Η ζυθοποίηση επιστρέφει στη Μονή Gimbergen για πρώτη φορά έπειτα από 200 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τη βελγική μπύρα

Η ζυθοποίηση επιστρέφει στη Μονή Gimbergen για πρώτη φορά έπειτα από 200 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τη βελγική μπύρα Facebook Twitter
0

Η Grimbergen, γνωστή για τις απολαυστικές, μοναστηριακές της μπύρες, ανοίγει τις πύλες στο μέλλον της Βελγικής μπύρας, εγκαινιάζοντας ένα καινοτόμο μικροζυθοποιείο εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Το νέο εμβληματικό μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την τέχνη της ζυθοποιίας στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν, σχεδόν 900 χρόνια πριν, όταν ιδρύθηκε η Μονή Grimbergen. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά εδώ και 200 ​​χρόνια που οι μπύρες θα παρασκευάζονται εντός των τειχών της μονής, αφού η παρασκευή μπύρας είχε σταματήσει μετά την καταστροφή του κτηρίου κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Το μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey αποτελεί ένα καινοτόμο σημείο αναφοράς, έναν ιδιαίτερο χώρο όπου η μακρά ιστορία και γνώση πάνω στην τέχνη της ζυθοποίησης συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνικές και πειραματισμούς σε γεύσεις, αρώματα και συστατικά για τη δημιουργία απολαυστικών ζύθων, δίνοντας έτσι το έναυσμα σε ένα συναρπαστικό μέλλον για την αγαπημένη βελγική μπύρα.

Η ζυθοποίηση επιστρέφει στη Μονή Gimbergen για πρώτη φορά έπειτα από 200 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τη βελγική μπύρα Facebook Twitter

Αναφερόμενος στα εγκαίνια του μικροζυθοποιείου Grimbergen Abbey, ο Cees ‘t Hart, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carlsberg, σημείωσε: «Είναι συναρπαστικό που αποτελούμε μέρος του επόμενου κεφαλαίου για την Grimbergen. Η ιστορική αυτή μπύρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου μας στην κατηγορία craft και specialty ζύθων, συμβάλλοντας ενεργά στην ισχυρή ανάπτυξη. Το νέο μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey είναι ένα σημαντικό βήμα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εκλεπτυσμένους ζύθους, “ταξιδεύοντας” εμάς αλλά και τους λάτρεις της μοναστηριακής μπύρας, παγκοσμίως, σε μια συναρπαστική γευστική εμπειρία».

Το μικροζυθοποιείο της Μονής δημιουργήθηκε από το Grimbergen Abbey, σε συνεργασία με τον Όμιλο Carlsberg. Ο Father Karel Stautemas, Πατέρας στη Μονή Abbey, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των νέων εγκαταστάσεων και είναι πλέον ενεργό μέλος στην ομάδα των ζυθοποιών, ως Abbey Brewer.

Ο ίδιος, χαρακτηριστικά, σημείωσε: «Το νέο μικροζυθοποιείο είναι ένα μέρος το οποίο ξαναζωντανεύει τις ιστορικές παραδόσεις, και όπως ακριβώς και το σύμβολό μας, ο φοίνικας, έχουμε πάντα τη δύναμη να σηκωθούμε ξανά, και να δημιουργήσουμε νέες. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την εμπειρία – σχεδόν εννέα αιώνων – με την καινοτομία, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την αναζήτηση των πιο γευστικών και χαρακτηριστικών νέων δημιουργιών. Το Grimbergen Abbey μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με διαφορετικές τεχνικές και συστατικά, με έναν πραγματικά συναρπαστικό και μοναδικό τρόπο».

Ο Father Karel συνδυάζει την καθημερινή ζωή στη Μονή, με τη λειτουργία του μικροζυθοποιείου, υποστηρίζοντας τον Master Brewer Marc-Antoine Sochon, ο οποίος έχει επίσης ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες του Grimbergen Abbey.

Ο Marc-Antoine, ένας 28χρονος ζυθοποιός από τη Γαλλία, ο οποίος άρχισε να παρασκευάζει ζύθο στο γκαράζ των γονιών του και έκτοτε συνεχίζει να μελετά τόσο την οινοποίηση όσο και την παρασκευή ζύθου, πρόσθεσε: «Τώρα, παρασκευάζουμε μπύρα στο αβαείο για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 200 χρόνια. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τους Πατέρες, για την κοινότητα του Grimbergen και για όλους εκείνους που αγαπούν την μπύρα Grimbergen».

«Θέτουμε ένα νέο σημείο αναφοράς για τις βελγικές μπύρες, παγκοσμίως. Το νέο μικροζυθοποιείο μας επιτρέπει να παράγουμε πληθώρα μοναδικών ζύθων, εμπνευσμένους από νέες και παλιές τεχνικές παρασκευής, προκειμένου να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες γεύσεων».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπύρες του μικροζυθοποιείου Grimbergen Abbey και Grimbergen, επισκεφθείτε τη διεύθυνση grimbergen.com.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mailo’s: Ο Νίκος Μουτσουρούφης τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Επιχειρηματία 2025 από το ΕΒΕΑ

Επιχειρείν / Mailo’s: Ο Νίκος Μουτσουρούφης τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Επιχειρηματία 2025 από το ΕΒΕΑ

Τα Mailo’s – The Pasta Project αποτελούν ένα καινοτόμο concept που ειδικεύεται στον τομέα της γρήγορης εστίασης και συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη φιλοσοφία της street food κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

Επιχειρείν / ΔΕΗ και Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance σε νέα συνεργασία για ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στη συνολική στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις επιδόσεις σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG)
THE LIFO TEAM
Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Επιχειρείν / Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Προϊόντα τεχνολογίας για 660 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων των μικρών και ακριτικών νησιών έφθασαν από την Κωτσόβολος, στο πλαίσιο του 31ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου.
THE LIFO TEAM
Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Επιχειρείν / Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει το πράσινο χαρτοφυλάκιο του με τη συμφωνία για παραλαβή με την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του υπό κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 88 MW στο χωριό Βεντράρε στην περιοχή, Κάρλοβο, της κεντρικής Βουλγαρίας.
THE LIFO TEAM
Νέα έρευνα της Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Επιχειρείν / Νέα έρευνα της Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη

1 στους 4 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει γίνει στόχος για απατεώνες ενώ ζει με το φόβο πως μία επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο της επιχείρησής του.
THE LIFO TEAM
Το The Macallan και το Cirque du Soleil δημιούργησαν μαζί την 4η έκδοση της συλλογής The Macallan Harmony - Vibrant Oak

Επιχειρείν / Το The Macallan και το Cirque du Soleil δημιούργησαν μαζί την 4η έκδοση της συλλογής The Macallan Harmony - Vibrant Oak

Μια δημιουργική συνέργεια που αναδεικνύει τη μοναδική ιστορία του The Macallan και τη διαχρονική σύνδεσή του με το ξύλο δρυός με έναν συναρπαστικό, ευφάνταστο και καινοτόμο τρόπο.
THE LIFO TEAM