Brooklyn, το αουτσάιντερ (;)των Όσκαρ με ψυχή φαβορί

Brooklyn, το αουτσάιντερ (;)των Όσκαρ με ψυχή φαβορί Facebook Twitter
0

 

Δεν ξέρω αν και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μία απονομή βραβείων Όσκαρ. Διάφορα ακούγονται, λέγονται, υπαινίσσονται. Μικρή σημασία έχουν όμως για το θεατή οι μικρότητες και τα ξεκατινιάσματα. Σημασία έχουν τα συναισθήματα που βγάζει το κάθε φιλμ στον καθένα από μας, το τι μας ξυπνάει μέσα μας κι αν αυτό που βλέπουμε θα μας κάνει να ταυτιστούμε με την ατμόσφαιρα και τους ήρωες. Έτσι λοιπόν ο κάθε άνθρωπος κάνει τη δική του επιλογή κι έχει τη δική του κρίση για το τι είναι ελκυστικό και τι δεν είναι.


Έτσι λοιπόν ξεχωριστή θέση στην απονομή των Όσκαρ έχει μια ταινία που δεν έχει κάνει το ντόρο του ''The Revenant" ούτε η πρωταγωνίστρια αποσπά τις διθυραμβικές κριτικές του DiCaprio, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική ιστορία και ένα εντυπωσιακά καλογυρισμένο φιλμ. Πρόκειται για το "Brooklyn",η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Κολμ Τόιμπιν και αφηγείται τη ζωή μια Νεαρής από την Ιρλανδία όπου το 1950 ξεκινά μια νέα ζωή μεταναστεύοντας στη Νέα Υόρκη. Είναι ένα φιλμ το οποίο σε αγκαλιάζει και σε παίρνει μαζί του από το πρώτο λεπτό, διότι πρόκειται για γήινη και άκρως ρεαλιστική ιστορία που σε ταυτίζει άθελα σου με την ηρωίδα χωρίς δεύτερη σκέψη, Ο σημαντικότερος λόγος όμως που παρακολουθείς την εξέλιξη χωρίς να σε απασχολεί τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή. είναι το υποκριτικό ταλέντο της πρωταγωνίστριας. Το κορίτσι αυτό δείχνει να έχει όχι απλά μέλλον στην κινηματογραφική αγορά, αλλά κι ένα χάρισμα που σπάνια το βλέπεις ακόμα και σε καταξιωμένες σταρ του Χόλυγουντ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια κοπέλα στα εικοσιένα της χρόνια θα μπορούσε να εμβαθύνει τόσο πολύ σ έναν τόσο δύσκολο ρόλο. Το όνομα της Σίρσα Ρόναν. Νομίζω πως ο ρόλος αυτός θα τη σημαδέψει στην καριέρα της, καθώς έχει ανεβεί πλέον πολλά σκαλιά παραπάνω από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ¨Hanna¨ το 2011.


Τέλος ήθελα να αναφερθώ στο σκηνοθέτη(Τζον Κρόουλι) o οποίος αποτύπωσε τις εικόνες που μπορεί να είχε ο καθένας μας στο μυαλό του (διαβάζοντας το βιβλίο) με τον καλύτερο τρόπο και δημιούργησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα εποχής. Επίσης μεγάλο μπράβο αξίζει και στους ενδυματολόγους για την επιλογή των κουστουμιών.


Θα ήθελα πάρα πολύ να δω στις 28 Φεβρουαρίου το "Brooklyn" να λαμβάνει αυτό που του αξίζει και να ξορκίσει την(πολλές φορές)κακή νοοτροπία των μελών της επιτροπής και τον τρόπο απονομής των Όσκαρ.


Υποψήφιο για Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Α' γυναίκειου ρόλου (Σίρσα Ρόναν), Διασκευασμένο σενάριο (Νικ Χόρνμπι).

 


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