Αγαπητή Α μπα, αν είχα πολλά λεφτά…

Αγαπητή Α μπα, αν είχα πολλά λεφτά… Facebook Twitter
46

________________
1.


"Dear Abba,
αυτόν τον καιρό έβλεπα βιντεάκια στο youtube απο eurovision και έβλεπα να ξεφυτρώνουν για την ελληνική συμμετοχή πολλά αρνητικά σχόλια απο Έλληνες.Στην συνέχεια μπήκα στα προφίλ τους και δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο αλλά πάρα πολλοί είχαν ανεβάσει βίντεο της χρυσής αυγής ή είχαν κάνει like σε ντοκιμαντέρ με τον χιτλερ και την ευα μπραουν,και απο την άλλη μεριά οι άλλοι που είχαν παρακολουθήσει βίντεο με στοιχήματα και πως να στοιχηματίσουν αποτελεσματικά για την Eurovision. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;Πιστεύεις οτι υπάρχει σύνδεση αρνητικών σχολίων με τους χρυσαυγίτες ή τους bookers;"- τρελό παιδί χαρά γιομάτο

Πιστεύω ότι το διάβασμα των σχολίων στο youtube είναι απόλυτα τοξικό ναρκωτικό. Είναι ο απόπατος της ανωνυμίας του ίντερνετ. Από την άλλη βέβαια, εκεί βρίσκονται και τα μεγαλύτερα διαμάντια. Είναι λίγο σαν κακόφημη συνοικία μεγαλούπολης.

________________
2.


Έβλεπες απαράδεκτους ; Θυμάσαι μια προσωπογραφία στην είσοδο του σπιτιού του Γιάννη που θυμίζει Γάλλο Διαφωτιστή (δεν μου έρχεται πρόχειρη άλλη παρομοίωση) ; Οποιοδήποτε επεισόδιο κι αν δεις (στο youtube τα έχει όλα το Mega), είναι φάτσα-φόρα,όποτε μπαίνει κάποιος στο σπίτι. Ποιος είναι ; ΥΓ : σε ένα επεισόδιο (που δεν βρίσκω) το κάδρο "ανοιγοκλείνει τα μάτια", προφανώς είναι κάποιος από πίσω.- Aparadektos

Αχ τι μας έκανες τώρα! Όποιος το βρει έχει μια δωδεκάδα απαντημένη στο Α, μπα, όλη δικιά του, την άλλη μέρα μάλιστα.

________________
3.


"16/5 απάντηση 12
Δεν το είδες καν...."- Ελενα

Προσπάθησα βρε Ελενάκι αλλά άντεξα κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

______________
4.


"Γεια χαρά σε όλους, η απορία μου απευθύνεται πρωτίστως στην καλή μου Λένα (ως κάτοικος εξωτερικού) αλλά και σε όλους τους συναγωνιστές ανά τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όπου έχει βρεθεί ο καθένας, και για όποιον λόγο (ελπίζω να περνάτε όλοι καλά, με όποιον τρόπο έχετε βρει, αλήθεια)

 

Λοιπόν, είμαι εδώ στα ξένα, και πριν 10 μήνες είχα πάει σε συναυλία και ένας πολύ ωραίος τύπος μου έπιασε την κουβέντα. Μιλάμε επί κανά μισάωρο στα Αγγλικά ώσπου πέφτει η μεγάλη αποκάλυψη...είμαστε και οι 2 Έλληνες. Κι αυτός εδώ για σπουδές, κι αυτός χωρίς πολλές παρέες εδώ πέρα, ίδια γουστα και οι δύο σε μουσική, ταινίες, μπαρ, ίδια νοοτροπία, ίδιες απόψεις για τη ζωή γενικότερα. Το ξέρω, μου αξίζει τρελή γιούχα, αλλά ερωτεύτηκα σαν 15χρονο. Ίσως επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος που μπορούσα να επικοινωνήσω βαθύτερα σε μια ξένη χώρα, ίσως επειδή μου έλειπε η συντροφικότητα γενικότερα, δεν έχει σημασία γιατί: το θέμα είναι πως την πάτησα κανονικότατα. Επίσης, δεν έχει καμία σημασία αλλά για δημογραφικους λόγους θα πω πως η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αμερική, είμαι 26 κι αυτός 34.


Ο τύπος το έχει καταλάβει πως εγώ την έχω πατήσει (του το έχω ομολογήσει πάνω από 3 φορές από τότε που τον γνώρισα), αλλά λέει και ξαναλέει πως δε θέλει να κάνει σχέση, ότι θέλει να είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει (αν και αποδεδειγμένα δεν κάνει τίποτα εδώ πέρα!), ώσπου μου αποκαλύπτει κιόλας ότι είναι στα χωρίσματα από 6ετή σχέση.


