Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter
0

 

Papaspirou bakery and more

Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρναίικα κουλουράκια και, βέβαια, οι μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε ποικίλα σχέδια και γεύσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε σοκολατένια αυγά σε διαφορετικά μεγέθη, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα βαφτιστήρια.

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρνές, 210 2409235, www.papaspirou.gr

Κωνσταντινίδης

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά σε πολλά και διάφορα σχέδια, όπως η πασχαλίτσα, η αγελαδίτσα, το γουρουνάκι και ο Οβελίξ, που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές μοναδικής αισθητικής, φτιαγμένες με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος και, φυσικά, τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν το αγαπημένο σας αυγό και θα το κάνουν με πραγματικό μεράκι.

Μεσογείων 86, Αθήνα, 210 7711744

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Τα εντυπωσιακά σε μέγεθος πασχαλινά σοκολατένια κοκοράκια, λαγουδάκια και αυγά είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού τις πασχαλινές μέρες. Είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1915. Το πασχαλινό τσουρέκι είναι η ειδικότητά τους, καθώς βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή.

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092, www.asimakopouloi.com

PAUL

To πασχαλινό μιλφέιγ σε σχήμα αυγού με κρέμα πατισερί σοκολάτας, καβουρδισμένο φουντούκι και σοκολατένιες μπουκλίτσες είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφτείτε τη διάσημη boulangerie. Αν θέλετε να το αγοράσετε για δώρο ή για το σπίτι μπορείτε, ανάμεσα σε δεκάδες σοκολατάκια για όλα τα γούστα και το must πασχαλινό αυγό Oeuf Choco με εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3636962, www.paul-international.com

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter

Βάρσος

Τις πασχαλινές μέρες η σοκολάτα έχει την τιμητική της. Τα γυαλιστερά σοκολατένια αυγά σε διάφορα μεγέθη διακοσμούνται με ολόκληρους κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλίτσες που τρώγονται, αφού είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας γλάσο. Για τους πιο παραδοσιακούς, τα διάσημα τσουρέκια του Βάρσου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Κηφισιά, Κασσαβέτη 5, 210 801 2472, www.varsos.gr

Troufa Bread & Chocolate

Από την «μπουτίκ» της σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και να είναι πεντανόστιμα. Οι γιορτινές ολόφρεσκες σοκολατένιες δημιουργίες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο κατάστημα.

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά, 210 800 0950, www.troufadaily.com/


ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Οι ξανθιώτικες καριόκες είναι το χαρακτηριστικό του ζαχαροπλαστείου και παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή εδώ και τέσσερις γενιές. Η πολυετής πείρα τους στη σοκολάτα τούς κάνει και ειδικούς στα πασχαλινά αυγά και στα σοκολατάκια, που θα βρεις άφθονα αυτές τις μέρες στο μαγαζί.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Ελληνικόν

Από το 1946 μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η φρεσκάδα και η ποιότητα των υλικών. Τα σοκολατένια αυγά τους είναι εγγύηση. 

25ης Μαρτίου 71, Νέο Ψυχικό, 210 6753388 / Εργαστήριο: Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι

Fresh

Ωραία γλυκά, φρέσκες ιδέες, φίνες γεύσεις της νέας εποχής. Τα πασχαλινά αυγά από τα Fresh σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, όπως και όλα τα γλυκά τους!
Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3642948. Πληροφορίες για τα υπόλοιπα καταστήματα στο www.freshpatisserie.gr

Leonidas
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει 80 είδη σοκολάτας και παράδοση χρόνων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πάρει ώρα να αποφασίσετε τι να διαλέξετε.

Καψάλη 3, Αθήνα, 210 7243200 και σε πολλά άλλα σημεία

Μέλισσα
Ζαχαροπλαστείο με φανατικό κοινό, όχι μόνο από τα δυτικά αλλά απ' όλη την Αθήνα! Τα σοκολατένια αυγά του είναι απλώς υπέροχα! 

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Αριστοκρατικόν
Κόκορες, κότες, λαγοί, πασχαλίτσες και λοιπά ζώα της εξοχής, αυγά με τα καλάθια τους, όλα από μαύρη σοκολάτα και γάλακτος, χειροποίητα, σε μεγάλη ποικιλία. Δέχονται και ειδικές παραγγελίες για είδη που απαιτούν ώρες δουλειάς.

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