________________

1.

"Αγαπητή Λένα,

Σε φιλάει και την άλλη μέρα σου λέει ότι ""δε σημαίνει τίποτα"".

Γιατί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο θεωρείται ανεπίτρεπτο -και η πρωταγωνίστρια ζει ένα δράμα-, ενώ στην πραγματική ζωή (σου λένε ότι) πρέπει να το αντιμετωπίσεις με φυσικότητα;

Τελικά ποια αντίδραση είναι ""φυσιολογική"";"-προβληματισμένη

Το «δε σημαίνει τίποτα» σημαίνει «δε σημαίνει τίποτα ΓΙΑ ΜΕΝΑ.» Όπως και να αντιδράσεις εσύ, φυσιολογικό θα είναι. Όταν φιλήσεις κι εσύ κάποιον και δεν ενθουσιαστείς, έτσι θα του πεις την επόμενη μέρα, ότι «δε σημαίνει τίποτα.»

Είναι ένας ελαφρύς τραυματισμός για τον εγωισμό σου, θα περάσει. Η ερώτηση έγινε στις 18/9 – είμαι σίγουρη ότι σου έχει περάσει ήδη (ή ο λεγάμενος άλλαξε γνώμη.)

 

 

 

________________

2.

ποια η γνώμη σου για το περιβόητο θέμα "φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας";-ντούκι

Είναι η τρίτη φορά που παρουσιάζεται η ερώτηση οπότε θα χρησιμοποιήσω παλαιότερη απάντηση (δε μου έρχεται και καλύτερη αυτή τη στιγμή.) Είναι δυνατή όσο και οι δύο είναι συναισθηματικά καλυμμένοι από άλλους συντρόφους.

 

 

 

________________

3.

"Καλή μου Α,μπα

 

  Απογοητεύτηκα όταν διάβασα την απάντησή σου..ίσως και εγώ δεν εξέφρασα τον προβληματισμό μου σωστά και παρεξηγήθηκα αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως μέσα απο ενα σύντομο κείμενο ίσως πρέπει να διαβάσεις με περισσότερη επιείκια για να κρίνεις. Δεν έθεσα ποτέ υπο αμφισβήτηση την διαφορετικότητά μου και δεν σε ρώτησα ποτέ γιατί ειμαι τόσο ξεχωριστή όπως πλάσαρες στον τίτλο. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό δεν περιμένω από καμία blogger να μου το επιβεβαιώσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου χει κολλήσει ότι δεν ξεχωρίζουμε σε τίποτα μεταξύ μας και όπως και να χει δεν ήταν αυτό το θέμα μου απλά είσαι τόσο κολλημένη σ αυτή την άποψη που με πήρε κ εμένα η μπάλα. Το δικό μου θέμα ήταν η διαφορετικότητα και πόσο δύσκολο μου φαίνεται να βρω ανθρώπους που με καταλαβαίνουν, πραγματικούς φίλους. Φίλες έχω πολλές και δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα να απολαμβάνω και την παρέα αγοριών-ίσως γτ αυτά δεν ασχολούνται συνεχώς με τα νύχια, τα ρούχα, το κουτσομπολιό και το θάψιμο άλλων φίλων όπως αρκετές κοπέλες (¨οχι ΟΛΕΣ όπως και δεν είναι έτσι ΟΛΑ τα αγόρια).

 Το άλλο πάλι για το ανώμαλο τέλος που θα χει το ταξίδι μου, μου φάνηκε αδικαιολόγητα κακό, με εμφάνισες σαν έναν ψωνισμένο ανασφαλές κορίτσι, μια princess, που περιμένει απο σένα να την χαιδολογήσει και να την επιβεβαιώσει..

