ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η «Ματίλντα» αποκάλυψε ότι είναι bisexual και το μετάνιωσε

Η «Ματίλντα» αποκάλυψε ότι είναι bisexual και το μετάνιωσε Facebook Twitter
Η Mara Wilson ρωτήθηκε ποιος είναι ο σεξουαλικός της προσανατολισμός κι εκείνη απάντησε χωρίς να προβλέψει την έκταση που θα έπαιρνε το θέμα.
0

Ακόμη και τώρα, στα 29 της, θυμίζει έντονα το κατατρεγμένο κοριτσάκι της διάσημης ταινίας Ματίλντα. Η ηθοποιός Mara Wilson δεν έχει αλλάξει πολύ και από τότε μέχρι σήμερα είχε το δικό της μερίδιο στις περιπέτειες, στις ανατροπές και στις μεγάλες στενοχώριες της ζωής. Ο θάνατος της μητέρας της από καρκίνο –κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της συγκεκριμένης ταινίας– και η πάλη της με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τις κρίσεις πανικού δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο.

Ωστόσο, έχει πολλούς followers στο Twitter και δική της σελίδα στην οποία γράφει για διάφορα θέματα, ενώ πολύ συχνά απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών της. Όταν, λοιπόν, πριν από λίγες μέρες ένας από αυτούς τη ρώτησε ποιος είναι ο σεξουαλικός της προσανατολισμός, εκείνη απάντησε χωρίς να προβλέψει την έκταση που θα έπαιρνε το θέμα.

Ας σημειωθεί ότι την ερώτηση την προκάλεσε μια φωτογραφία που ανάρτησε η Wilson από ένα γκέι μπαρ όταν ήταν ακόμη 18 χρονών, ενώ στη λεζάντα έγραφε ότι νιώθει περίεργα να βλέπει τώρα αυτή τη φωτογραφία. Λίγο καιρό πριν, η Wilson είχε αποκαλύψει ότι πάντα αισθανόταν την LGBTQ κοινότητα σαν δεύτερο σπίτι της «ειδικά, τα χρόνια εκείνα της ζωής της που έμαθε κάτι παραπάνω για τον εαυτό της».

Η «Ματίλντα» αποκάλυψε ότι είναι bisexual και το μετάνιωσε Facebook Twitter
H Mara Wilson στο ρόλο της Ματίλντα.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ευθέως πού τοποθετεί τον εαυτό της σεξουαλικά, η ηθοποιός απάντησε το 2 βάσει της Κλίμακας Kinsey. Σύμφωνα με την εν λόγω κλίμακα, στο 1 βρίσκονται οι κυρίως ετεροφυλόφιλοι και μόνο περιοδικά ομοφυλόφιλοι και στο 6 οι αποκλειστικώς ομοφυλόφιλοι. Στο 2 βρίσκονται άνθρωποι που είναι κυρίως ετεροφυλόφιλοι, αλλά περισσότερο από περιοδικά ομοφυλόφιλοι.

Παρορμητική ή μελετημένη αποκάλυψη;

Η απάντησή της αρχικά έγινε viral, μετά τίτλος σε σχετικά θέματα στο διαδίκτυο και στα περιοδικά και, όπως η ίδια αποκάλυψε, περισσότερο αναστατώθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα παρά ανακουφίστηκε όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις διασήμων που προχωρούν σε coming out.

«Ήμουν πολύ αναστατωμένη για μερικές μέρες. Σκεφτόμουν, "μα πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;". Ήταν μια παρορμητική κίνηση και δεν περίμενα να γίνει trend στο Facebook», είπε η ηθοποιός και αποκάλυψε ότι, αν το είχε σκεφτεί λίγο καλύτερα, δεν θα ήθελε αυτή η αποκάλυψη να γίνει με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Σεβαστή η αναστάτωση, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ξένος τύπος, η Wilson κατά το παρελθόν δεν είχε πρόβλημα να μιλάει ανοιχτά για δύσκολα θέματα, όπως αυτό της χαμηλής αυτοεκτίμησης, κάτι που, όπως έχει αποκαλύψει, την ταλαιπωρούσε όλη της τη ζωή.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που υποθέτουν ότι όλος αυτός ο θόρυβος με τον σεξουαλικό προσανατολισμό έγινε λίγο πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Πού βρίσκομαι τώρα; Ιστορίες παιδικής ηλικίας και κατά τύχη διασημότητας»...

Με στοιχεία από τον Independent

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM