Το πιο εξοργιστικό, κατά τη γνώμη μου, πράγμα στα επεισόδια των διαδηλώσεων

Το πιο εξοργιστικό, κατά τη γνώμη μου, πράγμα στα επεισόδια των διαδηλώσεων Facebook Twitter
Φωτο: Άγγελος Μπαράι / ΓΚΡΕΚΑ grekamag.gr/39410
35

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς για χτες. Έγιναν ειρηνικές πορείες, έγιναν επεισόδια μετά, υπήρχαν πολλοί ασφαλίτες, πολλά βίντεο με ακρότητες αστυνομικών, βίντεο όμως και με πέταγμα μολότοφ από μπαλκόνια, σίγουρα κάποιες ζημιές έγιναν προβοκατόρικα, άλλες όμως έγιναν 'επαναστατικά'. 

Μπορεί κάποια απ' τα βίντεο να είναι αμφιλεγόμενα (ας πούμε, τι προηγήθηκε πριν να βάλει ο αστυνομικός το μπουκάλι σε τσάντα συλληφθέντα; το έβγαλε άραγε απ' την ίδια τσάντα και μετά το ξανάβαλε; ή το φύτεψε εκεί;), όμως όλα δείχνουν ότι μέρος της αστυνομίας ήταν πολύ πιο επιθετικό απ' ό,τι έπρεπε. Σα να το χαιρόταν κιόλας.  

Και κάποιοι λεγόμενοι 'μπαχαλάκηδες' έκαναν ζημιές και πήγαιναν για καβγά (δεν μπορεί όοολοι όσοι είδαμε να ήταν απλώς ασφαλίτες με κουκούλες), πάντως: 

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε τόση αστυνομία στα Εξάρχεια (ίσως και καθόλου) δεν θα είχε γίνει τίποτα απ' όλα αυτά.

Νομίζω ότι χωρίς τον αιώνιο εχθρό (τα ΜΑΤ) εκεί, κανείς δεν θα έκαιγε ή κατέστρεφε κάτι - οι αναρχικοί αγαπούν τα Εξάρχεια και δεν θα πήγαιναν να τα σπάσουν από μόνοι τους. Θέλω να πω, πολλοί γνωστοί μου που μένουν Εξάρχεια λένε ότι αν φοβούνται κάποιους σε τέτοιες περιπτώσεις, φοβόνται τα ΜΑΤ εξαιτίας των κινδύνων που έχει η μαζική -κατά χιλιάδες- παρουσία τους εκεί.

Πολλά πράγματα είναι κουραστικά σ' αυτή την υπόθεση, όλες οι πλευρές κάνουν τα λάθη τους, κανείς δε μοιάζει να νοιάζεται για εκτόνωση, κανείς δε σέβεται τον άλλο.

Όμως η ύπαρξη και η διατήρηση ενός ακροδεξιού αστυνομικού παρακράτους (είδαμε τι κάνουν on camera, δε μπορώ να φανταστώ τι κάνουν όταν δεν υπάρχει κανείς να τους τραβήξει!), είναι, για μένα, το πιο εξοργιστικό απ' όλα. 

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
εγω πάντως σαν εξαρχειώτης σου λέω ότι τα επεισόδια στην πλατεία τα κάνουν χουλιγκάνοι οι οποίοι και ΜΑΤ να μην υπάρχουν περιμένουν πως και πως να ρθουνε για να γίνει τζέρτζελο. Όχι βέβαια ότι δεν έχω δει με τα μάτια μου ασφαλίτες να σπάνε πράματα και μετά να τρέχουν να κρυφτούν μέσα στα ΜΑΤ και να τους γιουχάρουμε απο τα μπαλκόνια...
Προτείνω οι πορείες να γίνονται πλέον σε ανοιχτούς χώρους (πχ ελληνικό).Δεν θα έχουμε ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, με αυτόν το τρόπο.Επίσης, σε επόμενο βήμα, θα μπορούσε να μεταφερθεί και η βουλή εκτός πόλης (κατά προτίμηση στο πεδίο βολής της αυλώνας) για να μην υπάρχει λόγος να βρίσκονται τα -από λάθος όρθια- τετράποδα των ματ στο κέντρο.
Αν θέλαμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα ξεκινούσαμε καν να βάζουμε στην ζυγαριά την συμπεριφορά του υπερασπιστή της νομιμότητας με αυτή του παρανομούντα, γιατί ο πρώτος δεσμεύεται θεσμικά, ηθικά και πληρώνεται άλλωστε για αυτό του το ρόλο.Τουλάχιστον, το συγκεκριμένο άρθρο(;) αποτελεί ένα βήμα προς την λογική και είναι λίγο πιο ευχάριστο από τα περισσότερα άλλα σε αυτό το site. :)
Το άρθρο μου θυμίζει την άποψη ότι όταν βιάζεται μια γυναίκα, φταίει αυτή που προκαλούσε το βιαστή της. Έτσι λοιπόν: Τα σπάνε οι αναρχικοί, φταίει η αστυνομία που τους προκαλεί με την παρουσία της.Και κάτι ακόμη: Πολύ σωστό το "είδαμε τι κάνουν on camera, δε μπορώ να φανταστώ τι κάνουν όταν δεν υπάρχει κανείς να τους τραβήξει". Για να το επεκτείνω ανάλογα: Είδαμε τι κάνουν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια που αγαπούν. Δε μπορώ να φανταστώ τι κάνουν σε αυτούς που δεν αγαπούν. Ή μάλλον φαντάζομαι, εκ του αποτελέσματος: Σκοτώνουν.
Αααχ τι λες; Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η αστυνομία είναι σε θέση ισχύος, έχει τα μίντια με το μέρος της, είναι το κράτος. Μια γυναίκα που βιαζεται έχει να αντιμετωπίσει μία κόυλτούρα που την θεωρεί υπαίτια επειδή ήπιε πολύ, φλερταρε, φόρεσε σέξυ ρούχα, βγήκε μόνη της κτλ κτλ. Αυτή η κουλτούρα έχει εν μέρει παρυσφρύσει στο δικαστικό σώμα. Το επιχειρημά σου δεν στέκι σόρρυ, γιατι η αστυνομία δεν υποφέρει απο καταπίεση.
Σοβαρα Ντοτυ; Γιαυτο μετα απο καθε πορεια του καθε πικραμενου που εχει καει η Αθηνα συζηταμε για ενα χαστουκι που ενδεχομενως να εχει πεσει απο αστυνομικο γιατι αυτοι (οι αστυνομικοι) στη δικη σου λογικη πρεπει να καθονται και να τρωνε μολοτωφ στη μαπα και να μην κουνιουνται μην τυχον και τους πεις εσυ φασιστες;
Αυτο που πρεπει να τελειωσει ειναι το παραμυθι του παρακρατους.Η αστυνομια εχει βαση νομων, την υποχρεωση να επιβαλλει την ταξη και αυτο το στηριζει η πλειοψηφια των πολιτων. Των ιδιων πολιτων, που τους χαρακτηριζουν ως συμβιβασμενα προβατα οι αναρχικοι, που ομως συνηθως παραγουν το ψωμακι που θα φανε καποιοι.Το προβλημα ειναι δυστυχως οτι ειναι τρομερα ελαστικη η Ελληνικη αστυνομια μην τυχον και τους πουνε φασιστες. Αυτο εχει καταφερει η αριστερα με την αποδομηση της αστυνομιας, ωστε να μην μπορει να επιβληθει ο νομος. Αν σε αλλες σοβαρες, ευρωπαικες χωρες γινοντουσαν αυτα, καποιοι θα ειχαν μπει μεσα και θα ειχαν κατσει μεσα και δεν θα ειχαμε τα ιδια και τα ιδια εκτροπα και δεν θα συζηταγαμε για το βιντεο που δειχνει οτι υπαρχουν και καποιοι αστυνομικοι με πολιτικα (τρομερη διαπιστωση!!), γιατι ετσι γινεται σε ολες τις αστυνομιες του κοσμου.Το πιο εξοργιστικο ειναι οτι καποιοι στα Εξαρχεια απολαμβανουν ενα ιδιοτυπο ασυλο για να βγαζουν τα αποθημενα τους, τα οποια ομως καλουνται να πληρωσουν οι κακοι νοικοκυραιοι..
Το παραμύθι με τους ασφαλίτες αν το επαναλαμβάνεις όλο και κάτι θα μείνει, όσο γελοίο και να είναι ότι οι αστυνομικοί χτυπιούνται μεταξύ τους υπάρχει κοσμάκης που το πιστευει. Είναι βασικό κεφάλαιο στο βιβλίο της προπαγάνδας όσο μπούρδα και να είναι με την επανάληψη θα αρχίσουν να το πιστευουν.