 Ανακεφαλαιώνοντας, ήθελα να θέσω ένα ερώτημα μου που κατα τη γνώμη μου το ζούν πολλοί και όχι να μιλήσω για το πόσο ξεχωριστή ειμαι. Δεν χρειάζεται να κρατήσεις την ψυχραιμία σου γι' αυτό και περίμενα άλλη κατανόηση απο μια κοπέλα απο Θεσσαλονίκη, που αν μη τι άλλο πρέπει να ένιωθε αρκετά ""ξεχωριστή""  ωστε να έφυγε στο LA."- stranger

Χαίρομαι που δεν προβληματίστηκες έστω και στο ελάχιστο, γιατί διάφοροι μου είπαν ότι το παράκανα και μπορεί να πληγώθηκες.

 

Έστω ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί με τον τρόπο μας (που είναι ίδιο με το «δε διαφέρουμε μεταξύ μας», αλλά άστο για τώρα.) Ερώτηση πρώτη: ΕΣΥ γιατί πιστεύεις ότι δε μπορείς να βρεις ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν; Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο ακατανόητη; Όλοι είναι διαφορετικοί, αλλά μερικοί είναι πιο διαφορετικοί από τους άλλους;

 

Ερώτηση δεύτερη: Στο εξοργιστικό στερεότυπο «τα κορίτσια μιλάνε για νύχια και για μαλλιά» μπορώ να απαντήσω «τα αγόρια μιλάνε για μπάλα και γκόμενες.» ΟΧΙ ΟΛΑ τα αγόρια, ΟΥΤΕ ΟΛΑ τα κορίτσια, όπως είπες. Οπότε, γιατί είναι τα αγόρια καλύτερη παρέα;

 

Για να το λήξουμε κάπως. Πραγματικά εύχομαι να βρεις την παρέα που σου ταιριάζει και αυτή η παρέα να μη διστάζει να σου μιλάει ειλικρινά. Δε χρειάζεσαι μιλιούνια. Ένας, δύο άνθρωποι φτάνουν.

 

Τέλος –δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη (μου το έχουν πει κι άλλοι. Από πού έχει προκύψει αυτό;)

 

 

 

________________

4.

και ήθελα πάντα να ρωτήσω αν είναι κακό που μαζεύω τα γραμματικά και ανορθόγραφα μαργαριτάρια της ανεπαρκούς προϊσταμένης μου με σκοπό όταν έρθει η αποφράς εκείνη μέρα που θα αλλάξω δουλειά να τα τυπώσω σε φειγ βολαν και να τα πετάξω σε όλους τους ορόφους της εταιρίας...Θα ήμουν μικροπρεπής;- BigTool4U

Δεν έχω ακούσει καλύτερη ιδέα. Μια μικρή παρατήρηση: μη μολύνεις το περιβάλλον. Ένα chain mail είναι αρκετό.

 

 

 

________________

5.

Αγαπητή Α μπα, Έχω μια φίλη που η αυτοεικόνα της θυμίζει το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ. Αξίζει να την γειώσω ή να τη λυπηθώ;- Nbc

Δε μπορείς να τη γειώσεις. Θα γειωθεί όμως από κάποιον (κάποιους, ίσως) που δεν θα το καταλάβουν καν ότι το έκαναν.

 

 

________________

6.

"Αγαπητή Α,μπα,

Αξίζει κάποια στιγμή να σβήσεις τα πάντα στη ζωή σου και να κάνεις μια εντελώς καινούρια αρχή έχοντας αλλάξει κι εσύ ο ίδιος; Ή το βάρος του παρελθόντος μένει ανεξίτηλο;"- Starter

Όταν κάνεις uninstall ένα πρόγραμμα, φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, μετά από λίγο καιρό ξεχνάς και ότι το είχες, αλλά ο υπολογιστής εξακολουθεί να έχει μέσα του κομμάτια του και αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά, θα τα βρει. Αυτό πιστεύω.

 

 

 

________________

7.

"Θεωρείς ότι υπάρχεις; Γιατί εγώ νομίζω ότι απλά δεν υπάρχεις...

Χθες ανακάλυψα τη στήλη σου και μου έχεις φτιάξει τη διάθεση.

Ευχαριστώ"-stavros

Μη με ταράζεις, εδώ και πολλά χρόνια έχω πειστεί ότι υπάρχω.

