________________
1.

 

Γίνεται να είναι κάποιος ερωτευμένος και να 'συγκρατεί' τον εαυτό του λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και του γενικά μετρημένου χαρακτήρα του; Ή οι ερωτευμένοι εξ' ορισμού συμπεριφέρονται ως αλλόφρονες για να βρίσκονται με το έτερον ήμισυ; -χελωνάκι

 

Ο ορισμός των ερωτευμένων δεν προσδιορίζεται ούτε με παγκόσμιο συνέδριο. Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του, ο οποίος δεν μένει και σταθερός κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η αλλοφροσύνη δεν συμβολίζει απαραίτητα έρωτα, πάντως. Μπορεί να συμβολίζει μόνο αλλοφροσύνη.

 

 

 

________________
2.

 

"Έχουμε σχέση εδώ κ 4 μήνες , είναι γενικά νευρικός κ κυριαρχικός τύπος .

Έχει ένα γιο 4 κ εγώ μια κόρη 2, ο γιος συνεχεία πλακώνει στο ξύλο την μικρή κ αυτός συνήθως κάνει πως δεν το βλέπει κ αν το δει λέει μια μαλάκια του στυλ σε μάλωσα τώρα.
Χτες έβλεπαν τα παιδιά τηλεόραση κ ο μικρός σηκώνεται της δαγκώνει με δύναμη τον κωλο κ πάει κ ξανακαθεται σαν να μην έγινε τίποτα.
Το ίδιο έκανε κ ο πατέρας του ...
Σηκωνόμαστε κ φεύγουμε χωρίς εντάσεις σαν να μην έγινε τίποτα .
Το βράδυ στο τηλ τον ρώτησα κ μου είπε ότι το παιδί δεν θα το ξαναμαλωσει για χάρη της μικρής κ ότι η μικρή είχε κάτσει μπροστά στην τηλ ( ψέμα) κ τον ενοχλούσε...
Άκουσον άκουσον κ μάλιστα μου είπε ότι είμαι μυγιάγγιχτη
Πράγμα που δεν ισχύει γιατί ο μικρός δέρνει όλα τα παιδάκια της παρέας κ έχουν κάνει παράπονα όλες οι μανάδες που είχαν άνεση (αλλά εθελοτυφλεί)

Κάνει κακό που δεν θέλω να του ξαναμιλήσω αλλά που σαν άντρα δεν θέλω να τον χάσω
Χωρίζουμε γιατί το παιδί του δέρνει κ αυτός κάνει πως δεν το βλέπει κ ρίχνει κ το φταίξιμο στην μικρή ?
Το παιδι θα σταματησει καποτε να δερνει α, αυτός όμως θα σταματησει να εθελοτυφλει κ να πιστευει μονο ότι τον συμφερει ? "-γαμω την ατυχια μου

 

Το πώς φέρεται το παιδί πιο πολλά για τον πατέρα λέει παρά για το παιδί. Σκέψου πολύ καλά με ποιόν περνάς το χρόνο σου, ειδικά όταν έχεις ανήλικο παιδί που πρέπει να προστατέψεις.

 

 

 

________________
3.

 

"Αγαπητή Α,μπα,
πρόσφατα πέρασα απο μία ακόμα συνέντευξη. Βγαίνοντας συναντώ στον διάδρομο έναν πρώην υφιστάμενο μου να περιμένει και αυτός. (σημ. εγώ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας, αυτός με 0 !!! Η αγγελία δε έγραφε για minimum 5 χρόνια προϋπηρεσίας στην συγκεκριμένη θέση και άλλα χαρακτηριστικά που ο συγκεκριμένος δεν έχει. Και ξέρω πολύ καλά πως δεν τα έχει γιατί πριν από ένα μήνα είχαμε μιλήσει και μου έστειλε εκ νέου το βιογραφικό του για να το προωθήσω όπου μπορεί να υπάρχει θέση για την ειδικότητα του.)
Με βλέπει λοιπόν , παγώνει μεν αλλά μιλάμε φιλικά και σύντομα και φεύγω. Παραξενεύτηκα αλλά είπα πως ίσως η εταιρεία ψάχνει και για την ειδικότητά του.
Μετά απο μια εβδομάδα περιμένω στο χώρο αναμονής για το δεύτερο interview , ανοίγει η πόρτα και ο πρώην υφιστάμενος συνεντευξιαζόταν πριν απο εμένα, εμφανώς πια για την ίδια θέση που ήμουν υποψήφιος. Σοκ!
Χθές λοιπόν έμαθα πως αυτός πήρε τη θέση. Κανένα πρόβλημα εαν η επιλογή ήταν fair and square, o ανταγωνισμός μεταξύ ίσων είναι θεμιτός και αναμενόμενος. Αλλά οχι και έτσι.
Το ερώτημα είναι: να ενημερώσω το γραφείο προσωπικού πως ο συγκεκριμένος τύπος έστειλε ψεύτικο CV? Να αφήσω τον χρόνο να τους αποδείξει το λάθος? Να συνεχίσω να ελπίζω σε ένα δίκαιο σύστημα? Να του σπάσω τα μούτρα?
Πλήζ ντεφάιν!"- hrspy