Στην τελευταία πορεία για το Νίκο Ρωμανό, έγιναν ουκ ολίγες συλλήψεις στο "σωρό", σε ανθρώπους που καμία σχέση δεν είχαν με επεισόδια. Αρμόδια δικηγόρος πήγε να τους επισκεφτεί στον όροφο της ΓΑΔΑ που τους είχαν προφυλακισμένους. Η ίδια έγραψε κατόπιν ότι "έβρισκε το δρόμο προς το σημείο κράτησής τους από το αίμα που οδηγούσε προς τα εκεί".... και πως εκείνη τη στιγμή ένιωσε ότι βρίσκεται για τα καλά σε μία σκοταδιστική χώρα , και μάλιστα σε εμπόλεμη κατάσταση... συζητάμε για ανθρώπους που έχουν βγάλει μάτι ανθρώπου ρίχνοντάς του εξ επαφής κρότου λάμψης, που χρησιμοποιούν τα χημικά της "φυσούνας" που πρέπει να σύμφωνα με τους ειδικούς κανονισμούς ρίψης τους να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μετρων εξ επαφής στα μάτια ανθρώπων, που στέλνουν σε κάθε πορεία ανθρώπους στο νοσοκομείο με κατάγματα, ανθρώπους που ούτε καν έχουν συλληφθεί (πράγμα που πέρα από την απόδειξη της αθωότητας του χτυπημένου, συνιστά και βασανιστήριο βάσει όλων των χαρτών δικαιωμάτων του ανθρώπου που έχει τρομάρα της συνυπογράψει και η Ελλάδα) ... Μιλαμε για μια φασιστική αστυνομία του επιπέδου της γειτονικής Τουρκίας... και αυτή είναι μια τραγική αληθεια... το σώμα των ΜΑΤ πρέπει να ξυλωθεί και να φτιαχτεί απ' την αρχή με αρχές και κανονισμούς. Η φασιστοφωλιά μέσα σε αυτό το σώμα πρέπει να φύγει οριστικά και αμετάκλητα.
"Νομίζω ότι χωρίς τον αιώνιο εχθρό (τα ΜΑΤ) εκεί, κανείς δεν θα έκαιγε ή κατέστρεφε κάτι"Το πιο εξοργιστικό από όλα κατά τη δική μου άποψη είναι πως για ακόμα μια φορά αντί να συζητάμε για το ρεσιτάλ μηδενισμού και τυφλής καταστροφικής μανίας από τους συνοδοιπόρους και συντρόφους του Ρωμανού, γυρνάμε και πάλι τη συζήτηση στην αστυνομία και το "παρακράτος"."πολλοί γνωστοί μου που μένουν Εξάρχεια λένε ότι αν φοβούνται κάποιους σε τέτοιες περιπτώσεις, φοβούνται τα ΜΑΤ"Σοβαρά τώρα; Δηλαδή αυτό που θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να παραμείνει για πάντα το "άβατο";"οι αναρχικοί αγαπούν τα Εξάρχεια και δεν θα πήγαιναν να τα σπάσουν από μόνοι τους"Σήμερα το πρωί πάντως δεν έχει μείνει ούτε μισό μάρμαρο όρθιο στην πλατεία Εξαρχείων. Τόσο πολύ την "αγαπούν".Πάντως ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει κρατήσει καθαρή στάση απέναντι στα γεγονότα είναι ο Μπουτάρης και αυτό είναι προς τιμήν του.http://www.lifo.gr/now/greece/56621
Για δες λίγο το βιντεάκι από τη Θεσσαλονίκη όπου κάτι φυτευτοί με κουκούλες πήγαν να κάψουν κατάστημα με κόσμο μέσα αλά Μαρφίν, και τελικά τους έδιωξαν οι αντιεξουσιαστές, που έμειναν και έσβησαν τη φωτιά.Κακό πράγμα το τσουβάλι, η προκατάληψη αλλά και η υπεράσπιση πραγμάτων πασιφανώς αδικαιολόγητων.
Το πιο εξοργιστικό κ.Δημοκίδη είναι ότι η βία γεννά βία. Τη βία και την ύπαρξη των ΜΑΤ τη δημιουργεί η βία των χούλιγκαν (ή αναρχικών αν θέλετε), αυτών που η "αριστερά και πρόοδος" έχει σαν κορώνα στο κεφάλι της. Φυσικά η εξοργιστική αυτή κατάσταση έχει σαν τελικό προορισμό την ακροδεξιά, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να στενοχωρεί την "αριστερά και την πρόοδο".
Κι αυτό ακριβώς είναι που δεν καταλαβαίνεται όλοι εσείς οι δήθεν φιλελεύθεροι.Η βία γεννάται πρωτίστως από το κράτος και την εξουσία. Κανένας δεν έχει βίτσιο να βγαίνει και να τα σπάει ή να εξεγείρεται αν δεν υφίσταται την βία στην καθημερινότητά του. Είτε αυτή έχει την μορφή φυσικής βίας, είτε ψυχολογικής, κοινωνικής κτλ Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς υποθέτω...
φυσικά και ο αυταρχισμός των αριστερίζων φοιτητών και εξω-φοιτητικών στις διάφορες σχολές όπου δεν υπάρχει η μπατσαρία τόσα χρόνια είναι αποτέλεσμα της εξουσίας του κράτους. Μόλις επιβεβαίωσες τον φίλο Libert αγαπητέ.
Προσωπικά αισθάνομαι επί χρόνια τη βία διάφορων βλαμένων που μου κλείνουν καθημερινά το δρόμο, με εμποδίζουν και δε μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Από το κράτος αισθάνομαι απέραντη ενόχληση σε θέματα δημοσίων υπηρεσιών, αλλά βία δεν αισθάνθηκα ποτέ, Άντε γιατί έχουμε μπλέξει τη βούρτσα με κάτι άλλο, επαναστάτες της συμφοράς.
Το ότι εσείς ίσως δεν έρχεστε αντιμέτωποι με την κρατική βία και την βία της εξουσίας, δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτή ΥΠΑΡΧΕΙ και ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που την βιώνουν. Αυτό είναι και το ζητούμενο, να σταματήσετε να ζείτε στον μικρόκοσμό σας και να δείτε την συνολική εικόνα. Κι αυτό ακριβώς είναι που όπως έγραψα και πιο πάνω, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ. Είτε γιατί είστε εγκλωβιχμένοι στον μικρόκοσμό σας, είτε γιατί αδιαφορείται, είτε, είτε, είτε. Όταν ίσως κάποια στιγμή δείτε όλη την εικόνα, όταν κάποια στιγμή έρθει η κρατική βία εναντίων σας, τότε ίσως θα καταλάβεται...
Ναι αλλά σε μεγάλο βαθμό πολλοί από αυτούς που τα σπάνε δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Λεφτά έχουν λόγω οικογένειας και προφανώς δεν θα δουλέψουν ποτέ στην ζωή τους και όταν τους συλλαμβάνουν για τέτοια επεισόδια απλά έχουν κάποιον γνωστό και ξαναβγαίνουν χαλαροί. Και πίστεψε έχω γνωρίσει πολλούς "αναρχικούς" οι οποίοι τυχαίνει να μην αγχώνονται για το μέλλον τους ΚΑΘΟΛΟΥ. Για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω πολλοί αλλά όχι όλοι τους και συνήθως είναι αυτοί που χρησιμοποίουν τους πολλούς για άλλους σκοπούς...
@VladNikri, όπως σου είπα έρχομαι αντιμέτωπος συχνά με τη βία των μπαχαλάκηδων και γι αυτό τη σιχαίνομαι καθώς και όσους την υποστηρίζουν. Από κεί και πέρα καταλαβαίνω ότι το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί σωστά και ιδιαίτερα στο χώρο της αστυνομίας. Άλλο όμως είναι να προσπαθείς να το αλλάξεις αυτό, ζώντας σε μια σχετικά ελεύθερη χώρα (δεν είμαστε δα και στη Β.Κορέα) και άλλο να χαλάς τον κόσμο, να καταστρέφεις το κέντρο της πόλης κάθε τρείς και λίγο και να καίς τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα του άλλου. Το ζητούμενο (κατά πως λες) είναι να σταματήσετε να υποστηρίζετε τους μπαχαλάκηδες, παριστάνοντας ότι αυτό αποτελεί "αριστερά και πρόοδο"
@alloufanpark Κατάντησε βαρετή η υποστήριξη της βίας.Δεν υποστηρίζω ούτε τη βία των μπαχαλάκηδων, ούτε των αστυνομικών. Αν δεν το έχεις καταλάβει εντελώς αυθαίρετα λειτουργούν οι μπαχαλάκηδες. Οι αστυνομικοί νομιμοποιούνται να ασκούν κάποιο βαθμό βίας. Αλλά όπως ξαναείπαμε έχουμε μπλέξει τη βούρτσα με άλλα πράγματα και δε βγαίνει άκρη.
