Τον Βασιλιά Ληρ με πρωταγωνιστή τον Ian McKellen θα προβάλει το Μέγαρο Μουσικής

Μοντέρνα κοστούμια, καταιγιστικοί ρυθμοί και ένας από τους κορυφαίους σαιξπηρικούς ηθοποιούς του αγγλικού θεάτρου στον πρώτο ρόλο

The LiFO team, 13.9.2018 | 15:52

Την sold out παράσταση που παρουσιάστηκε στο Duke of York’s Theatre στο West End του Λονδίνου θα προβάλει μαγνητοσκοπημένη την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το Μέγαρο Μουσικής.

 

Η πιο σπαρακτική τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ζωντανεύει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Jonathan Munby, με μοντέρνα κοστούμια, καταιγιστικούς ρυθμούς και πρωταγωνιστή τον Ian McKellen, έναν από τους κορυφαίους σαιξπηρικούς ηθοποιούς του αγγλικού θεάτρου.

 

Ο σταρ των μεγάλων κινηματογραφικών blockbusters (O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Kώδικας Da Vinci κ.ά.), που έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, έξι βραβεία Olivier, ένα βραβείο Tony και μία Χρυσή Σφαίρα, δίνει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, πλαισιωμένος από έναν εκλεκτό θίασο, με την Sinéad Cusack στον ρόλο του Κόμη του Κεντ –συνήθως αποδίδεται από άνδρα– και τον Danny Webb να ενσαρκώνει τον Κόμη του Γκλώστερ.

 

Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό θεατρόφιλο κοινό –αλλά και για τους βρετανούς θεατές που δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο– να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας.

 

Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους (σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ) στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live (NTL).

 

Info

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη     

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά), 15 €

Συνολική διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά (με διάλειμμα 20 λεπτών)

http://www.megaron.gr

Οδηγός Θεάτρου