 

Μήπως τον πήραν ακριβώς επειδή είχε πιο φτωχό CV, οπότε είχε και λιγότερες απαιτήσεις για αμοιβή;

Δεν ξέρεις αν βασίστηκαν σε ψεύτικο βιογραφικό για να τον πάρουν. Με τις συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν πλέον το πού προσλαμβάνεται πλέον ποιός και γιατί είναι μεγάλη ομελέτα. Για την ώρα θα έλεγα να περιμένεις – και οπωσδήποτε να μην του σπάσεις τα μούτρα.

 

 

________________
4.

 

Μετά την απάντηση στην ερώτηση 7 στις 11.11.2012, θέλω να σε ρωτήσω αν ειλικρινά το πιστεύεις αυτό. Δηλαδή οι άνθρωποι που δεν θέλησαν να μπουν σε διαδικασία σοβαρών σχέσεων, γάμου και οικογένειας, και προτίμησαν αντ' αυτού να κάνουν άλλα πράγματα στη ζωή τους, και να τα σκεφτούν όλα αυτά μετά τα 30 τους, είναι παλιό στοκ που έχει ξεμείνει; Γιατί; Επειδή η μαμά μας είπε ότι μέχρι τα 30 μας πρέπει να έχουμε γίνει μάνες;- Μαρία Αντουανέτα

 

Δεν είναι ο γάμος το θέμα, η δέσμευση είναι. Το 30 μόνη σου το έβαλες ως όριο, εγώ δε μίλησα για ηλικίες. Όταν λέω «τα καλά κομμάτια φεύγουν πρώτα» εννοώ πως αυτοί που θέλουν σύντροφο και θεωρούν πώς χρειάζονται μια συναισθηματική σχέση για να ισορροπήσουν, αν τους βοηθήσει και η τύχη, αργά η γρήγορα θα το κάνουν. Όσο περνάνε τα χρόνια, αυτοί λιγοστεύουν, γιατί κάπου, κάτι θα έχουν βρει. Αυτοί που δεν ψάχνουν, θα καταλήξουν με τον πιο επίμονο.

 

 

 

________________
5.

 

"Αγαπητή αμπα, θέλω να σε ρωτήσω πως μπορεί κάποιος να ""πάρει"" μια μόνιμη στήλη στη lifo ή σε κάποια άλλη εφημερίδα-περιοδικό (απλά φαντάζομαι ότι ίσως ξέρεις καλύτερα για εδώ). Δεν ρωτάω για μένα αλλά για τον φίλο μου. Έχω διαβάσει πολλές ερωτήσεις ανάλογου περιεχομένου εδώ και συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση σου ""αν θες να γράψεις, γράφεις, δεν έχει σημασία που ή για ποιόν"". Το θέμα είναι ότι όντως θέλει και όντως γράφει! Διατηρεί μπλογκ και στέλνει στο ""you send it"" και εδώ και σε άλλες ""ηλεκτρονικές εφημερίδες"", ψάχνει για διαγωνισμούς κτλ και γενικώς ψάχνεται. Απλά αναρωτιόμουν τι μπορεί να κάνει (ή πως μπορώ να βοηθήσω δεδομένου ότι προς το παρόν δεν έχω καθόλου γνώμη για το θέμα) για να το κάνει λίγο πιο επαγγελματικά (ενδεχομένως και επί πληρωμή;) δεδομένου του πόσο του αρέσει. Δίνω και κάποια άλλα στοιχεία που δεν ξέρω αν έχουν σχέση/βοηθάνε αλλά μπορεί και να έχουν, για πιό ολοκληρωμένη απάντηση. 1ον έχει μια δουλειά, που δεν έχει σχέση με το γράψιμο που τόσο αγαπάει, αλλά είναι αρκετά ευχαριστημένος. Παρ' ολ' αυτά από συζητήσεις μας ξέρω ότι το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το γράψιμο είναι το όνειρο του, 2ον γράφει αρκετά χρόνια και εκτός απο τα κομμάτια που δημοσιοποιεί έχει και προσωπικό αρχείο, 3ον από τότε που είχαμε γνωριστεί μου είχε πει ότι κάνει μια απόπειρα να γράψει βιβλίο αλλά δεν ξέρω πως πάει (δε θέλω να ρωτάω για να μην τον αγχώσω) και 4ον έχει πάρει μέρος σε κάποιους μικροδιαγωνισμούς και έχει καταφέρει να μπει και σε κάποιες (ηλεκτρονικές νομίζω) συλλογές.
Και κάτι τελευταίο, όσο μπορώ να κρίνω αντικειμενικά βέβαια, γράφει αρκετά καλά.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!"- fuskopsaro

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω, και αυτά που θα σου πω είναι κυρίως υποθέσεις. Δεν ξέρω γιατί δεν μένω στην Ελλάδα, δεν είμαι μέρος κάποιας μεγάλης παρέας που ξέρει αυτά τα πράγματα, είμαι εντελώς ερασιτέχνης και μάλλον είδα φως και μπήκα.

Από τα λίγα που καταλαβαίνω όμως, τα πράγματα ειδικά τώρα είναι τρομερά δύσκολα. Θα έχεις καταλάβει σε τι τρελούς καιρούς ζουν τα έντυπα και πόσο παλεύουν. Λεφτά δεν υπάρχουν και το να ζήσεις από το γράψιμο ήταν πάντα πολύ δύσκολο. Αυτά που κάνει είναι αυτά που πρέπει να κάνει, δε νομίζω ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι κατά πόσο γράφει για κάτι συγκεκριμένο. Τι θέλει; Να γίνει συγγραφέας; Ρεπόρτερ; Χρονογράφος; Να κάνει συνεντεύξεις; Ποίηση; Ίσως όσο πιο καλά ξέρεις ένα θέμα, τόσο πιο πιθανό είναι να σου αναθέσουν να γράψεις γι' αυτό.

 

 

 

________________

6.

 

Αγαπητή Α, μπα...δώσε μου μια συμβουλή. Μου αρέσει η νηφαλιότητά σου, (στη στήλη) γενικότερα. Νιώθω ότι την είχα και εγώ αλλά την χάνω. Μάλλον μου τελειώνει η υπομονή ή μικραίνω τα περιθώρια που δίνω στους άλλους? Στη δουλειά, στα προσωπικά, στα οικογενειακά, μερικές φορές νιώθω ότι έχω μεθύσει από τις υπερβολές των άλλων και αντιδρώ αναλόγως. Έχεις κάποια συμβουλή? Έναν μαγικό χιτώνα ίσως? Μήπως φταίει που τα τελευταία χρόνια όντως δεν αντέχω το ποτό και κατά κάποιο τρόπο κάνω το αντίστροφο του να "σωματοποιώ κάτι ψυχολογικό"? (Απευθύνομαι σ εσένα επειδή σε διαβάζω, σε παραδέχομαι, αλλά κυρίως επειδή μια απάντησή σου για ένα θέμα που φαινομενικά δεν με απασχολεί, το γάμο, μου είχε προκαλέσει σεισμό, χαστούκι) Ευχαριστώ-strawberry fields

 

Α, η υπομονή τελειώνει με τα χρόνια. Έχεις δει ηλικιωμένους σε φούρνο; Δεν αντέχουν να περιμένουν ένα λεπτό, και όταν έρχεται η σειρά τους βάζουν τον υπάλληλο να ζουλήξει όλα τα καρβέλια. Δεν ξέρω γιατί έχουμε συνδέσει τη μεγάλη ηλικία με τη νηφαλιότητα, το ανάποδο συμβαίνει.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σκεφτώ είναι η περιχαράκωση.

 

 

________________
7.

 

"αγαπητή Α, μπα

αν όπως λένε οι ψυχολόγοι το πως πίνεις τον καφέ σου αντικατοπτρίζει τη σεξουαλική σου ζωή τότε εγώ τι πρέπει να κάνω??? Από , φανατικά σκέτο πρέπει να πάω στο γλυκό με μπόλικο μπόλικο γάλα???? και κατ επέκταση να πάρω και 10 κιλά με τις ποσότητες που καταναλώνω
απάντα γιατί χανόμαστε.....με πάρα πολύ αγάπη!!!"- Ο τεν τεν χαμένος στη χώρα των θαυμάτων

 

Αν υπάρχουν ψυχολόγοι που το λένε αυτό, ήρθε η ώρα να σκίσουν τα ανύπαρκτα πτυχία τους.

 


________________
8.

 

Εάν έχεις τρία σημεία Α,Β,Γ από τα οποία περνά ένας μοναδικός κύκλος είναι δυνατόν το κέντρο του τελευταίου να ταυτίζεται με το σημείο που βρίσκεται στο μέσον ενός από τα ευθύγραμμα τμήματα;- Έποψ Λοφιοφόρος

 

Αν εννοείς όλα τα ευθύγραμμα τμήματα που προκύπτουν από την ένωση των Α, Β, Γ, ναι.

