1.1.1970 PANDELI 1.1.1970 Από τον πατέρα στον γιο και τώρα στα εγγόνια του μάγειρα Παντελή, ο οποίος το 1900 διατηρούσε το διασημότερο εστιατόριο στην Πόλη. Η διακόσμηση αναδίδει πολίτικο άρωμα, με πολλά στοιχεία του αδελφού καταστήματος. Η κουζίνα χρησιμοποιεί πολλά μπαχαρικά και ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική προσέγγιση και την grill εκδοχή.
1.1.1970 ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ 1.1.1970 Το εστιατόριο Ζεϊμπέκικο στην Κάτω Κηφισιά στηρίζει τη φιλοσοφία του στο κλασικό ελληνικό έδεσμα, το σουβλάκι. Τα αδέλφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρη, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στα premium και dry aged κρέατα μέσα από τα εστιατόριά τους «Τηλέμαχος», δίνουν μια μερακλίδικη άποψη του προσφιλούς ελληνικού street food.
1.1.1970 ΚΑΤΣΑΡΙΝΑ 1.1.1970 Η ταβέρνα Κατσαρίνα στην Κηφισιά είναι ένας από τους μύθους των βορείων προαστίων. Το ίδιο και η σταβλίσια μπριζόλα της. Πληθωρική, από ντόπιο κρέας, παραμένει σταθερή αξία, όπως και η μπριζόλα γάλακτος. Η ελληνική κουζίνα της σερβίρει γεύσεις οικείες.
1.1.1970 Π BOX 1.1.1970 Λιτό, μικρό, αλλά πολύ προσεγμένο εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα, που λειτουργεί υπό τη γαστριμαργική μπαγκέτα του Χριστόφορου Πέσκια. Conceptual fusion με γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιαπωνία αλλά και αλλού. Διαθέτει και τραπεζάκια έξω.
1.1.1970 LA GABINOTECA 1.1.1970 Το La Gabinoteca λοιπόν ήρθε και στην Ελλάδα από τη Μαδρίτη. Ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ, συνεχίζει αργότερα με κρύα πιάτα και αργότερα αποκτά ύφος bar με κλασικά -και όχι μόνο- cocktails, αρκετά από τα οποία έχουν ισπανικές επιρροές.
1.1.1970 MUSEUM CAFE 1.1.1970 Ένα all day cafe - restaurant στον κήπο του Μουσείου. Kαθημερινά ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο. Το cafe διαθέτει πρωτότυπες προτάσεις για brunch, ροφήματα, ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα παγωτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και τις καλύτερες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα και οινοπνευματώδη.
1.1.1970 RAKKAN 1.1.1970 Εστιατόριο που φημίζεται για το brunch με ασιατική υπογραφή. Pancakes με cream cheese, αυγά benedict και burgers. Προτείνεται μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα ποικιλία σε καφέδες και τσάγια, όπως καλές είναι και οι προτάσεις για κρασί σε ποτήρι. Για το τέλος μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα τρία γλυκά που φιγουράρουν στο μενού.
1.1.1970 ΑΛΜΥΡΑ 1.1.1970 Κοντά στις κλασικές, απλές ψαροταβέρνες και τα περισσότερο φτιασιδωμένα ψαροεστιατόρια προστίθενται με αμείωτο ρυθμό τα casual ψαρομεζεδοπωλεία με προσεγμένο φαγητό σε μια μεγάλη κλίμακα επιλογών. Στην Αλμύρα τον πρώτο λόγο έχει το καλό φαγητό. Ο Γιάννης Λιάκου, που είναι επικεφαλής της κουζίνας, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα «ψαρομεζές» και στην Αλμύρα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν του τη φήμη.
1.1.1970 ΒΑΡΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ 1.1.1970 Ο «βασιλιάς» των παλιών ζαχαροπλαστείων της Αθήνας με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας. Ο Βασίλειος Βάρσος άνοιξε το ομώνυμο γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά το 1892. Σήμερα στο μαγαζί έχει μπει ήδη η τέταρτη γενιά της οικογένειας και πιθανότατα να μην υπάρχει Κηφισιώτης που να μην έχει συνδέσει τα παιδικά του χρόνια με τη συγκλονιστική του κρέμα, το ρυζόγαλο, τα περίφημα μαρεγκάκια, τη νουγκατίνα ή το αφράτο και ολόφρεσκο μιλφέιγ του.
1.1.1970 ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1.1.1970 Ένα ταξίδι στη φυσική ιστορία του πλανήτη μέσα από πλούσιες συλλογές με απολιθώματα αρχαίων πτηνών, ταριχευμένα ζώα, κοχύλια, πετρώματα και έντομα, αλλά και οπτικοακουστικά μέσα.
1.1.1970 ΟΜΙΚΡΟΝ 1.1.1970 Δημιουργική ελληνική κουζίνα με επιρροές από την παράδοση της Κέρκυρας αλλά και πινελιές από τις διεθνείς κουζίνες ετοιμάζει ο ελληνο-ισπανός Μίλτος Αρμένης στο εστιατόριο Όμικρον. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ, μετά από επτά χρόνια πορείας σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και συνεργασίες με τον Alain Doucasse και τον Jérôme Serres, αναλαμβάνει για πρώτη φορά εστιατόριο στην Αθήνα. Πιάτα όπως το ντάμπλινγκ παστιτσάδας με κρέμα γραβιέρας, η σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο και ξύσμα λεμονιού, το αρνίσιο καρέ με σταρότο ντομάτας με κρεμμύδι, ελιές και χαλάζι φέτας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
1.1.1970 ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 1.1.1970 Γενική είσοδος 9€, παιδικο φοιτητικο, αμεα, καρτα ανεργίας, γκρουπ 10 ατομων 7,50€
1.1.1970 DE SXARA 1.1.1970 Το De Sxara δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας, αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επιλογής πρώτης ύλης αλλά και τον τρόπο που θα τη χειριστεί στην πυρά. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα. Οι προτάσεις του τόσο στα ορεκτικά όσο και στις σαλάτες είναι πολλές και πληθωρικές. Δοκιμάστε οποσδήποτε το αυστραλέζικο Rib-Eye και το αμερικανικό Tenderloin Black Angus,