Τι είναι το Demo Crates με λίγα λόγια;

Eίναι η ιδέα ενός πρωτότυπου μουσικού event, μιας μεταφερόμενης εκδήλωσης που έχει το εξής χαρακτηριστικό: σε αυτήν πηγαίνει ο κόσμος τη μουσική που θ’ ακουστεί. Αυτό που ακούγεται, δηλαδή, είναι προϊόν συμμετοχής όλων των παρευρισκομένων, όλου του κοινού. Όπως ίσως βγαίνει και από τον τίτλο, αποτελεί μια «δημοκρατική» διαδικασία υποβολής demo δημιουργιών κι επιλογών από δισκοθήκες (crates), υποβοηθούμενη τεχνικά από την ομάδα διοργάνωσης. Η πρόταση προέκυψε αυτούσια ως απάντηση στο τελματωμένο σκηνικό της playlist κονσέρβας και του και καλά-πνιγμού της μουσικής από την πειρατεία. Λεφτά δεν ξέρω, αλλά μουσικοί παραγωγοί υπάρχουν, και μάλιστα ο ήχος ψάχνει να ακουστεί. 

 

Σε ποιους απευθύνεται; 

Απευθύνεται εξίσου σε παραγωγούς, μουσικούς και οποιονδήποτε αγαπάει τη μουσική, θέλει να εκφραστεί μέσα από αυτήν και να τη μοιραστεί με άλλους. Αναλογικά, το κοινό θ’ ανταποκριθεί στον εκάστοτε χώρο διεξαγωγής και νομίζω θα νιώθει ο καθένας πιο άνετα σε αυτή την ιδιότυπη μουσική κοινωνία. Γενικά, σκοπός είναι να βρεθεί σε ανοιχτούς χώρους «υπεράνω πάσης υποψίας», για να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις κι ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

 

Πώς έφτασες σε αυτή την ιδέα;

Η ιδέα υπάρχει εδώ και 5-6 χρόνια, από παλιά, τότε που άρχισα να συλλέγω μουσική και αποτέλεσα μέρος της εγχώριας DJ κοινότητας. Πάντα μου άρεσαν οι εκδηλώσεις με τα open selections, τα soundclashes, τα street parties, το CDR event στο Λονδίνο κ.λπ. Ίσως τώρα, λόγω συνθηκών και γενικότερης πολιτικής αφύπνισης, το κοινό να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε δράσεις και events όπου ο παραλήπτης ορίζει το μήνυμα, το μέσο και όλα.

 

Κάθε πότε θα γίνεται;

Αυτό θα ορίζεται από τη διαφαινόμενη ζήτηση από το κοινό και την δυνατότητα δράσης της ομάδας Demo Crates που σχηματίζεται τώρα.

 

Τι υλικό έχεις μαζέψει μέχρι τώρα;

Λίγα πράγματα και καλά. Από εγχώριες παραγωγές αξιόλογα hiphop beats, dubstep και ambient, ενώ από επιλογές κομματιών κάποιοι φίλοι μας υπέδειξαν πολύ ιδιαίτερα grooves και σπάνια θέματα από σάουντρακ. Περιμένουμε και άλλα τραγούδια όμως, απ’ όλα τα είδη.