις το Μega, και λίγο μετά να δίνεις ωριαία συνέντευξη στον Τράγκα ή στο κανάλι του παρανομούντα Κουρή.

 

Ένα μόνο έχω να πω: Καλά ξεμπερδέματα!

Οπτική Γωνία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dr. Zeina Jallad: «Ονειρεύομαι ένα μέλλον όπου τη ζωή των παιδιών μας δεν θα την ορίζει το γεγονός ότι υποφέρουν αλλά ότι ευημερούν»

Οπτική Γωνία / Zeina Jallad: «Ονειρεύομαι έναν ουρανό χωρίς πυραύλους και drones»

Η διευθύντρια του Κέντρου Μελετών Παλαιστινιακής Γης και καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού μιλά στη LiFO για την αποτυχία του διεθνούς δικαίου και το «sumud» ως καθημερινή εξέγερση απέναντι στην εξόντωση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ρεπορτάζ / Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους, οι κανονικοί αγρότες όμως, που δεν συμμετείχαν στις απάτες, είναι αυτοί που κυρίως θα πληρώσουν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
CHECK Κρήτη: καμιά δομή-χιλιάδες πρόσφυγες

Ρεπορτάζ / Κρήτη: Kαμiα δομή - χιλιάδες πρόσφυγες

Αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών βρίσκεται η Κρήτη. Και ενώ η συχνότητα και ο αριθμός των αφίξεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν έχει δημιουργήσει καμία οργανωμένη δομή υποδοχής στο νησί για τους ανθρώπους αυτούς.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τόσο πολύ την κυβέρνηση Νετανιάχου;

Οπτική Γωνία / Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τόσο πολύ την κυβέρνηση Νετανιάχου;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αγνοώντας τις επικρίσεις που δέχεται, καθώς δεν θέλει να διαταράξει τη «στρατηγική σχέση» και τα μεγάλα επιχειρηματικά deals.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
To μίσος για τους άλλους…

Οπτική Γωνία / To μίσος για τους άλλους

Για τους περισσότερους η αλήθεια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Eίδαν κάπου μια εικόνα που εξυπηρετεί το προσωπικό τους αφήγημα, το οποίο συνήθως προσεγγίζεται με συναισθηματικούς όρους, όπου κυριαρχεί το μίσος, κι αυτό τους αρκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
Όπως πολύ σοφά το είχε πει ο Umberto Eco σε κάποιο παλαιό του δοκίμιο στην Corriere della Sera "το κανάλι διάψευσης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο/ευρυτερο από το κανάλι δυσφήμισης" αλλιώς εννοούσε το ενδυνάμωνε. Την Βουλή και την Ζωή την παρακολουθούν κάποια εκατομμύρια Έλληνες, καλώς ή κακώς, ενώ το Kontra News ελάχιστες εκατοντάδες ή το πολύ χιλιάδες. Επομένως μια τέτοια αναφορά (αντί για "γράψιμο") δεν μπορεί παρά να ενέχει θέση "δικαίωσης". Ειναι μια αγανάκτηση σκηνοθετημένη. επιβεβλημένη θα έλεγα, για να αγιοποιηθεί το πρόσωπο της Ζωής ασφαλώς (μιας και δεν πιστεύω ότι οι επικοινωνιολόγοι γύρω της αγνοούν την ως άνω ρήση) με σκοπό να την καταστήσουν ως την μόνη "τηρήτρια του Συντάγματος και των διαδικασιών" που την αντιμάχονται για αυτήν της την επιμονή. Και βέβαια να προλειάνει έτσι τον επικείμενο αρχηγικό της ρόλο. Makes sense.
προφανώς, τα υπουργεία και η βουλή θα έχουν συνδρομή σε αυτές (και σε άλλες παρόμοιες), γιατί η καλή δουλειά πρέπει να αμειβεται και να στηρίζεται!
Εντάξει, το τερματίσαμε εντελώς. Αλλά ας μην ξεχνάμε οτι το επίπεδο της ΠτΒ συνδέεται άμεσα με το επίπεδο των βουλευτών και το επίπεδο των ψηφοφόρων. Είμαστε σε μια χώρα που επι δεκαετίες έδινε 80+% σε ΝΔ και Πασοκ για όσο καιρό τους βόλευαν (ή υπόσχονταν οτι θα τους βολέψουν) στο Δημόσιο, για να τους εγκαταλείψουν μέσα σε ένα χρόνο, όταν υποψιάστηκαν οτι το βόλεμα σταματάει. Τώρα στραφήκαμε σε έναν "χαρισματικό" ανεπάγγελτο πρωθυπουργό, με εξίσου ανεπάγγελτους βουλευτές που έπεσαν στον κρατικό μηχανισμό με την ίδια όρεξη των προηγούμενων. Και τι πάει να πει που η χώρα είναι στα τέσσερα; Σημασία έχει η ιδεολογική καθαρότητα του Λαφαζάνη και του Λαπαβίτσα και η τυπολατρική ιδεοληψία της Ζωής.