 

 

(Ευχαριστώ πολύ!)

 

________________

8.

Πιστεύεις πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι για όλα? Π.χ. δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για να είναι με κάποιον άλλο ή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για να είναι οδηγοί-op

Παλιά ο κόσμος παντρευόταν για να κάνει παιδιά και επειδή οι γυναίκες δε δούλευαν. Δεν περίμεναν τίποτα από τους άντρες τους πέρα από το να μην τις χτυπάνε και να φέρνουν λεφτά στο σπίτι. Όταν θέλανε ψυχοθεραπεία, πήγαιναν στις μάνες τους ή έπλεκαν βελονάκι παρέα με άλλες γυναίκες. Οι άντρες δεν περίμεναν τίποτα από τις γυναίκες τους πέρα του να μην κάνουν σεξ με άλλους άντρες και να μεγαλώνουν τα παιδιά. Όταν ήθελαν ψυχοθεραπεία πήγαιναν στο καφενείο.

 

Τα παιδιά που μεγάλωσαν απαίτησαν κι άλλα από τη ζωή τους και προσέφεραν πολλά στα παιδιά τους και άφησαν τα κορίτσια να δουλέψουν και να ορίσουν τον εαυτό τους.

 

Τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά αυτών μεγάλωσαν με την εντύπωση ότι ο κόσμος τους χρωστάει κάτι και πρέπει να περιστρέφεται γύρω από την ευχαρίστησή τους. Ο ένας ζητάει από τον άλλον να είναι ωραίος, γυμνασμένος, μορφωμένος, αντάξιος κοινωνικά, να έχει λεφτά και περιουσία και επίσης να είναι διασκεδαστικός στα έξω και να το βουλώνει στα μέσα. Να έχει κατανόηση, να συμβουλεύει, να ενδιαφέρεται για τα πάντα και να του αρέσουν οι ίδιες ταινίες. Να αγαπάει τη μαμά και το μπαμπά (μας) και να μας καλύπτει κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά, σεξουαλικά. Ο κόσμος ψάχνει τον μαγικό κύβο κνορ που θα τα περιέχει όλα αφήνοντας τον εαυτό του να παραμένει βαρετός, ακαλλιέργητος και τεράστιος ζήτουλας θετικής ενέργειας, σα μια τεράστια άδεια μπαταρία.

 

Δεν ξέρουν πόσα αξίζουν, δεν ξέρουν ποιός είναι για τα μέτρα τους, μόνο απαιτούν.

 

Στο τέλος όλοι απογοητεύονται από τις ματαιωμένες προσδοκίες, καταλήγουν στο ότι φταίνε οι άντρες/γυναίκες και κλαίγονται. Μετά μεγαλώνουν, τους κατακτά η πικρία ολότελα και πεθαίνουν.

 

(Όχι, φυσικά δεν είναι όλα για όλους. Είναι υποχρέωσή σου να βρεις τι είναι για σένα και μετά να το κυνηγήσεις.)

 

 

________________

9.

"αγαπητη αμπα τι γίνεται όταν ξεκινάς να πάς το πρώι στη δουλεία με άγχος για το πως θα ξυπνήσει το αφεντικο(καθηγητης πανεπισητμιου, εκπαιδευτικοι σου λεει μετα..) και ενώ σε τόσους δύσκολους καιρούς ανεργία κλπ θέλεις να τα βροντίξεις όλα και να πείς στον καθηγητη κατα τ'αλλα άντε ρε φίλε πήγαινε να δείς αν έρχομαι που θα ξεσπάς τα άγχη σου πάνω μου!!

ή μήπως είμαι εγώ ευερέσθιτη;;πραγματικά ψάχνω αρνητικα στοιχεία σε εμένα για να δικαιολογήσω την προσβλητική συμπεριφορά του..(εννοείται ότι πέφτω σε σφάλματα αλλά την προσβλητική επίπληξη δεν μπορώ να την διαχειριστώ)"- flor

Δε μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά κάποιου, μπορείς όμως να αλλάξεις τη δικιά σου. Δε θέλει πολλά, η σιωπή είναι συχνά η καλύτερη απάντηση, ώστε οι προσβολές να μένουν μετέωρες μεταξύ σας και να πέφτουν με γδούπο στο πάτωμα.

 

 

 

 

________________

10.

Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ξετυλίγεται το χαρτί τουαλέττας; Από πάνω ή από κάτω;

Καμία αμφιβολία σ’ αυτό: από πάνω. Καμία συζήτηση.

 

 

 

________________

11.

"πρωτον δεν το τελιωσα ακομη το παιδαγωγικο δευτερον στο παιδαγωγικο δε σου μαθαινουν να βαζεις τονους στον υπολογιστη αντιθετα σου μαθαινουν οτι το θεμα της ορθογραφιας σαφως ειναι σημαντικο για καποια πραγματα αλλά ειναι υπερκετιμημενο για πολλα άλλα πολυ περισσοτερο στο θεμα της ουσιας του κειμενου ο Αρης Δημοκιδης ειχε γραψει κατι πολυ ωραιο και σχετικο στα μικροπραγματα.

Παρολαυτα σ'ευχαριστω για την απαντηση ηταν σαφης κ λογικη αναγκαιο για μενα αφου καμμια φορα οταν βιωνεις την κατασταση η λογικη χανεται καπου στα συναισθηματα.

υ.γ. βαριεμαι παρα πολυ να παταω το κουμπι της ανω κ κατω τελειας πριν απο καθε φωνηεν που πρεπει να τονισω.

δεν εχει ερωτηση εχει απλα διαθεση επικοινωνιας μετα την απαντηση σου. φιλια α μπα!"- νεφελη

Πολύ ωραία τα έγραψε ο Άρης, πολύ σωστά σας μαθαίνουν ότι η ορθογραφία είναι «υπερτιμημένη» για κάποια πράγματα.

Μέσα σ’ αυτά τα κάποια πράγματα είναι, ας πούμε, και απλώς ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;

Είναι περιττό να γράφεις σωστά, όταν ξέρεις ποιό είναι το σωστό –σπουδάστρια παιδαγωγικού – επειδή «βαριέσαι να πατάς ένα κουμπί πριν τον τόνο;»

 

Γιατί και ο Άρης, που τα είπε ωραία, βλέπω ότι μια χαρά βάζει τόνους. Κι αν έγραφα όλα τα ποστ χωρίς τόνους, είμαι σίγουρη ότι δε θα έμενα πάνω από μια μέρα στη Lifo. Να κοιτάμε το περιεχόμενο, ναι, και γι’ αυτό απάντησα στην ερώτηση που έκανες την προηγούμενη φορά, αλλά το να μην βάζεις τόνους ενώ ξέρεις ότι είναι λάθος -λόγω βαρεμάρας! Και να το δικαιολογείς με ανέμελη αυθάδεια λέγοντας ότι «μας μαθαίνουν ότι η ορθογραφία είναι υπερτιμημένη», αναρωτιέμαι τι καταλαβαίνετε από αυτά που σας μαθαίνουν. Καλύτερα να αφήσουν τα ψαγμένα για τους μεταπτυχιακούς και πριν αρχίσουν τα μεταμοντέρνα, να σιγουρευτούν ότι ΕΧΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ώστε η παραβίαση να είναι κάποιας μορφής δήλωση και όχι «βαρεμάρα.»

 

Ξέρεις γιατί υπάρχουν οι τόνοι; Είναι για να μπορεί ο άλλος να διαβάζει. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ευχαρίστηση. Και όταν το μάθεις αυτό, σκέψου και το θέμα των παραγράφων και του συντακτικού.

 

 

 

________________

12.

Σαν πολύ αέρα δεν πήρε η Hürrem; Είναι που έγινε σύνευνη του Σουλεϊμάν ή φταίει η βαφή στα μαλλιά;

Σύνευνη; Θα με πεθάνετε σήμερα.