Λέμε λοιπόν να μείνουμε φίλοι, αφού δεν έχουμε και πολλές άλλες παρέες εδώ πέρα. Έλα όμως που όποτε βγαίνουμε, πάντα το πάει στο ερωτικό το πράγμα. Και πάντα καταλήγουμε να κάνουμε σεξ, να κοιμάται εδώ το βράδυ, και γενικά να παίζει τρελή χημεία. Αλλά την άλλη μέρα το πρωί, πάντα η ίδια ατάκα ""λοιπόν το χοντρύναμε πάλι χτες, πρέπει να κοπούν αυτά"".

 

Και ερωτώ ρε παιδιά.


-Είστε μόνοι στην ξένη χώρα και γνωρίζετε τον τέλειο τύπο (σοβαρολογώ, είναι ακριβώς αυτός που έψαχνα να βρω, πιστεύω ότι με αυτόν ακριβώς τον τύπο ανθρώπου -ενδιαφέροντα/προσωπικότητα- θα μπορούσα να ευτυχήσω). Περνάτε καλά, αλλά αυτός ξεκαθαρίζει ότι δε θέλει σχέση. Εσείς όμως είστε σε φάση ""αν μου ζητήσει να πάμε να ψαρεύουμε σολωμούς στην Αλάσκα για την υπολοιπη ζωή μας, ΘΑ ΠΑΩ"". Τι κάνετε? Τον διαγράφετε για να μη φάτε τα μούτρα σας? Αναμένετε στο ακουστικο σας μπας και χωρίσει οριστικά από την 6ετή σχέση (μόνο που το βλέπω γραμμένο, ακούω ειρωνικά γέλια πίσω από την πλάτη μου) ? Παίρνετε ό,τι σας δίνει, κι αυτό καλό είναι, και όποτε του έρθει η επιφοίτηση θα γίνουν όλα?
Έχω φάει τρελό στραπάτσο με τον τύπο.

 

Υγ. Αυτός ο Έλληνας γκόμενος ρε παιδί μου, ό,τι γεωγραφικές συντεταγμένες κι αν του δώσεις, το ίδιο κότα είναι. Ένας, ΕΝΑΣ νορμάλ αν πέσει στο δρόμο μου, θα τον κάνω γραμματόσημο.

 

Υγ2. Εντάξει, πέρα από τα γκομενικά της απελπισίας, το εξωτερικό έχει μεγάλα ζόρια. Ούτε σούπερ φίλοι γύρω σου, ούτε εύκολα χρήματα (όπως κάποιοι νομίζουν), ούτε πουράκλες και καρό πουκάμισα σε ξαπλώστρες στην Αβάνα. Προσωπικά κάθε μέρα φτύνω αίμα, χωρίς και να γκρινιάζω. Πραγματικά θα ήθελα να μοιράζομαι αυτό το ζόρι με κάποιον. Όχι με οποιονδήποτε-με κάποιον σαν ΑΥΤΟΝ.


Πολύ με έχει ρίξει αυτό το στόρι και ξέρω πως αξίζω βρίσιμο που το αφήνω και συνεχίζεται (θα έπρεπε να έχει κοπεί μαχαίρι). Ωστόσο δεν ξέρω πώς να το χειριστώ χωρίς τη στήριξη των καλών μου φίλων στην Ελλάδα.
Τώρα μου έρχεται να αρχίσω πάλι να κλαίω."- Φύγε τρέχοντας και πίσω μην κοιτάς

Ο λόγος που τον ερωτεύτηκες τόσο έντονα βρίσκεται στο ΥΓ 2. Έχεις κάνει στο μυαλό σου την τρίχα τριχιά. Έχεις προβλήματα που θέλεις να σου τα λύσει κάποιος άλλος μέσω του έρωτα, ενώ είναι προβλήματα που μόνο εσύ μπορείς να λύσεις, και κανένα δε λύνεται με τον έρωτα. Ο έρωτας μόνο προσωρινή παράταση δίνει.

Ο λόγος που αυτός λέει ότι δε θέλει σχέση [εννοεί: δε θέλει σχέση ΜΑΖΙ ΣΟΥ] είναι ότι δίνεις την εντύπωση ότι αν σου δώσει θάρρος θα κολλήσεις, ότι είσαι αδύναμη, και ότι θέλεις να κρεμαστείς από κάποιον για να σου λύσει όλα τα προβλήματα . Έχει δίκιο, γιατί αυτό κάνεις. Έχει άδικο, γιατί χρησιμοποιεί αυτή την εξουσία του πάνω σου.

Μπορεί να είσαστε τέλειοι ο ένας για τον άλλον, μπορεί και όχι. Αν δεν βρεις τρόπο να ισορροπήσεις πρώτα ΜΕΣΑ ΣΟΥ στην χώρα που ζεις, δε θα το μάθεις.

______________
5.


"Ρωτάω απο τώρα για να απαντήσεις όταν πρέπει! Πως σου φάνηκε το τελευταίο επεισόδιο Mad Men;

 

Πίστευα πως ο Don είτε θα αυτοκτονούσε όπως δείχνουν οι αρχικοί τίτλοι, ή πως θα ήταν ξανά με την Betty! Η οποία είναι η αγαπημένη μου, και δεν μου αρέσει καθόλου που την έχουν παραγκωνίσει έτσι.. Γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;

 

Μου σπάει τα νεύρα η zoubizoubizou!"- kvi

Η σεζόν μου φάνηκε καλύτερη από όλες. Κι εγώ πίστευα ότι θα αυτοκτονήσει ο Ντον, αλλά όχι σε αυτή τη σεζόν, στην επόμενη – αν και τώρα αρχίζω και πιστεύω ότι η πτώση είναι μόνο μεταφορική. Ίσως εξαφανιστεί, ίσως τρελαθεί, δεν ξέρω. Πάντως με τη Μπέτυ δεν πιστεύω ότι θα ξανασμίξει. Κι εγώ τη συμπαθώ, αλλά καλά δεν είναι τώρα με τον Χένρι;

Όλους τους έχουν παραγκωνίσει. Η κεντρική ιστορία είναι ο Ντον και η δική του παρακμή, όλοι οι υπόλοιποι συμπληρώνουν τις λεπτομέρειες της ζωής του. Δεν είναι σαπουνόπερα με παράλληλες ιστορίες, είναι η ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να παριστάνει ότι είναι μέλος μιας ομάδας, ενώ πιστεύει ότι είναι κατά πολύ κατώτερος. Αυτή η προσπάθεια τον κάνει εγωκεντρικό και αποενωμένο και η αποξένωση τελικά θα αναγκάσει την ομάδα του να τον απορρίψει. Κάπως έτσι.


Η Μέγκαν είναι καλό κορίτσι ρε, αλλά έμπλεξε με λάθος άντρα.

________________
6.


Πως θα σχολίαζες αν άκουγες ένα άτομο ηλικίας 20κάτι να παρατήσει τη σχολή του και να μείνει μόνο με το απολυτήριο του λυκείου σε όλη του τη ζωή; Μιλώντας για την Ελλάδα- Αθήνα και τον 21ο αιώνα-περίεργη

Εξαρτάται από τη σχέση με την οποία θα είχα με αυτό το άτομο. Εξαρτάται και από τη σχολή, από το εναλλακτικό του σχέδιο και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Έτσι, ξερά, λάθος ακούγεται, αλλά υπάρχουν άχρηστες σχολές, υπάρχουν ακατάλληλοι άνθρωποι σε χρήσιμες σχολές, υπάρχουν άνθρωποι που το έκαναν και τα κατάφεραν πολύ καλά, και άλλοι που τελείωσαν και δεν κατάφεραν τίποτα.

________________
7.


Πιστεύεις ότι το χέλι είναι ψάρι ή χέλι; Πάντως καπνιστό είναι πολύ νόστιμο. -ena_zouzounaki

Δεν ξέρω. Εσύ πιστεύεις ότι η γάτα είναι θηλαστικό ή γάτα; Πάντως όταν είναι μικρή είναι τρομερά χαριτωμένη.

________________
8.


"Αγαπητή Α,μπατζιμ...
'Εχω δει απο δύο φορές όλους τους κύκλους τον NCIS... πάντα μένω με την ίδια απορία .. Ο Γκιμπς πως έβγαλε 2 βάρκες απο το υπογειο του χωρίς να γκρεμίσει το σπίτι ?? "-Kika...

Το NCIS δεν είναι κακέκτυπο του CSI; Ούτε τον τίτλο δεν μπήκαν σε κόπο να αλλάξουν.

________________
9.


Στις τηλεοπτικές σειρές, τις περισσότερες φορές, το τέλος δεν είναι ξενερωτικό; Θυμάσαι καμία της οποίας το τελευταίο επεισόδιο να σε ικανοποίησε απόλυτα;- ΧΧΧ

Σκέφτομαι την πίεση των σεναριογράφων αγαπημένων σειρών και τους λυπάμαι. Το Lost έχασε τη μισή του αίγλη επειδή δεν άρεσε το τελευταίο επεισόδιο – από εκεί που ήταν το Ιερό Δισκοπότηρο και αν δεν το έβλεπες ήσουν σχεδόν αναλφάβητος, τώρα είναι «αυτή η σειρά που δεν έβγαλε ποτέ νόημα». Φέτος θα έχει δύο μεγάλες τελετές λήξης, το Mad Men και το Dexter. Και στις δύο σειρές, επειδή ο πρωταγωνιστής είναι κάπως αμφιλεγόμενος, περιμένουμε να δούμε αν θα τιμωρηθεί, εξιλεωθεί, παραδοθεί η τη γλιτώσει.


Το Friends πάντως είχε ωραίο, πετυχημένο τελευταίο επεισόδιο. Το ίδιο και το Sex and the City. Επιτέλους μάθαμε το όνομα του Big.

