Μαμά μου, ΜΟΥ!

Μια διαδραστική παράσταση τoυ Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα».

LIFOTEAM 17.11.2013 | 00:00

Στο έργο πρωταγωνιστεί μια μητέρα διχασμένη μεταξύ δουλειάς και φροντίδας του μικρού γιου της που θέλει όλη την προσοχή της. Όταν η μαμά αισθανθεί ότι την χρειάζεται κοντά του θα παραμελήσει τη δουλειά της για να φύγουν σε ένα φανταστικό ταξίδι ώστε να τον βοηθήσει να γίνει πιο αυτόνομος. Εκεί θα ζήσει πλούσιες περιπέτειες, θα γνωρίσει φίλους και θα μάθει πώς να τους αποχωρίζεται. Έτσι όταν έρθει η νύχτα, ο εξαντλημένος από κούραση γιος, θα αποδεχτεί πια τον αποχωρισμό από τη μαμά του για να αποκοιμηθεί. Εκείνη, με την πληρότητα που τη γέμισε η στοργή που πρόσφερε στο παιδί της, θα επιστρέψει στη δουλειά της ευτυχισμένη και αποτελεσματική.

Συμμετέχουν μία ηθοποιός, μία κούκλα άμεσης κίνησης 40 εκατοστών και πάνινες κούκλες τεχνικής «muppet show» που ξεπροβάλλουν από το φουστάνι της μαμάς μέσα σε ευφάνταστους σκηνικούς χώρους σε διαδραστική σχέση με το κοινό.

Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και εξερεύνησης συναισθημάτων του πρόσκαιρου αποχωρισμού. Παιδιά και γονείς θα έχουν την δυνατότητα, παρέα με τις κούκλες και τα σκηνικά, να επεξεργαστούν τα συναισθήματα του αποχωρισμού με τεχνικές play therapy, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και απλές κατασκευές.

ΠΟΤΕ17/11/2013 - 15/12/2013
ΠΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΣυγγραφέαςΕμμανουέλα Καποκάκη
ΣκηνοθεσίαΕμμανουέλα Καποκάκη
ΠαίζουνΕμμανουέλα Καποκάκη
Οδηγός Θεάτρου