Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις

Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter
4
Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο Null Stern στις ελβετικές Άλπεις δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να βρεθούν όσο πιο κοντά γίνεται στη φύση. Κυριολεκτικά.

Και αυτό γιατί το μοναδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν διαθέτει τοίχους, ταβάνι, παράθυρα ή πόρτα, παρά μόνο ένα κρεβάτι, ένα ζευγάρι λάμπες και φανταστική θέα στα βουνά που κόβει την ανάσα.

Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter

Το μοναδικό ίσως στοιχείο που παραπέμπει σε πραγματικό ξενοδοχείο είναι η υπηρεσία μπάτλερ που διαθέτει και το μπάνιο που βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το «δωμάτιο».

Το μινιμαλιστικό πρότζεκτ εμπνεύστηκαν αρχικά οι καλλιτέχνες Frank και Patrik Riklin για το καλλιτεχνικό φεστιβάλ Art Safiental και στη συνέχεια το μετέτρεψαν σε «κανονικό» δωμάτιο ξενοδοχείου, πρώτα μέσα ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο και τώρα στην υπαίθρο του Graubünden στις ελβετικές Άλπεις.

Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter

«Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ριζικά διαφορετική από εκείνη στο πυρηνικό καταφύγιο, η ουσία και το πνεύμα του concept παραμένουν ίδια - να βρεθεί ο επισκέπτης στον πυρήνα της εμπειρίας και να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, μειώνοντας όλα τα υπόλοιπα στο ελάχιστο», τόνισε στο Inhabitat ο υπεύθυνος φιλοξενίας του πρότζεκτ Daniel Charbonnier.

Παραδόξως και παρά το πρωτότυπο πρότζεκτ, μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Null Stern κοστίζει μόλις €230 (250 δολάρια).

Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter
Aυτό το ξενοδοχείο δεν έχει τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά μάλλον έχει την καλύτερη θέα στις Άλπεις Facebook Twitter

Με στοιχεία από deMilked και inhabitat

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το χωριό δεν είναι απλώς ένας όμορφος τόπος να ζεις, αλλά ένα σημείο εκκίνησης»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Με φίλους στο καφενείο, πίνουμε τσίπουρα, γελάμε»: Η ψυχοθεραπεία μας

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Μιχάλης Παππάς δεν θεωρεί τυχαίο πως οι σημαντικότερες διακρίσεις της πορείας του ήρθαν μετά την επιστροφή του στο χωριό, την Κήρινθο στη βόρεια Εύβοια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ιαπωνία: Ταξίδι στη χώρα της ανεξάντλητης καλοσύνης

Ταξίδια / Ιαπωνία: Ταξίδι στη χώρα της ανεξάντλητης καλοσύνης

Είναι πολύ δύσκολο για τον Δυτικό, από τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με την ευγένεια των Ιαπώνων, να επιστρέψει στη βορβορώδη αγένεια, στη χοντροκοπιά και στην παντελή αδιαφορία για τον διπλανό.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Κωνσταντινούπολη: Το ελληνικό νεκροταφείο είναι ένα αληθινό μουσείο αρχιτεκτονικής και γλυπτικής

Ταξίδια / Κωνσταντινούπολη: Το ελληνικό νεκροταφείο είναι ένα υπαίθριο μουσείο

Το ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στο Σισλί είναι ένας θησαυρός αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, κρυμμένος στην καρδιά της Πόλης, και θεωρείται από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν ήταν απλώς μια απόφαση να μετακομίσω στο χωριό, ήταν φυσική ολοκλήρωση»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στα βουνά βρήκα τον εαυτό μου και τον σκοπό μου»

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακάκος ζει από το 2013 σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Πετρίλο στα Άγραφα, που έχει μόλις δέκα μόνιμους κάτοικους τον χειμώνα, και δείχνει τον τρόπο σε όποιον θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμά του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Τι έμαθα δίπλα στους θαλασσινούς νομάδες του Ινδικού Ωκεανού

Ταξίδια / Τι έμαθα δίπλα στους θαλασσινούς νομάδες του Ινδικού Ωκεανού

Ένα ταξίδι στην Κένυα γίνεται αφορμή να γνωρίσουμε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπων που βρίσκουν στην περιπλάνηση σκοπό και σωτηρία, ένα αντίδοτο στη μελαγχολία και την επιθετικότητα της ζωής στην πόλη.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να εξηγήσω απόλυτα γιατί επιστρέφω διαρκώς εκεί»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Επιστρέφοντας, μπορεί να πιάσουμε πάλι το νήμα»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για το χωριό όπου γεννήθηκε, το Αρματολικό στη νότια Πίνδο, αλλά και για το νέο του ντοκιμαντέρ, «Τα τέρματα του Αυγούστου», που διαδραματίζεται εκεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Το ότι ζω στα βουνά το θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμα και τη μεγαλύτερη τύχη στη ζωή μου»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Απ' τα βουνά πηγάζει η ελπίδα, γι' αυτό επιστρέφουμε και τα προστατεύουμε»

Η Άρτεμις Μπλατσή άφησε την Αθήνα για τη Στρώμη, στις παρυφές της Γκιώνας, και έφερε την Οικοψυχολογία, τη μελέτη της σύνδεσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, στη Φωκίδα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Χους εις τέφραν, εις ύδωρ. Στα νερά του Γάγγη κλείνει ο κύκλος

Φωτογραφία / Άλλη μια μέρα στον Γάγγη που καίνε νεκρούς

Μια φωτογραφική περιπλάνηση στο Βαρανάσι και στον κόσμο του, με τελικό προορισμό τον Γάγγη, όπου η καύση νεκρών, παρότι ενέχει το στοιχείο του μεταφυσικού, μοιάζει με μία ακόμα καθημερινή δραστηριότητα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια