Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter
0

 

Papaspirou bakery and more

Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρναίικα κουλουράκια και, βέβαια, οι μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε ποικίλα σχέδια και γεύσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε σοκολατένια αυγά σε διαφορετικά μεγέθη, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα βαφτιστήρια.

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρνές, 210 2409235, www.papaspirou.gr

Κωνσταντινίδης

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά σε πολλά και διάφορα σχέδια, όπως η πασχαλίτσα, η αγελαδίτσα, το γουρουνάκι και ο Οβελίξ, που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές μοναδικής αισθητικής, φτιαγμένες με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος και, φυσικά, τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν το αγαπημένο σας αυγό και θα το κάνουν με πραγματικό μεράκι.

Μεσογείων 86, Αθήνα, 210 7711744

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Τα εντυπωσιακά σε μέγεθος πασχαλινά σοκολατένια κοκοράκια, λαγουδάκια και αυγά είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού τις πασχαλινές μέρες. Είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1915. Το πασχαλινό τσουρέκι είναι η ειδικότητά τους, καθώς βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή.

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092, www.asimakopouloi.com

PAUL

To πασχαλινό μιλφέιγ σε σχήμα αυγού με κρέμα πατισερί σοκολάτας, καβουρδισμένο φουντούκι και σοκολατένιες μπουκλίτσες είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφτείτε τη διάσημη boulangerie. Αν θέλετε να το αγοράσετε για δώρο ή για το σπίτι μπορείτε, ανάμεσα σε δεκάδες σοκολατάκια για όλα τα γούστα και το must πασχαλινό αυγό Oeuf Choco με εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3636962, www.paul-international.com

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter

Βάρσος

Τις πασχαλινές μέρες η σοκολάτα έχει την τιμητική της. Τα γυαλιστερά σοκολατένια αυγά σε διάφορα μεγέθη διακοσμούνται με ολόκληρους κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλίτσες που τρώγονται, αφού είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας γλάσο. Για τους πιο παραδοσιακούς, τα διάσημα τσουρέκια του Βάρσου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Κηφισιά, Κασσαβέτη 5, 210 801 2472, www.varsos.gr

Troufa Bread & Chocolate

Από την «μπουτίκ» της σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και να είναι πεντανόστιμα. Οι γιορτινές ολόφρεσκες σοκολατένιες δημιουργίες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο κατάστημα.

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά, 210 800 0950, www.troufadaily.com/


ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Οι ξανθιώτικες καριόκες είναι το χαρακτηριστικό του ζαχαροπλαστείου και παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή εδώ και τέσσερις γενιές. Η πολυετής πείρα τους στη σοκολάτα τούς κάνει και ειδικούς στα πασχαλινά αυγά και στα σοκολατάκια, που θα βρεις άφθονα αυτές τις μέρες στο μαγαζί.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Ελληνικόν

Από το 1946 μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η φρεσκάδα και η ποιότητα των υλικών. Τα σοκολατένια αυγά τους είναι εγγύηση. 

25ης Μαρτίου 71, Νέο Ψυχικό, 210 6753388 / Εργαστήριο: Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι

Fresh

Ωραία γλυκά, φρέσκες ιδέες, φίνες γεύσεις της νέας εποχής. Τα πασχαλινά αυγά από τα Fresh σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, όπως και όλα τα γλυκά τους!
Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3642948. Πληροφορίες για τα υπόλοιπα καταστήματα στο www.freshpatisserie.gr

Leonidas
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει 80 είδη σοκολάτας και παράδοση χρόνων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πάρει ώρα να αποφασίσετε τι να διαλέξετε.

Καψάλη 3, Αθήνα, 210 7243200 και σε πολλά άλλα σημεία

Μέλισσα
Ζαχαροπλαστείο με φανατικό κοινό, όχι μόνο από τα δυτικά αλλά απ' όλη την Αθήνα! Τα σοκολατένια αυγά του είναι απλώς υπέροχα! 

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Αριστοκρατικόν
Κόκορες, κότες, λαγοί, πασχαλίτσες και λοιπά ζώα της εξοχής, αυγά με τα καλάθια τους, όλα από μαύρη σοκολάτα και γάλακτος, χειροποίητα, σε μεγάλη ποικιλία. Δέχονται και ειδικές παραγγελίες για είδη που απαιτούν ώρες δουλειάς.

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