Jazz, soul, funk & ethnic ήχοι σε ένα εντελώς διαφορετικό, φθινοπωρινό Lifotape

Jazz, soul, funk & ethnic ήχοι σε ένα εντελώς διαφορετικό, φθινοπωρινό Lifotape Facebook Twitter
Φωτό: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά
0

O Γιάννης Στεφανάκος (aka The Prof) είναι γνωστός τόσο από τα residencies του ως DJ σε γνωστά bar της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, όσο κι από το πέρασμά του από το ραδιόφωνο του Kosmos.

Δηλώνει πρωτίστως μουσικόφιλος, μια και μαζεύει δίσκους κοντά στα 35 χρόνια. «Δεν είμαι DJ, μια και δεν με ενδιαφέρει να παίζω με την κονσόλα. Εκτιμώ όσους το κάνουν, αλλά δεν είναι αυτό το δικό μου ζητούμενο», λέει. «Η μουσική, όπως όλα τα ωραία πράγματα σ' αυτό τον κόσμο, αποκτά νόημα όταν τη μοιράζεσαι. Τα σετ μου δεν έχουν περιορισμούς, μ' αρέσουν οι απρόβλεπτες αλλαγές είδους ή τέμπο. Μ' ενδιαφέρει ο κόσμος να ακούει τη μουσική που βάζω. Να πίνει, να ερωτεύεται, να χορεύει, να ταξιδεύει μ' αυτήν».

Το φθινοπωρινό mix που μας ετοίμασε για είναι όσο ελεύθερο και τα DJ set του. Eκτός από την αγαπημένη του τζαζ, περιλαμβάνει μουσική από την Αφρική, τη Βραζιλία, σόουλ, φανκ, exotica κ.α.

Φέτος τον χειμώνα επιλέγει μουσική κι ενίοτε διηγείται και μικρές ιστορίες γι' αυτήν, σε όσους τον ρωτήσουν: στο «9» της οδού Κολοκοτρώνη κάθε Κυριακή, στο μυστικό υπόγειο The Speakeasy Bar κάθε Πέμπτη (στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα), στο The Gin Joint (Χρήστου Λαδά 1) κάθε δεύτερη Παρασκευή, στο bar του Hytra στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών κάθε Σάββατο. Περιστασιακά, μπορεί να τον συναντήσουμε επίσης στο Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι, στο ΤΑF και αλλού.

Ακούστε το Lifotape ΕΔΩ.

Links

mixcloud.com/yiannisstefanakos

facebook.com/yiannis.stefanakos

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή των Massive Attack με τον Tom Waits σε ένα τραγούδι για τους πολέμους του τώρα

M.Hulot / Η επιστροφή των Massive Attack με τον Tom Waits σε ένα τραγούδι για τους πολέμους του τώρα

Στο «Boots on the Ground», οι Massive Attack επιστρέφουν με ένα σκοτεινό, υπνωτικό κομμάτι όπου η φωνή του Tom Waits μετατρέπει τον πόλεμο, την αστυνομική βία και την κοινωνική αποσύνθεση σε έναν ενιαίο, εφιαλτικό βρόχο χωρίς διέξοδο
M. HULOT
Όταν οι σημαντικότεροι djs της εποχής μας μίλησαν στη LifO

Μουσική / Όταν οι σημαντικότεροι djs της εποχής μας μίλησαν στη LifO

Είχαμε προβλέψει before it was cool το τεράστιο κύμα της techno μουσικής που βιώνουμε τώρα γι' αυτό και δώσαμε χώρο και φωνή στους καλλιτέχνες που καθόρισαν με τη δουλειά τους το είδος. Η dj Φώφη Τσεσμελή ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τους μιλήσει.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Μουσική / Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Στα 15 του χρόνια, το Borderline Festival επιστρέφει δυναμικά, μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά την Αθήνα σε ένα ζωντανό πεδίο ηχητικών πειραματισμών, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και οπτικοακουστικές παραγωγές σχεδιασμένες ειδικά για το φεστιβάλ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ολίνα γράφει τραγούδια για όσα την συγκινούν

Μουσική / ολίνα: «Με ενοχλεί που οι πλατφόρμες στηρίζουν απαίσιους ανθρώπους»

Το ντεμπούτο της «Τi se sygkinise?» είναι ένα τρυφερό άλμπουμ με γυναικεία ματιά και ιστορίες που κινούνται στα όρια του σουρεαλισμού, περιγράφοντας τις αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια μέρα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παναγιώτης Κουνάδης

Οι Αθηναίοι / Παναγιώτης Κουνάδης: «Η Μπέλλου ήταν μάγκας. Ο Τσιτσάνης, θεός»

Από τη μεταπολεμική Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τις πολύτιμες παρέες των ρεμπετών, η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο 10.000 δίσκων, διασώζοντας έναν ολόκληρο κόσμο που χανόταν. Ο ερευνητής και μελετητής της ελληνικής μουσικής, Παναγιώτης Κουνάδης, αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χάρις Αλεξίου

Οι Αθηναίοι / Χάρις Αλεξίου: «Ένα καθαρό σπίτι θέλω να είμαι, γεμάτο ζωή και αίσθημα»

Από το δημοτικό τραγούδι, στο «Δι' ευχών», στην «Οδό Νεφέλης», ως τις μεγάλες περιοδείες στην άκρη του κόσμου, η φωνή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κι αν σήμερα την έχει κερδίσει το θέατρο και η τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την ιστορία που έχει γράψει στο ελληνικό τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT