ΕΥΔΑΜ: Eκδήλωση δικτύωσης για την επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης

Ημερίδα Δικτύωσης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα επενδυτικά σχέδια που θα ξεκινήσουν στη Μεγαλόπολη εντός του 2025, οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οι ανάγκες ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων για τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση σε κάποια από τις έξι προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027 συζητήθηκαν αναλυτικά, στο πλαίσιο εκδήλωσης δικτύωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο «Πολύβιος» στη Μεγαλόπολη παρουσία τοπικών επιχειρηματιών.

Ως κεντρική προτεραιότητα αναδείχθηκε η επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι υπήρξε υπερκάλυψη του προϋπολογισμού που ήταν διαθέσιμος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής και τονίστηκε η ανάγκη έκδοσης νέων προσκλήσεων το επόμενο έτος, αξιοποιώντας τα αδιάθετα ποσά από το πρόγραμμα στις επηρεαζόμενες περιοχές του ΕΣΔΙΜ Μεγαλόπολης.

Ημερίδα Δικτύωσης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης Facebook Twitter

Στην εισήγηση του, ο Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης δήλωσε: «Το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκαν οι αιτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και των άλλων Δήμων, δείχνει την ετοιμότητα να μπουν οι επιχειρήσεις στο πρόγραμμα. Δημιουργούνται 1.300 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε θετικοί απέναντι στην προοπτική που δημιουργείται για τον τόπο». Ο κ. Καλλίρης μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση διαβεβαιώνοντας την κοινή τους πρόθεση η Μεγαλόπολη να αποτελεί προτεραιότητα του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είπε με τη σειρά του: «Έχουμε υπερκάλυψη του προγράμματος και αυτό είναι θετικό. Υπάρχει πρόθεση και σχέδιο να επαναπροκηρύξουμε τα ποσά που δεν έχουν ακόμη διατεθεί. Για τη Μεγαλόπολη διατίθενται πόροι μέσω ΕΣΠΑ ενώ με τον Δήμο προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις). Γίνεται μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια με στόχο να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα για τη Μεγαλόπολη.»

Ημερίδα Δικτύωσης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης Facebook Twitter

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος επισήμανε αρχικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης και υπενθύμισε τη δέσμευση τόσο από τον κ. Καλλίρη όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Παπαθανάση ότι η Μεγαλόπολη θα ανακηρυχθεί ως πράσινη πόλη.

Παρεμβάσεις αναφορικά με την προτεραιότητα που κατέχει η Μεγαλόπολη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Αθανάσιο Σοφό, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Άγγελο Κότιο, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Δεξιοτήτων που αναπτύσσεται στη Μεγαλόπολη, καθώς και τον Σπύρο Μουμούρη, στέλεχος του ΕΦΕΠΑΕ.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η McDonald’s γιορτάζει 35 χρόνια στην Ελλάδα με νέο εστιατόριο στο The Mall Athens

Επιχειρείν / Η McDonald’s γιορτάζει 35 χρόνια στην Ελλάδα με νέο εστιατόριο στο The Mall Athens

Ένα από τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα εστιατόρια McDonald’s στην Ευρώπη ανοίγει στην Αθήνα, με την Premier Capital Hellas να επενδύει €1,4 εκατ. και να δημιουργεί 60 νέες θέσεις εργασίας.
THE LIFO TEAM
Η εκδήλωση του Think Tank SYNERGIA για τον γεωπολιτικό και ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Επιχειρείν / Η εκδήλωση του Think Tank SYNERGIA για τον γεωπολιτικό και ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον φοιτητών, νέων επιστημόνων, ερευνητών, επαγγελματιών και πολιτών που ενδιαφέρονται για τις διεθνείς εξελίξεις, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σε μια περίοδο συνεχών εντάσεων στο διεθνές περιβάλλον.
THE LIFO TEAM
Βασιλική Παντελοπούλου: «Το ΕΣΠΑ και η Πολιτική Συνοχής χτίζει μια οικονομία με ίσες ευκαιρίες για όλους.»

Επιχειρείν / Βασιλική Παντελοπούλου: «Το ΕΣΠΑ και η Πολιτική Συνοχής χτίζει μια οικονομία με ίσες ευκαιρίες για όλους.»

Η Γενική Γραμματέας ΕΣΠΑ εξηγεί πώς το ΕΣΠΑ 2021–2027 επηρεάζει ήδη άμεσα την καθημερινότητά μας, από τη στέγαση και την εργασία μέχρι τις ευκαιρίες για τους νέους και την ανάπτυξη της χώρας.
THE LIFO TEAM
«Νοιάζομαι. Εξετάζομαι.»: Και ο Μάιος γίνεται μήνας δράσης ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος

Επιχειρείν / «Νοιάζομαι. Εξετάζομαι.»: Και ο Μάιος γίνεται μήνας δράσης ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος

Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας για τον πιο συχνά εμφανιζόμενο τύπο καρκίνου στον άνθρωπο, τον καρκίνο του δέρματος.
THE LIFO TEAM
Lidl House Athens και εξαγωγές στο επίκεντρο της συζήτησης στο Delphi Economic Forum XI

Επιχειρείν / Lidl House Athens και εξαγωγές στο επίκεντρο της συζήτησης στο Delphi Economic Forum XI

Με το Lidl House Αthens, η Lidl Ελλάς δημιουργεί ένα οικοσύστημα που αναβαθμίζει τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για το ευ ζην με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές.
THE LIFO TEAM