Into the Woods

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Into the Woods του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στήβεν Σόντχαϊμ και του συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

LIFOTEAM 8.2.2020 | 00:00

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Into the Woods του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στήβεν Σόντχαϊμ και του συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης γεμάτο συναρπαστικές μελωδίες, συνεχείς ανατροπές, αφοπλιστικό χιούμορ και υποβλητική ατμόσφαιρα, το Into the Woods έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην εγκεκριμένη εκδοχή για πιάνο και κρουστά, σε δύο κύκλους, από 8 Φεβρουαρίου 2020 για επτά παραστάσεις (8, 9, 12, 13, 14, 15, 16/2) και από 13 Μαΐου 2020 για ακόμα πέντε παραστάσεις (13, 14, 15, 16, 17/5).


Τη μουσική διεύθυνση και μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Στάθης Σούλης, τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Μπογδάνος, ένας από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς σκηνοθέτες της γενιάς του, ενώ η απόδοση των στίχων είναι της Τζούλιας Διαμαντοπούλου.


Το μιούζικαλ Into the Woods πρωτοπαρουσιάστηκε στο Old Globe Theatre του Σαν Ντιέγκο το 1986 και έκτοτε έχει διαγράψει μια θεαματική πορεία χάρη στην αξεπέραστη μουσική του και το αριστοτεχνικό λιμπρέτο του. Τιμήθηκε με τρία βραβεία Τόνυ το 1988, θριάμβευσε στο Μπρόντγουεϊ και στο Ουέστ Εντ, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Ρομπ Μάρσαλ το 2014 και εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ανά τον κόσμο με τις συνεχείς επετειακές αναβιώσεις του.

ΠΟΤΕ08/02/2020 - 17/05/2020
ΠΟΥΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ - ΚΠΙΣΝ
ΣυγγραφέαςΣτίχοι: Στήβεν Σόντχαϊμ, Κέιμενο: Τζέιμς Λαπάιν
ΣκηνοθεσίαΔημήτρης Μπογδάνος
ΠαίζουνΝάντια Κοντογεώργη, Χαρά Κεφαλά, Αποστόλης Ψυχράμης, Μαρία Γράμψα, Δάφνη Δαυίδ κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΜουσική διεύθυνση, μουσική διδασκαλία: Στάθης Σούλης, Σκηνικά, κοστούμια: Λίνα Πηγαδιώτη, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Οδηγός Θεάτρου