Γιατί πιστεύεις ότι οδηγηθήκατε σε αυτή την εξέλιξη;

Ένα σύστημα θα κλείσει όταν είναι χαλασμένο και δυσλειτουργικό. Το κλείσιμο του Δημοσίου επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους είμαι μια αδέσμευτη, ανεξάρτητη ψηφοφόρος. Είναι το 1.200 σελίδων νομοσχέδιο για την Υγεία τόσο επικίνδυνο όσο λένε οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι Ρεπουμπλικάνοι είναι τόσο εγωιστές ώστε δεν θέλουν να έχουμε προσιτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

 

Πώς έχει επηρεαστεί η καθημερινότητά σου;

Δεν έχει αλλάξει καθόλου ως τώρα. Πηγαίνω με το λεωφορείο στη δουλειά, παίρνω έναν καφέ πριν ανέβω στο γραφείο και αρχίζω τις καθημερινές μου εργασίες. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υπολειτουργεί και το Κονγκρέσο παραμείνει σε αδιέξοδο. Με δημόσιο χρέος τόσο υψηλό, καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε ήδη μέσα σε κρίση και αυτό επηρεάζει όλους μας με κάποιο τρόπο.

 

Τι σημαίνει για σένα δημόσιος τομέας;

Ποιος δημόσιος τομέας; Χρειαζόμαστε περισσότερο αποτελεσματική κυβερνητική ανάμειξη για να προστατευτεί η μεσαία τάξη και να δίνονται ευκαιρίες σε όλους για να πετύχουν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν «κόκκινα» φοιτητικά δάνεια ή έλλειψη ρυθμίσεων στη Wall Street, στις φάρμες και στα βιομηχανικά εργαστήρια. Η κυβέρνησή μας ή έχει χάσει το νόημα των αξιών που όλοι ασπαζόμαστε ή θέλει να αλλάξει ποιοι είμαστε ως έθνος.

 

Πιστεύεις ότι θα τα βρουν τελικά Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί;

Πρέπει. Αν δεν το κάνουν σύντομα, η οικονομία μας θα είναι αυτή που θα «κλείσει» και αυτό θα είναι πραγματικά τρομακτικό για όλους.