DJ SET

Beach House FSVL

Το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Beach House Athens επιστρέφει ανανεωμένο στο Bolivar Beach Bar αυτό το Σάββατο. Στο line up o επιδραστικός Γερμανός Stephan Bodzin, το ανήσυχο πνεύμα της ευρωπαϊκής house σκηνής, Agoria, οι Κ. Βήτα και Μιχάλης Δέλτα καθώς, και η ανερχόμενη καλλιτέχνις της techno, Onyvaa.

28/7, Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ηλίου, Άλιμος, 21:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

Thievery Corporation DJ Set (Rob Garza)

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Rob Garza

 

Ο Rob Garza των αγαπημένων στο ελληνικό κοινό Thievery Corporation επισκέπτεται το Bolivar Beach Bar για ένα πολύπλευρο, καλοκαιρινό set. Το εν δεύτερο του ηλεκτρονικού ντουέτου εξερευνά στις σόλο εμφανίσεις του έναν πιο deep house/nu-disco ήχο. Μαζί του οι: Christo Z, Evi Sidiropoulou και DJ Steph.

26/7, Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ηλίου, Άλιμος, 21:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Κάρμεν

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η σταρ της όπερας Ανίτα Ραχβελισβίλι έρχεται στην Αθήνα για να ερμηνεύσει την Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ.

 

Η σταρ της όπερας Ανίτα Ραχβελισβίλι έρχεται στην Αθήνα για να ερμηνεύσει την Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ. Η γεωργιανής καταγωγής μέτζο σοπράνο, που αυτήν τη στιγμή είναι μία από τις πιο περιζήτητες τραγουδίστριες παγκοσμίως, πρωταγωνιστεί στη δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σε σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ. Σύγχρονη, αιχμηρή και επίκαιρη, η Κάρμεν τοποθετείται στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και της φτώχειας.

27-29/7 & 31/7, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 21:00, εισ.: 15-100 ευρώ

 

 

Θεσμοφοριάζουσες

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Δομινίκη Μητροπούλου

 

Ο Ευριπίδης είναι ταραγμένος γιατί οι γυναίκες είναι αποφασισμένες να τον τιμωρήσουν κατά τη διάρκεια της μεγάλης τους γιορτής, των Θεσμοφορίων, επειδή τις δυσφημίζει στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπιστεί. Τη δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει ο Μνησίλοχος. Την κωμωδία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

27-28/7, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21:00, εισ.: από 8 ευρώ

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Gadjo Dilo

Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Gazarte και συνδυάζουν τις μελωδίες της τσιγγάνικης τζαζ, του Χιώτη και του Τσιτσάνη, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό στυλ.

27/7, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 22:30

 

 

Steve Wilson

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Steve Wilson

 

Ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτής, κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός των Porcupine Tree, ο Steve Wilson θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους του  progressive ήχου.

 

Ο καλλιτέχνης έχει υπάρξει μέλος πολλών άλλων μουσικών σχημάτων, όπως οι No-Man, I.E.M., Bass Communion, Storm Corrosion και οι Blackfield, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι King Crimson, Jethro Tull, Yes, Opeth κ.ά. Έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy.

25/7, Τεχνόπολης, Πειραιώς 100, Γκάζι, 21:00, εισ.: 37- 47 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

Ρομάντσο Rooftop - Summer Closing Party

Με ένα φαντασμαγορικό 12ωρο closing πάρτι στην ταράτσα το Ρομάντσο αποχαιρετά τη σεζόν λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Από νωρίς, στις 19:00, με παγωμένη μπίρα, δροσερά ποτά και μουσικές επιλογές από τους Morah, Miltiades, Sepho, Asty Tekk κ.ά.

28/7, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 19:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

BananaHoliday

Οι BananaBoys ετοιμάζουν ένα από τα μεγαλύτερά τους πάρτι για να γιορτάσουν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στο Spinster Bar. Στα decks οι Clubkid και RubyRubyRuby.

27/7, Spinster, Ικτίνου 3, Ομόνοια, 23:00

 

 

July Full Moon Party

Κόκκινο φεγγάρι (blood moon) και Bloody Mary σε μειωμένη τιμή θα έχει το πάρτι στη ταράτσα του Bios για την πανσέληνο του Ιουλίου.

27/7, Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι, 19:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κατακόκκινο ανοιχτό καρπούζι

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Μαρίνα Παπασπύρου, Watermelon Angel

 

Η Gallery Genesis ολοκληρώνει το πρόγραμμά της για τη σεζόν με μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στο φρούτο-σύμβολο του ελληνικού καλοκαιριού, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Τζάνερη. Οι 18 συμμετέχοντες προέρχονται από τον χώρο των εικαστικών, της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της κεραμικής και της συγγραφής.

Έως 28/7, Gallery Genesis, Χάρητος 35, Τρ., Πέμ., Παρ. 11:30-21:30, Τετ.-Σάβ. 11:30-15:30, είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Διασκέδαση