 

 

 

________________
9.

 

"Αγαπητή Α, μπα;
Γιατί όταν μιλάω σε κάποιον και με πιάνουν οι ντροπές κάνω ότι τεντώνομαι -ότι και καλά νυστάζω; Τι σόι αντίδραση είναι αυτή για να προσεγγίζεις τον κόσμο; Μου βγαίνει τόσο αυθόρμητα που μετά σκέφτομαι ""μα καλά γιατί τεντώθηκα αφού δεν νυστάζω καθόλου!"""

 

Το άγχος σου σε κάνει να μην ανασαίνεις κανονικά οπότε το χασμουρητό στέλνει το απαραίτητο οξυγόνο. Όταν μιλάς με κάποιον και αρχίζεις να ντρέπεσαι, επικεντρώσου στην αναπνοή σου.

 

 

________________
10.

 

Σε τί χρησιμεύει αυτό το μικρό άσπρο σκαμνάκι που βάζουν στο κέντρο, μέσα στο κουτί της πίτσας;- χελωνονιτζάκης

 

Χρειάζεται να μην κολλάει το καπάκι του κουτιού πάνω στο απολαυστικά λιωμένο τυρί.

 

 

________________
11

 

πως γίνεται στον αρχοντα των δακτυλιδιών , ο νίκολας να έχει πάντα γεμάτη με τόξα τη θήκη του??- ορκ

 

Επειδή μάλλον εννοείς «Λέγκολας», πρώτα διατάσσω δέκα βουρδουλιές.

 

Δεν πιστεύω να ρωτάς επειδή έχεις δει μόνο την ταινία; Επειδή δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο με προσοχή, πρέπει να σου επισημάνω ότι η θήκη του δεν είναι πάντα γεμάτη. Υπάρχουν διάφορες στιγμές που ξεμένει και ψάχνει για τόξα. Πολλές φορές επιστρέφει στο πεδίο μάχης για να τα μαζέψει από τα νεκρά ορκς.

 

 

 

________________
12.

 

"Παρακολουθώ την στήλη σου από τότε που ήταν στο blog σου. Οι περισσότερες ερωτήσεις, διότι εκεί νομίζω είναι το κύριο νόημα, είναι αστείες, έξυπνες, σπιρτόζικες κλπ.
Πέρα από αυτές τις ερωτήσεις, όμως, υπάρχουν και αυτές, που γίνονται από άτομα με προβλήματα και αδιέξοδα στην ζωή τους, που ψάχνουν κάπως να αποφορτιστούν και στα οποία τις περισσότερες φορές λες έναν παρηγορητικό λόγο και τους προτείνεις –πολύ σωστά- να επισκεφθούν κάποιον ειδικό.
Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη κατηγορία, που με τους συναδέλφους στο γραφείο που το συζητάμε αρχίζει και κουράζει: είναι αυτές οι ερωτήσεις του τύπου «Μού αρέσει κάποιος, αλλά δεν με κοίταξε, όσο τον κοίταξα, ενώ την προηγούμενη φορά μού είχε χαμογελάσει και με είχε να αφήσει να καταλάβω ότι αρέσω. Έχω μπερδευτεί: να παντρευτούμε ή όχι;», «Υπάρχει έρωτας στον γάμο ή να ανησυχήσω που η γυναίκα μου βάζει αφίσες του Justin Bieber;» κλπ. Αισθανόμαστε ότι διαβάζουμε εφηβικό λεύκωμα και ότι αλλοιώνουν το πνεύμα της στήλης. Μήπως να βάλεις κάποια δημοσκόπηση για να δούμε, εάν και άλλοι κουράζονται ή όχι με αυτές τις ερωτήσεις και αναλόγως να βγουν ή όχι όπως αυτές με τα γκρήκλις;"- Αλεατορικός

 

Με τρέλανε η ιδέα ότι συζητάτε κάτι τέτοιο στο γραφείο. Πού είναι το γραφείο σας, να σας στείλω πίτσες;

Θα ανησυχούσα για αλλοίωση του πνεύματος της στήλης, αν η στήλη είχε έστω και λίγο πνεύμα. Νομίζω ότι και αυτοί που τα στέλνουν δεν περιμένουν σοβαρή απάντηση. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να αποκλειστεί ολόκληρη κατηγορία ερωτήσεων με δυσδιάκριτα όρια, δηλαδή τι να κάνουμε, να αποκλείσουμε όλα τα αισθηματικά; Και μετά τι θα μείνει;

Όμως επειδή η συζήτηση έχει ενδιαφέρον ως συζήτηση, συμφωνώ: ας κάνουμε μια δημοσκόπηση.