Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter
0

 

Papaspirou bakery and more

Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρναίικα κουλουράκια και, βέβαια, οι μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε ποικίλα σχέδια και γεύσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε σοκολατένια αυγά σε διαφορετικά μεγέθη, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα βαφτιστήρια.

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρνές, 210 2409235, www.papaspirou.gr

Κωνσταντινίδης

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά σε πολλά και διάφορα σχέδια, όπως η πασχαλίτσα, η αγελαδίτσα, το γουρουνάκι και ο Οβελίξ, που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές μοναδικής αισθητικής, φτιαγμένες με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος και, φυσικά, τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν το αγαπημένο σας αυγό και θα το κάνουν με πραγματικό μεράκι.

Μεσογείων 86, Αθήνα, 210 7711744

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Τα εντυπωσιακά σε μέγεθος πασχαλινά σοκολατένια κοκοράκια, λαγουδάκια και αυγά είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού τις πασχαλινές μέρες. Είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1915. Το πασχαλινό τσουρέκι είναι η ειδικότητά τους, καθώς βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή.

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092, www.asimakopouloi.com

PAUL

To πασχαλινό μιλφέιγ σε σχήμα αυγού με κρέμα πατισερί σοκολάτας, καβουρδισμένο φουντούκι και σοκολατένιες μπουκλίτσες είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφτείτε τη διάσημη boulangerie. Αν θέλετε να το αγοράσετε για δώρο ή για το σπίτι μπορείτε, ανάμεσα σε δεκάδες σοκολατάκια για όλα τα γούστα και το must πασχαλινό αυγό Oeuf Choco με εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3636962, www.paul-international.com

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter

Βάρσος

Τις πασχαλινές μέρες η σοκολάτα έχει την τιμητική της. Τα γυαλιστερά σοκολατένια αυγά σε διάφορα μεγέθη διακοσμούνται με ολόκληρους κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλίτσες που τρώγονται, αφού είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας γλάσο. Για τους πιο παραδοσιακούς, τα διάσημα τσουρέκια του Βάρσου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Κηφισιά, Κασσαβέτη 5, 210 801 2472, www.varsos.gr

Troufa Bread & Chocolate

Από την «μπουτίκ» της σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και να είναι πεντανόστιμα. Οι γιορτινές ολόφρεσκες σοκολατένιες δημιουργίες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο κατάστημα.

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά, 210 800 0950, www.troufadaily.com/


ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Οι ξανθιώτικες καριόκες είναι το χαρακτηριστικό του ζαχαροπλαστείου και παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή εδώ και τέσσερις γενιές. Η πολυετής πείρα τους στη σοκολάτα τούς κάνει και ειδικούς στα πασχαλινά αυγά και στα σοκολατάκια, που θα βρεις άφθονα αυτές τις μέρες στο μαγαζί.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Ελληνικόν

Από το 1946 μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η φρεσκάδα και η ποιότητα των υλικών. Τα σοκολατένια αυγά τους είναι εγγύηση. 

25ης Μαρτίου 71, Νέο Ψυχικό, 210 6753388 / Εργαστήριο: Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι

Fresh

Ωραία γλυκά, φρέσκες ιδέες, φίνες γεύσεις της νέας εποχής. Τα πασχαλινά αυγά από τα Fresh σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, όπως και όλα τα γλυκά τους!
Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3642948. Πληροφορίες για τα υπόλοιπα καταστήματα στο www.freshpatisserie.gr

Leonidas
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει 80 είδη σοκολάτας και παράδοση χρόνων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πάρει ώρα να αποφασίσετε τι να διαλέξετε.

Καψάλη 3, Αθήνα, 210 7243200 και σε πολλά άλλα σημεία

Μέλισσα
Ζαχαροπλαστείο με φανατικό κοινό, όχι μόνο από τα δυτικά αλλά απ' όλη την Αθήνα! Τα σοκολατένια αυγά του είναι απλώς υπέροχα! 

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Αριστοκρατικόν
Κόκορες, κότες, λαγοί, πασχαλίτσες και λοιπά ζώα της εξοχής, αυγά με τα καλάθια τους, όλα από μαύρη σοκολάτα και γάλακτος, χειροποίητα, σε μεγάλη ποικιλία. Δέχονται και ειδικές παραγγελίες για είδη που απαιτούν ώρες δουλειάς.

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