Τι είναι το drone ’n’ roll που δηλώνετε ότι παίζετε; Πώς το ορίζετε;

Θεωρούμε ότι η βάση της μουσικής μας είναι μια αρμονική συνήχηση που απλώνεται πάνω σε αναλογικά ρυθμικά μοτίβα. Ο ήχος των Mechanimal θεμελιώνεται πάνω στο λεγόμενο ηλεκτρονικό ισοκράτημα (μια μέθοδος απαγορευμένη από την Ιερά Σύνοδο), μέσα στη μονοτονία του οποίου μπορούν και γεννιούνται συνεχώς νέοι ήχοι και μαγικές μελωδίες.

 

Το άλμπουμ σας αποτελείται από:

Αστική παράνοια, κατασκευή καταστάσεων, πολιτική κατάθλιψη, χαοτική διαμαρτυρία, συστηματικήνόθευση πληροφοριών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποσυνείδητα μηνύματα, κινέζικη όπερα, γερμανικό techno, αμερικανικό rock ‘n’ roll, εθνολαϊκό rave και αποδομημένο φολκλόρ.

 

Ένας μουσικός και δημοσιογράφος, ένας φωτογράφος κι ένας επιμελητής βιβλίων και μουσικός. Τι σας ενώνει και τι σας χωρίζει;

Μας ενώνει η μουσική. Μας χωρίζει η αγάπη.

 

Ποιο θα μπορούσε να είναι το ιδανικό περιβάλλον για το «Mechanimal» και γιατί;

Ο «Κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Μπος, ένα έργο μεσαιωνικού λαϊκού χιλιασμού κι ένα τοπίο συμβολικής ερμηνείας που μέχρι σήμερα παραμένει συνταρακτικά αποκαλυπτικό και ιδανικό για φανταστικά πλάσματα ή ζώα.

 

To «Mechanimal» είναι ένα πολύ ιδιότυπο άλμπουμ. Δεν ανήκει πουθενά όσον αφορά τα τωρινά δεδομένα της ελληνικής σκηνής. Με ποια πράγματα, ανθρώπους, καλλιτέχνες, φιλοσόφους λινκάρει;

Μουσικά, οι ρίζες του άλμπουμ μπορεί να εφάπτονται τόσο στο μανιφέστο της Τέχνης των Θορύβων του Luigi Russolo όσο και στο προφητικά βιομηχανικό rock ‘n’ roll των Chrome από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ όλα όσα έχει να πει μιλάνε για εκείνες τις ασυμβίβαστες συνθήκες διαβίωσης, για τη μοναξιά, την αγάπη, τη φιλία και όλα τα συναφή, έτσι όπως μας τα ψιθύρισε ένα βράδυ το φάντασμα του Ουίλιαμ Μπάροουζ.

 

Ποια είναι η πολιτική του διάσταση και πώς εκφράζεται μέσα από τις δέκα ιστορίες που διηγείται;

Η τέχνη από μόνη της είναι πολιτική πράξη. Κι εμείς απλώς επιχειρούμε την επανασύνδεση της εικόνας με μια σκοτεινή πραγματικότητα, αφού οι ματιές μας, ανεξάρτητες και αυτόνομες, πέφτουν στο μεταφυσικό, παραφυσικό και ανεξήγητο πολιτικό τοπίο αυτής της χώρας.

 

Πώς θα είναι η μουσική στο μέλλον;

Δύσκολο να πει κανείς, αλλά τουλάχιστον τη φαντάζομαστε ακόμα πιο όμορφη από τους 15εσπερινούς του Χατζιδάκι και ταυτόχρονα ακόμα πιο βέβηλη από το Black Metal.