Μartha Graham - Kλυταιμνήστρα

Μartha Graham - Kλυταιμνήστρα Facebook Twitter
POETRY IN MOTION Η παραγωγή της Κλυταιμνήστρας αναβιώνει για να γιορταστούν τα 50 χρόνια από την πρώτη παρουσίασή της το 1958.
0
Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της το Δεκέμβριο στο Κένεντι Σέντερ στην Ουάσινγκτον, η ομάδα χορού της Μartha Graham παρουσιάζει την πρώτη παγκόσμια αναβίωσης της Κλυταιμνήστρας στο Μέγαρο Μουσικής. Η Graham, ίσως η σπουδαιότερη σύγχρονη Αμερικανίδα χορογράφος, ίδρυσε την ομάδα χορού της το 1926. Από τότε η ομάδα παραμένει πιστή στο όραμα της Graham. Η Κλυταιμνήστρα που θα δούμε στην Αθήνα πρωτοπαίχτηκε το 1958 και ήταν η μεγαλύτερη παραγωγή που χορογράφησε και σκηνοθέτησε η Graham. Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική του έργου ανήκει σε έναν από του σημαντικότερους σύγχρονους Αιγύπτιους συνθέτες της διασποράς, τον Halim-el -Dabh.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάγκνερ Μόουρα: «Όταν παίζω θέατρο, θυμάμαι γιατί έγινα ηθοποιός»/ «Στην ψυχή μου, είμαι ηθοποιός του θεάτρου»

Θέατρο / Βάγκνερ Μόουρα: «Τα φασιστικά καθεστώτα επιτίθενται πρώτα στην τέχνη»

Ο Βραζιλιάνος σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης μιλάει για τη σχέση του με την τέχνη του θεάτρου, την κρίσιμη πολιτική κατάσταση στην πατρίδα του αλλά και την εξαφάνιση των γεγονότων από το αντιληπτικό μας πεδίο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Λυδία Φωτοπούλου: «Με την Εκάβη μπορώ να αποχαιρετήσω την Επίδαυρο για τα καλά»

Θέατρο / Λυδία Φωτοπούλου: «Με την Εκάβη μπορώ να αποχαιρετήσω την Επίδαυρο»

Βλέποντας αυτό τον ρόλο σαν δώρο ζωής, επιστρέφει στην Επίδαυρο, σαράντα χρόνια μετά τις «Τρωάδες» του Ανδρέα Βουτσινά, για να ολοκληρώσει έναν κύκλο με ένα αγαπημένο της έργο, που το θεωρεί τόσο σύγχρονο, σαν να γράφτηκε χθες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αμαλία Κοσμά: «Είμαι η βασίλισσα του ευτράπελου, η ιέρεια του λάθους»

Θέατρο / Αμαλία Κοσμά: «Είμαι η βασίλισσα του ευτράπελου, η ιέρεια του λάθους»

Η χορεύτρια και performer, που συνεργάζεται εδώ και δύο δεκαετίες με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς του σύγχρονου χορού και του θεάτρου, μιλά για τη διαδρομή της, τις δυσκολίες του επαγγέλματος και όλα όσα της έμαθε το σώμα της μεγαλώνοντας.
M. HULOT
Ηρώ Μπέζου: «H Άλκηστη είναι το πρότυπο της ανιδιοτέλειας που μας λείπει»

Θέατρο / Ηρώ Μπέζου: «H Άλκηστη είναι το πρότυπο της ανιδιοτέλειας που μας λείπει»

Ένα από τα πλέον αμφίσημα έργα του Ευριπίδη ανεβαίνει στην Επίδαυρο σε λίγες μέρες, με την ταλαντούχα ηθοποιό στον ομώνυμο ρόλο. Με αυτή την αφορμή μιλήσαμε μαζί της για τα ζητήματα που εγείρει αυτό το έργο και τον τρόπο που τα προσέγγισε.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