________________
10.


Βρε Α-μπα! και εγώ διαβάζοντας την προηγούμενη φορά, για κάποιον που σε ρωτούσε για τον Neil Patrick Harris,θα'θελα να ρωτήσω με την σειρά μου αν ξέρεις τον Jim Parsons απο το Big Bang Theory...! sorry αλλά τον βρίσκω απείρως πιο καλό ηθοποιό απο τον Neil, σοβαρό άκρως ταλαντούχο αν και κάπως αδικημένο και βασικά....έχει και κάτι το awkward που ενέχει κάτι πολύ sexy !- Wanna be bee

Οι γυναίκες τελικά δίνουν ευκαιρίες σε όλα τα είδη αντρών. Η σέξι γυναίκα είναι ένα εντελώς σαφώς διατυπωμένο πρότυπο, αλλά ο σέξι άντρας μπορεί να έχει και κάπως πιο αναπάντεχη εμφάνιση. Δηλαδή οι γυναίκες βάζουν περισσότερο νερό στο κρασί τους. Ό,τι και να λένε όμως, οι ωραίοι πάλι λίγοι είναι.

Όσο για τον Jim Parsons – τι λες, παιδί μου. Γιατί αδικημένος; Πολύ μεγάλος σταρ είναι, και καθόλου awkward, μη μπερδεύεις τη σειρά με τον άνθρωπο. Επίσης δεν είναι "εναλλακτικά" ωραίος, κανονικότατα ωραίος είναι.

________________
11.

"Γεια σου Α,μπα!!
Ξέρεις τι θέλω να ρωτήσω; Το 'χω καιρό απορία, εσύ πρέπει να το ξέρεις. Με ποιο κριτήριο δημοσιοποιούνται οι φωτογραφίες των συλληφθέντων παιδεραστών; Σε μια πολύ τρανταχτή περίπτωση, έχουμε όλοι δει τη φωτογραφία ενός συγκεκριμένου (καταδικασθείς πλεόν) παιδεραστή σε όλο τον τύπο (έντυπο/ηλεκτρονικό). Αντίθετα σε άλλες περιπτώσεις δεν έχει δημοσιοποιηθεί όυτε το όνομα του συλληφθέντα. Δεν έχω καταλήξει ποιο είναι είναι το σωστό και ποιο το λάθος απλά αναρωτιέμαι γιατί. Στην περίπτωση αυτών που δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία δεν έχει υπερβολικά αρνητικό αντίκτυπο στην οικογένεια τους; Αυτά...μπράβο για την στήλη, με προβληματίζεις συνήθως και με βάζεις σε σκέψεις αλλά κλασσικά με κάνεις και χαμογελάω!"- Christina

Ποιος μπορεί να μας πει τι λέει ο νόμος; Να προσπαθήσει τουλάχιστον να μας πει, γιατί δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ορίζει.

________________
12.


Πιστεύω πώς αν είχα πολλά λεφτά τύπου Βαρδινογιάννης θα τα είχα μοιράσει σε φτωχούς και θα είχα κρατήσει και για μένα τα απαραίτητα για να μπορώ να έχω τροφή και στέγη μέχρι να πεθάνω. Εδώ το κάνω χρόνια τώρα με μισθούς της πείνας! Πιστεύεις ότι όσο πιο πολλά λεφτά έχεις τόσο πιο πολύ τσιγγούνης κι εγωιστής γίνεσαι; Και πιο πρακτικά, καταλαβαίνω π.χ. να έχεις μια designer τσάντα στην γκαρνταρόμπα σου, αλλά όταν γίνεται εμμονή κάθε σεζόν να αγοράζεις μόνο από celine ή louis vuitton ρούχα κι αξεσουάρ, δεν στεναχωριέσαι που δίπλα σου (όχι σε καμιά μακρινή ήπειρο, ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ) υπάρχει κόσμος που κυριολεκτικά πεινάει;- Περίεργη

Δεν πιστεύω ότι όποιος έχει λεφτά είναι αυτόματα τσιγκούνης και εγωιστής, αλλά ότι για να βγάλεις πολλά λεφτά, ίσως πρέπει να είσαι.

Το παράδειγμα με τις τσάντες που έφερες δείχνει μόνο την έλλειψη προοπτικής που έχεις. Στο μόνο που διαφέρεις εσύ από αυτούς που κατακρίνεις είναι η κλίμακα. Εσύ πώς αντέχεις να έχεις πόσιμο νερό για να το καζανάκι σου (εξωφρενική, αλόγιστη, τρομαχτική σπατάλη) ενώ πεθαίνουν νεογέννητα από δυσεντερία; Γιατί δεν πουλάς ό,τι έχεις στην Ελλάδα να πας να ζήσεις σε ένα χωριό στο Μπανγκλαντές, να ζήσουν όλοι με τα λεφτά σου για τα επόμενα 100 χρόνια; Μη μου πεις ότι η διαφορά είναι το «δίπλα σου», γιατί θα επιστρέψω στην έλλειψη προοπτικής. Δεν είναι μυστικό το τι συμβαίνει και «παραδίπλα σου», ούτε είναι δύσκολο να πας. Οι πληροφορία που βρίσκουμε πανεύκολα και η τεχνολογία που διευκολύνει την επικοινωνία απαγορεύει τις διακρίσεις του δίπλα με αυτόν που βρίσκεται παραδίπλα.

Είσαι από τους ευνοημένους της γης, και ανήκεις σε μια μειοψηφία. Ο Βαρδινογιάννης ανήκει σε μια ακόμη μικρότερη μειοψηφία. Σε χωρίζει μια άβυσσος από αυτόν, αλλά και μια κόλαση από τους πιο κάτω. Αυτή είναι η θέση σου και ζήσε με αυτή τη γνώση όπως νομίζεις. Η λύση δεν είναι κατακρίνεις τους ελάχιστους που βρίσκονται από πάνω σου. Όπως λες κι εσύ, ξεκίνα με τα μέσα που έχεις, αλλά μην βιαστείς να δηλώσεις ηθικά ανώτερη.

46

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
έλλειψη προοπτικής. Μάλιστα. Το ζήτημα δεν είναι ποιος είναι παμπλουτος, ποιος λιγοτερο πλουσιος και ποιός ευνοήμένος και σε πoια κλίμακα. Το ζήτημα είναι η ιδια η κλίμακα. Αδυνατώ να καταλάβω πως χρηισιμοποιείται η κλίμακα αφθονίας για να δεχτεί ή οχι ο καθένας τους απο κάτω και από πάνω. Νομίζω το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει ταξινόμηση αναγκών. Ποιά είναι μεγαλύτερη ανάγκη? Να έχεις φαγητό ?να αγοράσεις τσάντα ή να πας για σκι στην Ελβετία. Ουδεμία αμφιβολία το διαστημα μεταξύ 1-3 δεν είναι το ίδιο μεταξύ 1-2 ακόμη και μεταξύ 2-3. Ναι λοιπόν νομίζω οτι όσο ανεβαίνεις κλίμακα τόσο μεγαλώνει η εύθήνη σου και τόσο πιο κατακριτέος είσαι εαν δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξει η κατασταση στα πλεον κατώτερα στρώματα.
12Αμάν, βρε Αμπα, φτάνει πια με το "αν δε σου αρέσει, πήγαινε στην Αφρική να βοηθλησεις". Αμ δε θα βοηθήσει σε τίποτα να τα αφήσει όλα και να γίνει άλλος ένας φτωχός εκεί! Καλύτερα να βοηθάει από εδώ, εξάλλου το λέει ξεκάθαρα "Εδώ το κάνω χρόνια τώρα με μισθούς της πείνας!"Πού είναι εκείνο το βίντεο που είχε τοποθετηθεί από lifo ή κάποιον σχολιαστή σχετικά με το γιατί δεν έχει κανένα νόημα να πας να βοηθήσεις με το να μετατραπείς σε άλλον έναν φτωχό;Εγώ πιστεύω ότι είναι μεγάλη γαιδουριά όταν έχεις λεφτά για 500 γενιές να τα κρατάς για τον ευατό σου. Μάλλον αυτοί ζουν στον μικρόκοσμό τους
Και πού κολλάει η ηθική ανωτερότητα;;Μάλλον άλλο σε ρώτησαν κι επειδή ήθελες να μιλήσεις για ηθική ανωτερότητα το "κόλλησες" στην απάντηση αυτή.Μη βγάζεις τον εαυυτό σου έξω από το χορό ως ηθικά ανώτερη, σε διαβάζω κι εγώ κι επίσης βλέπω ότι συχνά απαντάς κάτι διαφορετικό από αυτό που σε ρωτούν (και δε μιλώ για τις "αστείες" απαντήσεις που το κάνεις κατ' επιλογήν).Ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς λέει ο άλλος, η γλώσσα είναι απλά ένας κώδικας κι όχι τέλειος.Εγώ νομίζω ότι η ερώτηση ρωτά για πρακτικά ζητήματα: γιατί να ζούμε άλλοι πλούσιοι κι άλλοι φτωχοί; Ποιο το νόημα;;;! Κι εμένα με ταλανίζει αυτό (θα περάσει με την ηλικία φαντάζομαι, αφού παρατηρώ ότι συνήθως οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο εγωιστές όσο μεγαλώνουν).Κι επιμένω, η φράση "Εδώ το κάνω χρόνια τώρα με μισθούς της πείνας!" δε δείχνει ανωτερότητα αλλά αλληλεγγύη.Σόρυ κι όλας αλλά και η δικές σου απαντήσεις δείχνουν συχνά ότι αισθάνεσαι "ηθικά ανώτερη" από πολλούς συνανθρώπους σου και ακόμη και αναγνώστες σου.
Πάμε άλλη μία:H ηθική ανωτερότητα κολλάει στο ότι όπως κρίνει κάποιος τους από πάνω,έτσι τον κρίνουν και οι από κάτω. Κάποιος που ζει στην Ελλάδα στην παγκόσμια κλίμακα είναι ευνοημένος. Ακόμη πιο λιανά:Αν βοηθάει κόσμο με αυτά που έχει μπράβο της. Μόνο να μη βιαστεί να κρίνει κανέναν, γιατί όλοι ζούμε εις βάρος άλλων, όσο κι αν μοιράζεται τα "λίγα" που θεωρεί πώς έχει. Και αν δε σου αρέσει το ότι αναφέρομαι συχνά στον τρίτο κόσμο, (χαρακτηριστικό το ότι έγραψα 'Μπανγκλαντές' και διάβασες 'Αφρική') έχεις κι εσύ έλλειψη προοπτικής. Τώρα από πού κατάλαβες ότι βγάζω τον εαυτό μου απ 'έξω δεν μπορώ να φανταστώ. Από το ότι δεν συμμετέχω στο παιδαριώδες "γιατί οι πλούσιοι δεν χαρίζουν τα λεφτά τους;" Το πιθανότερο είναι δεν σου αρέσει ο τρόπος που μιλάω και δεν καταλαβαίνεις πότε αστειεύομαι και πότε όχι. Δεν είσαι η τελευταία.
Γκρίνια και νεύρα.Και όνειρα, μεγαλεπίβολα και φαυλεπίφαυλα.Άμα ο άλλος θέλει να τα χαλάσει για την στήριξη των dolce & banana, ας το κάνει. Πιο ειλικρινής κίνηση θα μου φανεί αυτό.
Αυτό με το πόσιμο νερό και την κατασπατάλησή του για πότισμα κτλ, όταν το σκέφτομαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!!!!!Τώρα όσον αφορά τα υπόπολοιπα..τι να πω..?Έ, απλά ο Βαρδινογιάννης θα μπορούσε να ζήσει αυτό το χωριό στο Μπαγκλαντές για τα επόμενα 100 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να ξεπουληθεί και να μεταναστεύσει..τύπου!
#4Διαφωνώ και με την κοπελιά και με σένα , Λένα.Ο έρωτας είναι το ίδιο δυνατός πάντα σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη. Ίσως ο παράγοντας δυσκολίες και ζόρια να κάνει τα πράγματα να φαίνονται τεράστια, αλλά ο έρωτας είναι έρωτας.Αντίστοιχα με τα ζόρια λοιπόν της ξενιτιάς , θα μπορούσε κανείς να γραπωθεί πάνω σε έναν άνθρωπο εδώ στην Ελλάδα, με τη δικαιολογία της κρίσης και των δυσκολιών . Επίσης, φαίνεται πως η κρίση και οι δυσκολίες γενικά θα έπρεπε λογικά να κάνουν τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ούτε τότε τόσο εύκολα. Η κοπέλα νιώθει μόνη εκεί, αυτός όμως έχει άλλη μια πολυετή σχέση και κάνει παιχνίδι μια με τη και μία με την άλλη. Η δικαιολογία προς τη δεύτερη είναι πως δε θέλει κάτι σοβαρό, δηλαδή η απόλυτη εκμετάλλευση (άλλος θα τον έλεγε ειλικρινή και ξεκάθαρο βέβαια,τουλάχιστον προς τη δεύτερη "σχέση"), απόδειξη πως για να είναι κατάλληλος κάποιος για σένα δε φτάνει να μοιράζεστε τα ίδια γούστα στη μουσική, αλλά ότι χρειάζεται να έχετε τις ίδιες πάνω κάτω ανάγκες την περίοδο που θα βρεθείτε. Πώς είναι δυνατόν να είναι ο ιδανικός άνθρωπος για σένα , όταν μετά από μια νύχτα με τρελή χημεία σου λέει"λοιπόν το χοντρύναμε πάλι χτες, πρέπει να κοπούν αυτά";; Πιστεύω λοιπόν πως μπορείς να περνάς εκεί πολύ καλά και χωρίς αυτόν που σε κάνει να λιώνεις έτσι και πως αν χαλαρώσεις λιγάκι θα έρθει κάτι καλύτερο. Καλή τύχη!
"για να είναι κατάλληλος κάποιος για σένα δε φτάνει να μοιράζεστε τα ίδια γούστα στη μουσική, αλλά ότι χρειάζεται να έχετε τις ίδιες πάνω κάτω ανάγκες την περίοδο που θα βρεθείτε." : πόσο σωστό. Όλα ξεκινού από το τι θέλει κάποιος, τι είναι διατεθειμένος να δώσει και να πάρει. Ο τύπος είναι ξεκάθαρος - δε θέλει να δώσει και κάποια στιγμή εσύ θα θέλεις περισσότερα, θα σου πει ότι στο είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δε θέλει σχέση. Αυτές όμως είναι δικαιολογίες τουλάχιστον γελοίες - όσο σχετίζεται με κάποιον, τόσο εμπλέκεσαι συναισθηματικά μαζί του, είτε το θες είτε όχι. Δεν λειτουργούν τα συναισθήματα με διακόπτη.Γενικά η άποψη μου είναι ότι οι σχέσεις θα πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα και χαλαρά, χωρίς περιττές σκέψεις και προβληματισμούς. Ό,τι δεν κυλά από μόνο του, δεν αξίζει. :)
