Η ταλαντούχα κυρία ντε Τζενέρις

Η ταλαντούχα κυρία ντε Τζενέρις Facebook Twitter
2

Έχει κάνει σχεδόν τα πάντα στη βιομηχανία του θεάματος - και το έχει κάνει με επιτυχία. Σειρές, ταινίες, τηλεοπτικά τοκ σόου, συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ και φυσικά, την παρουσίαση των Όσκαρ, έναν ρόλο που έχουν αναλάβει πολλοί στο παρελθόν, ελάχιστοι όμως έχουν καταφέρει να περατώσουν με επιτυχία.

Το 2007, η Έλεν ντε Τζενέρις παρουσίασε την 79η τελετή για πρώτη φορά και έγινε το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο άτομο που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, μια και οι παραδοσιακά συντηρητικές απόψεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αντικατοπτρίζονται τόσο στις επιλογές της στις βραβεύσεις όσο και στα ίδια τα σόου που διοργανώνει. «Τι υπέροχη βραδιά! Υπάρχει τόση διαφορετικότητα σε αυτή την αίθουσα και μάλιστα σε μια χρονιά που έχουν ειπωθεί τόσα αρνητικά για τις φυλές, τις θρησκείες και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων. Όμως, αν δεν υπήρχαν μαύροι, Εβραίοι και γκέι δεν θα υπήρχαν τα Όσκαρ, και κανείς δεν θα ονομαζόταν Όσκαρ». Αυτή ήταν μόνο μία από τις εύστοχες ατάκες που είχε εξαπολύσει η παρουσιάστρια που είναι παντρεμένη από το 2008 με την ηθοποιό Πόρσια ντε Ρόσι.

Η 56χρονη ντε Τζενέρις θα βρεθεί και φέτος στη σκηνή του Dolby Theatre με όλη την εμπειρία της στον αυτοσχεδιασμό, το σωστό timing και τα όρια ανάμεσα στη σάτιρα, το χιούμορ και την ποιοτική παρουσίαση. Έχοντας κερδίσει και η ίδια πολλά βραβεία για τις καλλιτεχνικές της επιλογές, έχει παρουσιάσει στο παρελθόν με επιτυχία πολλές τελετές απονομής, κλέβοντας συνήθως την παράσταση από τους ίδιους τους νικητές.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες στιγμές της σε παλαιότερες απονομές:

1. Emmy 2006 - Κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο τοκ σόου (The Ellen De Generes Show)

 

2. Κλέβοντας τη δόξα από τη Μπιγιονσέ στα Grammy του 2013

 

3. Oscar 2007 - Προτείνοντας στον Μάρτιν Σκορσέζε ένα δικό της σενάριο

 

4. Μόνο η Έλεν θα μπορούσε να κάνει αστεία την παρουσίαση ενός «βαρετού» βραβείου όπως αυτό για το καλύτερο τηλεπαιχνίδι

 

5. Κερδίζοντας το Emmy καλύτερου σεναρίου για το επεισόδιο του Ellen όπου έκανε come out (1997 - The Puppy Episode)

 

6. Oscar 2007 - Ζητώντας από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να τραβήξει μια φωτογραφία της με τον Κλιντ Ίστγουντ για το προφίλ της στο MySpace

 

7. Oscar 2007 - Ώρα για λίγη ηλεκτρική σκούπα. Η Πενέλοπε Κρουζ μαζεύει έντρομη την ουρά του φορέματός της.

 

8. Η αξέχαστη φάρσα στην Τέιλορ Σουίφτ

 

+ Από πρόσφατο επεισόδιο του The Ellen deGeneres Show με καλεσμένη την υποψήφια (και φέτος) για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Μέριλ Στριπ

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θανάσης Βαλτινός: Η νουβέλα «Η Κάθοδος των Εννιά» του διακεκριμένου συγγραφέα

Οθόνες / «Η Κάθοδος των Εννιά»: Η διάσημη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού

Πεθαίνει σαν σήμερα ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας. Αυτή είναι η ιστορία ενός από τα εμβληματικότερα βιβλία του και η βραβευμένη μεταφορά της στον κινηματογράφο, το 1984, από τον Χρίστο Σιοπαχά.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Οθόνες / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας, επιλέγουμε 10 ταινίες της, στις οποίες έχει αποτυπωθεί η τεράστια υποκριτική της δυναμική και η ικανότητά της να μεταμορφώνεται εσωτερικά με κάθε ρόλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Οθόνες / Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Ένα μοναδικό μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό για ένα τριήμερο σε όλους τους χώρους της Στέγης, με προβολές των ταινιών του, ένα masterclass και μια συζήτησή του με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στην Κεντρική Σκηνή.
M. HULOT
Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να παραμένεις καλός άνθρωπος»

