1.1.1970 ΒΥΡΙΝΗΣ 1.1.1970 Η ταβέρνα του Βυρίνη βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας. Πλήρως ανακαινισμένη, συνδυάζει την παράδοση με τη νεωτερικότητα. Στην άνετη ατμόσφαιρα του μαγαζιού κυριαρχούν τα παλιά βαρέλια στο background και η μοντέρνα μουσική.
1.1.1970 OKTANA 1.1.1970 Σε μια όμορφη γωνιά του Παγκρατίου θα βρείτε ένα σχετικά καινούργιο wine bar που εδώ και τρία χρόνια να συστήνει το ελληνικό κρασί μέσα από την κάβα του με την υπογραφή της οινοποιητικής εταιρείας Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε. Στο Οκτάνα μπορείτε να επιλέξετε κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που σερβίρονται σε ποτήρι και ξεπερνούν τις δεκαπέντε ετικέτες . Η λίστα είναι έξυπνα στημένη με τα κρασιά να ξεχωρίζουν, ανάλογα με το στυλ τους, σε αρωματικά, πληθωρικά, ζωηρά και πικάντικα, παλαιωμένα και πληθωρικά. Η πολύ καλή οινοχόος Μαρία Δήμου επιμελείται και τις θεματικές ενότητες των κρασιών που ανανεώνονται κάθε μήνα και τα οποία συνοδεύονται με ανάλογα εδέσματα που επιμελείται ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης.
1.1.1970 LIBRE 1.1.1970 Ιδανικό για ξεκούραση και κουβέντα. Με πιάτα που ξεγελούν την πείνα και όμορφο μπαρ και χαλαρές μουσικές για να μας συντροφεύει ως αργά το βράδυ.
1.1.1970 VESPA ROSSA 1.1.1970 Το όμορφο εστιατόριο του Παγκρατίου αποφάσισε να «μιλά ιταλικά» με έναν απολύτως αυθεντικό, αλλά πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε συνηθίσει ο ελληνικός ουρανίσκος. Κουζίνα της καθημερινότητας και όχι της εστιατορικής επιτήδευσης. Ο Κώστας Τσίγκας έστησε ένα μενού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «το πολύ καλό μάς προετοιμάζει για το ακόμα καλύτερο».
1.1.1970 ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ 1.1.1970 Δημοφιλέστατο στέκι της περιοχής. Τραπεζάκια με θέα την πλατεία Προσκόπων. Ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, με καφέδες, σνακ και ποτά.
1.1.1970 CUPOLA 1.1.1970 Ο Ιταλός σέφ Stefano Rossi μαγειρεύει κλασσικές συνταγές από τη Βερόνα, το Μπάρι και τη Νάπολη δίνοντάς τους το προσωπικό του twist. Ξεκινήστε με Negroni από το μικρό aperitivo bar του μαγαζιού και συνεχίστε με πίτσα ψημένη σε παραδοσιακό, θολωτό ξυλόφουρνο. Το μενού περιλαμβάνει μακαρονάδες, ριζότο, νιόκι και άλλα ιταλικά πιάτα, με έμφαση στη ποιότητα των υλικών.
1.1.1970 ΕΠΗΡΕΙΑ 1.1.1970 Φρέσκος all day χώρος στην κλασική πλατεία Προσκόπων με πιάτα ωραία τόσο στην εκτέλεση όσο και στην παρουσίαση. Εδώ θα βρεις πρωτότυπες σαλάτες, χειροποίητες πίτσες, burger και πολλά άλλα. Η μπάρα σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κουνινιώτης και δημιουργεί ο Πάνος Κούγιας, όπως το Jack Sparrow με παλαιωμένο ρούμι και passion fruit.
1.1.1970 OHH BOY 1.1.1970 Το Ohh Boy στο Παγκράτι αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη για να πειστείς ότι εδώ θες να επιστρέφεις. Με έμφαση στα αγνά υλικά, παρουσιάζει, εκτός των άλλων, και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε γλυκά άνευ ζωικών συστατικών και ζάχαρης, χωρίς να λείπουν και αλμυρές προτάσεις, όπως τάρτες και σάντουιτς.
1.1.1970 ΜΟΥΡΙΕΣ 1.1.1970 Στην πλατεία Βαρνάβα, οι Μουριές συνεχίζουν, εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, την παράδοση στο καλό σπιτικό φαγητό. Φημισμένη για την μεγάλη ποικιλία σε μαγειρευτά φαγητά (λαδερά, ψητά και άλλα) καθώς και για τα πιάτα της ώρας που φτιάχνονται από προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, η οικογενειακή ταβέρνα του Παγκρατίου θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
1.1.1970 WALLA WALLA 1.1.1970 Το wine-kitchen bar του Κώστα Τσίγκα στηρίζεται σε μια θεαματική οινική λίστα με πολυάριθμες ετικέτες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Ο Τσίγκας, βαθύς γνώστης των εξωτικών υλικών αλλά και της έθνικ κουζίνας, χειρίζεται με μαεστρία και φρέσκες ιδέες το φαγητό.
1.1.1970 FRATER & SOROR 1.1.1970 Αll day bar restaurant, από τους δημιουργούς του Clumsies και του Odori, που φέρνει νέο αέρα στην Πλατεία Προσκόπων. Στην μεγάλη μαρμάρινη μπάρα που κυριαρχεί στον χώρο θα βρεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αλλά και ένα πληθωρικό μενού με μικρά, fusion πιάτα για να μοιραστείς με τη παρέα σου. Στο υπόγειο του μπαρ, στο «κρυφό» εστιατόριο Phi Beta Kappa του Δημοσθένη Μπαλόπουλου θα βρεθείς μόνο κατόπιν κράτησης.