Συντάσσομαι και εγώ με την άποψή σας 'alexandra salamandra' & 'Λαικ ε μπος'. Καταρχήν θεωρώ και εγώ οτι ανεξάρτητα απ'τις όποιες δυσκολίες, τα πράγματα που σε γοητεύουν σε κάποιον άνθρωπο έχουν μια δική τους δυναμική.Το οτι ερωτεύομαι δεν σημαίνει απαραίτητα οτι περιμένω από τον άλλο να μου λύσει τα θέματά μου, εκτός βέβαια και αν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου, οπότε μετά πάμε αλλού.Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είχαμε λύσει όλα τα προβλήματά μας προτού αποφασίσουμε να αφεθούμε να ζήσουμε τα συναισθήματά μας. Απο κει και πέρα, ναι, το οτι ο κύριος αυτός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει κάτι παραπάνω στην κοπέλα, είναι αυτό που φαίνεται:πολύ απλά δεν θέλει να δώσει κάτι παραπάνω!Οι λόγοι δικοί του και δεν είναι θέμα προς εξέταση. Πάντως αυτό με το διακοπτάκι στα συναισθήματα "Λαικ ε μπος' κάποιοι το έχουν δουλέψει τόσο καλά που είναι τρομακτικό!Και κάποιοι ακόμα δεν νοιώθουν τόσο άνετα με το να αισθάνονται όμορφα και χαλαρά. Πάντως το timing (μη σου πω και το placing-my issues) παίζουν μεγάλο ρόλο νομίζω τελικά. Εν κατακλείδι, αναφερόμενη στην κοπέλα της ερώτησης 4, θεωρώ οτι η χημεία είναι υπέροχο πράγμα, σε συνεπαίρνει.. Το έζησες όμως, βάλε μια τελεία.Ίσως και άνω τελεία δεν ξέρεις.Επειδή, και εδώ συμφωνώ με τη Λένα, ο τύπος αυτός σε εκμεταλεύεται, θα έλεγα οτι πρέπει να κρατήσεις τις αποστάσεις, να ψαχτείς για πιο ευχάριστα, υγιή πραγματάκια, να προσπαθήσεις να ανεβάσεις την ποιότητα της ζωής σου, όσα προβλήματα και αν έχεις-όλοι με αυτά παλεύουμε καθημερινά και εύχομαι σύντομα να βρεις τον ιδανικό-όλοι μας!(Τα λέω για να τα ακούω και εγώ!)Φιλιά και καλή τύχη!
Δηλαδή η άποψη ότι είναι κάτι σαν αστραπή που σε ρίχνει κάτω είναι ανωριμότητα. Αντιθέτως είναι μια αρένα στην οποία πρέπει να μπαίνεις με σύνεση και μετά από περισυλλογή, για να είσαι πάντα έτοιμος να βγεις.
Για το #4, εγώ βλέπω ένα μοτίβο πολύ συχνό στους απανταχού μπερμπάντηδες, δηλ. το "είμαι στα χωρίσματα, είμαι σε διάσταση, ουσιαστικά δεν είμαστε πια μαζί, απλά δεν έχω βρει τρόπο να το πω", κλπ. κλπ.Εγώ αυτό που βλέπω στην όλη περιγραφή είναι ότι ο τύπος έχει μια ανυποψίαστη κοπέλα που τρώει κέρατο ενώ τον περιμένει να τελειώσει τις σπουδές του, και αυτός βρήκε και μία ακόμα για να περνάει καλά μέχρι να γυρίσει στη μόνιμη. Μπορεί να κάνω και λάθος για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά κατά κανόνα αυτό το "είμαι σχεδόν χωρισμένος" είναι το κατεξοχήν θεραπευτικό χαπάκι για να ξεπερνάει το τρίτο πρόσωπο τις αναστολές του για τη συμμετοχή στο κέρατο, αλλά και να διατηρεί τις ελπίδες του για μελλοντική κανονική σχέση.
#4: κι έλεγα ότι είμαι η μόνη...Πραγματικά νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στο ΥΓ2, ειδικά στην έλλειψη σούπερ παρέας. Αν οι φίλοι σου ήταν εκεί, θα ήταν όλα διαφορεικά. Τουλάχιστον αυτό νομίζω θα ίσχυε για 'μένα.Η λογική λέει να εξαφανιστείς και να κάνεις υπομονή. Θα βρεθούν ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες, για καινούριους ανθρώπους στη ζωή σου. (ξέρεις ότι αυτό που κάνει ο τύπος λέγεται "endless dating" ε; :P )