Οθόνες / Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η καλοσύνη»

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς τηλεοπτικές περσόνες, όντας ο κεντρικός παρουσιαστής του MTV. Σήμερα ο 66χρονος τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και σεναριογράφος ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, όμως ο έρωτας με την Ελλάδα κρατάει από πολύ παλιά. Ο Steve Blame αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Oι 10 Καλύτερες Ελληνικές Ταινίες των ‘20s μέχρι τώρα

Η λίστα / Oι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες των '20s μέχρι τώρα

Ποιες ελληνικές ταινίες της τρέχουσας δεκαετίας έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής; Ρωτήσαμε 20 κριτικούς κινηματογράφου, ανθρώπους του ευρύτερου κινηματογραφικού χώρου και αθεράπευτους σινεφίλ και σας παρουσιάζουμε το top 10 που προέκυψε μέσα από το συναρπαστικό, σύνθετο μωσαϊκό του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να εξηγήσω απόλυτα γιατί επιστρέφω διαρκώς εκεί»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Επιστρέφοντας, μπορεί να πιάσουμε πάλι το νήμα»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για το χωριό όπου γεννήθηκε, το Αρματολικό στη νότια Πίνδο, αλλά και για το νέο του ντοκιμαντέρ, «Τα τέρματα του Αυγούστου», που διαδραματίζεται εκεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Γιούλη Τσαγκαράκη: «Κάθε σπίτι έχει τον δικό του Νετανιάχου, τον δικό του Τραμπ»

Οθόνες / Γιούλη Τσαγκαράκη: Η θεία Σταματίνα από τις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη μιλά στη LifO

Η ταλαντούχα ηθοποιός με τον ρόλο της ίντερσεξ θείας έσπασε ταμπού και άνοιξε ξανά μια σειρά συζητήσεων για το φύλο, την LGBTQI+ κοινότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς ετοιμάστηκε για το ρόλο; Πώς βλέπει τις αντιδράσεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Οθόνες / Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει τα πιο ψαγμένα αφιερώματα

Από μια ρετροσπεκτίβα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ μέχρι έναν πλήρη οδηγό του έργου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και από το spotlight στον Μαρσέλ Πανιόλ μέχρι μια ανατρεπτική ματιά στην έννοια του plot twist, οι θεματικές ενότητες του φεστιβάλ διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τι θα δούμε στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σινεμά / Τι θα δούμε στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η νέα ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ, φιλμ που έρχονται από τις Κάννες, πρεμιέρες, οι μικρού μήκους του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και οι ελληνικές συμμετοχές των διαγωνιστικών τμημάτων είναι μερικοί από τους λόγους που θα μας στείλουν και φέτος στις αίθουσες του αγαπημένου κινηματογραφικού θεσμού.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το αμερικανικό σινεμά δίνει τη μία μάχη μετά την άλλη

Pulp Fiction / Το αμερικανικό σινεμά δίνει τη μία μάχη μετά την άλλη

Προτροπή για αντίσταση ή παραίνεση για τρομοκρατία; Το αριστούργημα του Πολ Τόμας Άντερσον «Μια μάχη μετά την άλλη», οι εξαιρετικές πρόσφατες αλληγορίες «Weapons» και «Eddington», αλλά και οι αξέχαστες κινηματογραφικές αναφορές τους απασχολούν τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και τον αρχισυντάκτη της LiFO Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Ιδέες / Επιτρέπεται να θαυμάζουμε σήμερα τη Λένι Ρίφενσταλ;

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, ξαναθυμόμαστε τι είχαν απαντήσει στη LiFO οι Πέπη Ρηγοπούλου, Θωμάς Μοσχόπουλος, Δημήτρης Στεφανάκης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Κούτρας και Θεόφιλος Τραμπούλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Boots»: Μια σειρά για το τι σημαίνει «να είσαι gay στον στρατό»

Οθόνες / «Boots»: Kάτι καλό θα κάνει αυτή η σειρά για να την αποκαλούν «woke σκουπίδι»

H τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων του Netflix, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, προσεγγίζει με μοναδικό και συγκινητικό τρόπο το θέμα της ομοφοβίας στον στρατό. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια