Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική πρωτοβουλία που προήλθε από τον χώρο των τροφίμων, το ψωμί μπορεί να αποδειχτεί μια εξαιρετικά θρεπτικό, και μάλιστα να βοηθήσει τον ανθρώπινο οργανισμό ύστερα από μια κουραστική ημέρα ή ακόμα και όταν χρειάζεται να ξεπεράσει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία βασίστηκαν και τα 12 νέα «έξυπνα» φραντζολάκια που έχει κυκλοφορήσει ο Φούρνος Βενέτη, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με εκείνα τα διατροφικά στοιχεία που τα καθιστούν μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Μια ελληνική εφεύρεση για ένα πιο άγνο, πιο παραδοσιακό fast food, όπως σχολίασαν και οι διατροφολόγοι κατά τη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα. Μάλιστα, τόνισαν και την αντίθεση ανάμεσα στου fast food της Δύσης και το «δικό» μας ελληνικό καρβέλι ψωμί, που μπορείς να βρεις εύκολα σ' έναν φούρνο δίπλα σου. Τα φραντζολάκια αυτά απευθύνονται σε μια ειδική κατηγορία καταναλωτών, υπόσχονται ένα ιδανικό συμπλήρωμα μιας υγιεινής διατροφής και περιέχουν φυλλικό οξύ, Β12, βιταμίνη Ε, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φυτική πρωτεΐνη, Ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, φυτικές στερόλες, ενώ κάποια άλλα ειδικά καρβέλια ζυμώνονται με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και νάτριο, ώστε να είναι κατάλληλα για διαβητικούς. Όπως βεβαιώνει και επίσημα η ομάδα επιστημονικού ελέγχου του ΕΦΕΤ, τα «έξυπνα» φραντζολάκια μπορούν να βοηθήσουν σε καρδιαγγειακά νοσήματα, στον διαβήτη, στην υπόταση και στην οστεοπόρωση. Τέλος, όπως διατείνονται πια οι διατροφολόγοι βασισμένοι σε όλες τις νέες έρευνες, το ψωμί δεν συμβάλλει καθόλου στο πάχος και μάλιστα συστήνεται σε συνδυασμό με σκέτη πρωτεΐνη, όπως, για παράδειγμα, μ' ένα σουβλάκι καλαμάκι!