Το είπα και πιο πάνω. Η κρατική βία δεν είναι μόνο η φυσική βία που σου ασκεί η αστυνομία. Ο Γκάντι το είχε πει πολύ σωστά, "δεν υπάρχει πιο άγρια βία από την φτώχια". Και μέσα στην βία που βιώνουμε όλοι, είναι και ι έλλειψη δικαιοσύνης, ο σεξισμός, τα επιβαλόμενα κοινωνικά πρότυπα κτλ. Τα είπα και το ξαναλέω: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ, ΕΝΩ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Ότι βία βλέπεις από την μεριά της κοινωνίας, είναι αντίδραση στην βία που δέχετε.Το ζητούμενο επομένως δεν είναι να σταματήσει η βία των μπαχαλάκιδων, αλλά να σταματήσουν οι αιτίες που προκαλούν αυτήν την βία.Ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες κτλ κτλ.
Θα ήθελα ΠΑΡΑ πολύ να γινόταν με άλλο τρόπο, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές,εγινε μόνο μέσω της βίας ενάντια στην εκάστοτε εξουσία. Οι σκάβοι δεν απελευθερωθήκαν από τους αφέντες χωρίς βία. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπερασπιστήκαν την ελευθερία τους χωρίς να πολεμήσουν τους Πέρσες.Το 21' η απελευθέρωση δεν ήρθε με λουλούδια.Οι βασικές αρχές του κράτους ισότητας που προέκυψαν από την Γαλλική επανάσταση, δεν επιβλήθηκαν μέσω διαλόγου.Η θηριωδία του ναζισμού δεν έπαψε να είναι απειλή με τα λόγια μόνο στον ΒΠΠ.Δυστυχώς, δυστυχώς αυτοί που κάθε φορά έχουν την εξουσία και λειτουργούν εις βάρος του συνόλου, δεν αφήνουν τα προνόμοιά τους χωρίς μάχη. Η ιστορία δείχνει ότι πρέπει να εξαναγκαστούν να το κάνουν.Κάποιες λίγες φορές, ίσως γίνεται και χωρίς βία και φυσικά θα πρέπει να εξαντλούνται ΟΛΕΣ οι μεθόδοι πριν καταλήξεις στην βία.Αλλά είναι αφελές να μην θεωρείς την βία σαν ένα μέσο μετασχηματισμού της κοινωνίας. Ξαναλέω δυστυχώς, αλλά η χρήση βίας δεν είναι ποτέ η πρώτη επιλογή της κοινωνίας. Πάντα εξαναγκάζεται υπό την πίεση (άμεσης ή έμμεσης) της εξουσίας. Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο γράψω για να το καταλάβεις, αλλά σε ΟΛΗ την ιστορία της ανθρωπότητας το συντριπτικό ποσοστό των (θεαματιων) βελτιώσεων των κοινωνικών όρων, ήρθαν μέσα από βίαιες διαδικασίες.
Σκλάβοι, αρχαίοι έλληνες, 21, γαλλική επανάσταση, Β'ΠΠ, πως υα έχεις μπερδέψει όλα αυτά μες το μυαλό σου @VladNikri. Έτσι απλά γίναν όλα αυτά; Για τους ίδιους λόγους και αιτίες; Έχουν σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα; Λες και κάτι σωστό όμως, "πρέπει να εξαντλούνται ΟΛΕΣ οι μέθοδοι πριν καταλήξεις στη βία". Εξαντλήθηκαν στην ανάπηρη μας δημοκρατία; Και πως; Μπορεί να μη ζούμε σε παράδεισο επι της γής αλλά έχουμε αρκετή ελευθερία και μέσα για να διορθώσουμε κάποια στραβά χωρίς να καίμε και να καταστρέφουμε (άλλωστε είναι γνωστό ότι όσοι υποσχέθηκαν παράδεισο επί της γής το μόνο που δημιούργησαν ήταν κόλαση - αφού σου αρέσουν τα ιστορικά παραδείγματα). Είμαι όλος αυτιά να μάθω πως εξάντλησες τις διαθέσιμες μεθόδους, πριν καταλήξεις να υποστηρίζεις τη βία.
