Όπως ακριβώς και η κοινωνία, έτσι και οι τρίχες του κεφαλιού έχουν διάφορες διαστρωματώσεις. Αλλες είναι καλές, άλλες κακές και άλλες άσχημες. Επίσης, έχουν και άλλες ομοιότητες. Οι νεότερες (aka φύτρες), ας πούμε, είναι ατίθασες, χάνουν τη φόρμα τους, ενώ, σε κάθε περίπτωση, συνέρχονται λίγο, αν τους πετάξεις ένα αβγό!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που υπάρχουν δεκάδες αναφορές στις σελίδες υγείας και ομορφιάς σε περιοδικά επιστημονικά ή lifestyle και άρθρα για το πώς θα συντηρήσουμε τη υγεία μας με απλούς βιολογικούς τρόπους. Όλοι οι επιστημόνες συμφωνούν ότι έφτασε πλέον ο καιρός ώστε να τραφεί το ανθρώπινο σώμα εν γένει με φυσικά στοιχεία.

Και όσον αφορά τα μαλλιά, υπάρχει ένας ιδανικός τρόπος για να τα φέρετε στην τέλεια υγιή κατάσταση. Η συνταγή είναι απλή: μια φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμομ χτυπήστε στο μπλέντερ ένα αβγό και προσθέστε σταδιακά λάδι ελιάς, μέχρι να πετύχετε την τέλεια μαγιονέζα. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά, αλλά όχι στην επιφάνεια του κεφαλιού. Ξεκινήστε από τις άκρες και ανεβείτε σταδιακά μέχρι κοντά στη ρίζα. Αφήστε το σκεύασμα για ένα τέταρτο της ώρας, ακόμη κι αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά. Ύστερα ξεπλύνετε με δροσερό και όχι ζεστό νερό. Αν παραβείτε αυτή την οδηγία, τότε θα έχετε στο κεφάλι σας ένα ωραιότατο πιάτο με scrabbled eggs. Στη συνέχεια ξεπλύνετε σταδιακά με όλο και πιο κρύο νερό, ώστε να κλείσουν οι πόροι της τρίχας και να αιχμαλωτίσουν τα θρεπτικα συστατικά. Και προσοχή: μην τα στεγνώσετε! Αν αντέξετε μέχρι το επόμενο πρωί, θα νιώθετε σαν την... Κλεοπάτρα.