2. Μετά από μπόλικο ψάξιμο: στο πορτρέτο είναι ο ROSSINI , Gioacchino Italian composer , 29 February 1792 13 November 1868.σχετικό λινκ: http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=2964680 Λένα, τώρα πρέπει να σκεφτώ 12 ερωτήσεις για αύριο; Ζήτω, θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχω στην ζωή μου με την μια.
πόντια (15:40): Φυσικά και θα σου πω, δεν είναι μυστικό. Αφού έψαξα κάνα δυο ονόματα που μου ταίριαζαν λίγο και κάποια άλλα πράγματα - ρούχα εποχής κτλ και απέτυχα χρησιμοποίησα το google images. Πήρα ένα screenshot του πορτραίτου από μια απευθείας γωνία λήψης, σχετικά καθαρή, από ένα βιντεάκι στο youtube και το ανέβασα για να αναζητήσει παρόμοιες εικόνες. Ένα από τα αποτελέσματα ήταν το σωστό. Το δύσκολο ήταν να έχεις το σωστό screenshot από το video. Από εκεί και πέρα το google έκανε την δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις αρχικές μου αποτυχίες, είχα αρχίσει να σκέφτομαι πως στο πορτραίτο μπορεί να ήταν κανένας προπάππους της Δήμητρας Παπαδοπούλου ή του σκηνοθέτη και μας τρόλαραν πριν 20 χρόνια βάζοντας τον στα σκηνικά. :-)
Ανάλογα τι σου αρέσει.Αν θες να έχεις δίπλα σου έναν 40 χρονο, που μοιάζει με 27 maximum,θυμίζοντάς σου πως ο χρόνος και το καλό DNA δεν είναι με το μέρος σου, τότε ναι.Δεν είναι για σένα.
#2 Το επεισόδιο είναι το "Παιδιά της Ελλάδας παιδιά (24-06-92)"http://www.youtube.com/watch?v=07g6UZajQ5EΣτο 0:54 τα μάτια ανοιγοκλείνουν.Πιστεύω να βοήθησαΔυστυχώς δεν ξέρω ποιος απεικονίζεται, κι εγω θα ήθελα να μάθω
Δεν εννοούσα ότι νιώθει κατώτερος στη δουλειά του, αλλά λόγω καταγωγής, και γι' αυτό προσπαθεί τόσο να την κρύψει, και γι αυτό είναι τόσο αδίστακτος στα επαγγελματικά. Ναι θα υπάρχει 7η σεζόν και θα είναι η τελευταία.
Ναι αλλα το να εχεις καθαρο νερο στην τουαλετα σου δεν ειναι πολυτελεια, ειναι θεμα υγειας και αν μη τι αλλο εν ετει 2013 θα επρεπε να εχει αυτη τη δυνατοτητα ο καθε ανθρωπος στη γη. Απ την αλλη, το να εχεις τις τσαντες που ελεγε στην ερωτηση ναι μεν καλυπτει καποια αναγκη αυτου που τις εχει, αλλα σιγουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη αναγκη σε σχεση με θεματα υγειας οπως το καθαρο νερο στην τουαλετα. Αυτο που ρωταει εχει βαση γιατι αλλες τυψεις εχεις ή θα επρεπε να εχεις αν εισαι πλουσιος αρκετα ωστε να αγοραζεις τις designer τσαντες και αλλες αν απλα καλυπτεις τις βασικες σου αναγκες και ζεις με μια καποια ανεση ( δηλαδη να μπορεις να πας και ενα ταξιδι, διακοπες ή κατι τετοιο ). Πιστευω οτι το να καλυπτεις βασικες αναγκες + μια ανεση ειναι ο πρωταρχικος στοχος, το κατωτερο ανεκτο επιπεδο ζωης αρα και το επιθυμητο απο οσους δεν το φτανουν Αρα οσοι ειμαστε εκει δεν θα επρεπε να αισθανομαστε τυψεις αλλα πρωτον χαρα που το εχουμε και δευτερον επιθυμια να το πετυχουν και οι αλλοι. Και για να το πετυχουν αυτο οι αλλοι , αν πρεπει να δοθει κατι αυτο να δοθει απ τους πλουσιους που εχουν παραπανω απ οσα χρειαζονται. Πολυ ταξικο μου βγηκε και δεν το ηθελα. Απλα με τη λογικη αν το σκεφτει κανεις.... αν εισαι στο 5 και καποιος ειναι στο 3 και καποιος αλλος στο 7 ,για να ανεβει ο 3 στο 5 θα πρεπει να δωσει 2 ο 7 οχι ο 5 !