Δεν συγκρίνω, παραθέτω πολύ χτυπητά παραδείγματα όπου η βία χρησιμοποιήθηκε και έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για να προχωρήσει μπροστά η ανθρωπότητα ή να μην υποπέσει στην βαρβαρότητα. Κι επίσης συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους έμεινε άλλο μέσο αντίδρασης εκτός από την βία. Εγώ κι εσύ, ίσως να μην έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά άλλοι το βιώνουν αυτό καθημερινά. Μπες στα δικά τους παπούτσια για λίγο και μετά έλα να κουβεντιάσουμε. Και μην σκέφτεσαι μόνο την βία των μολότωφ. Η βία σαν αντίδραση στην βία που δεχόμαστε καθημερινά μπορεί να ξεσπάει σε χίλιες μύριες άσχετες κατευθύνσεις. Οικογενειακή βία, βία στα γήπεδα, βία στους εργασιακούς χώρους, στον υφιστάμενο ή αδύναμο, τον μετανάστη τον ομοφυλόφυλο, σε προσωπικό επίπεδο. Που δεν φαίνεται, που δεν αλλάζει προς το καλύτερο τίποτα, αλλά ίσα ίσα συντηρεί την κουλτούρα βίας. Από αυτές τις μορφές βίας λοιπόν, τις καθημερινές, τις προσωπικές, που δεν φαίνονται αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, προτιμώ την βία ενάντια σε οποιαδήποτε εξουσία. Γιατί θεωρώ ότι είναι σωστά στοχευμένη. Γιατί δυστυχώς από τις αποφάσεις της εξουσίας πηγάζουν όλες οι κοινωνικές συνέπειες, ακριβώς επειδή εμείς οι πολίτες της δώσαμε αυτό το δικαίωμα.Και οι ελευθερίες που έχεις μην νομίζεις ότι είναι στην τελική τόσες πολλές. Γιατί οι εκλογές και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν θεωρώ ότι σου δίνουν τις ελευθερίες που θα έπρεπε να έχεις. Ειδικά αν μιλάμε για την Ελλάδα της διαπλοκής, των ελεγχόμενων ΜΜΕ, της πλήρους απουσίας δικαιοσύνης.Ειδικά αυτό: όταν δεν μπορείς πια να βρεις το δίκιο σου από πουθενά, τι άλλο σου μένει να κάνεις;...
Μεγάλο μπέρδεμα έχεις βρε ευλογημένε (κάθε άλλο χαρκτηρισμό μου τον κόβει το moderation). Εύχομαι κάποια μέρα να το ξεμπερδέψεις. Αλλά και να βγάλεις τα μάτια σου δε μου πέφτει λόγος. Χάρηκα που τα είπαμε.
Κι εγώ σου εύχομαι κάποια στιγμή να δεις την βία του κράτους, βάρβαρη και σε όλη της την έκταση, χωρίς να την βιώσεις εναντίων σου, μήπως και τότε καταλάβεις...
Σε κανένα δημοκρατικό πολίτη δεν αρέσει η ύπαρξη παρακράτους. Αλλά αυτή η βεντέτα αστυνομίας-"αντεξουσιαστών" φέρνει μόνο καταστροφές και η πλειοψηφία των κατοίκων της Αθήνας την έχει σιχαθεί.Δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη κοινωνία μας.
Πάρα πολύ σωστά αυτά που λες. Είναι αυτό λέγεται μυαλό και πρέπει να το χρησιμοποιούμε που και που γιατί λίγη σκέψη δεν πείραξε ποτέ κανένα. Μην τα τρώμε όλα έτσι αμάσητα. Αλλά θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα. Αυτό με την παρουσία ΜΑΤ και τις ζημιές. Όταν υπάρχουν μολότωφ σε πορείες δεν φτιάχνονται εκείνη την στιγμή. Είναι προμελετημένο το σκηνικό. Και από τους μπάτσους και από τους αναρχικούς. Και οι μεν και οι δε το χαίρονται αυτό που γίνεται. Οι αναρχικοί γιατί γουστάρουν και το κάνουν, οι μπάτσοι γιατί έτσι τους μαθαίνουν να κάνουν δυστυχώς.
Αυτά πού κάνουν off-camera εχουν αναφερθεί πολλάκις και λεπτομερώς από Διεθνη Αμνηστεία και Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τού Ελσίνκι. Και είναι φρικιαστικά.