Ύψωμα 731

Μια νίκη του ελληνικού στρατού ενάντια στον Μουσολίνι εμπνέει τη νέα παράσταση του Άρη Μπινιάρη.

LIFOTEAM 4.11.2019 | 00:00

Η νέα παράσταση του ταλαντούχου Άρη Μπινιάρη με τίτλο «Ύψωμα 731» αντλεί τη θεματολογία της από ένα ιστορικό γεγονός του 1941 και κάνει πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου στο θέατρο Πορεία.

 

Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα.

 

Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων.

 

Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός που αντιβαίνει στην κοινή αντίληψη και έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή την κοινή λογική.

 

Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο στη μουσικοθεατρική παράσταση του Μπινιάρη.

ΠΟΤΕ04/11/2019 - 03/12/2019
ΠΟΥΠΟΡΕΙΑ
ΣυγγραφέαςΆρης Μπινιάρης
ΣκηνοθεσίαΆρης Μπινιάρης
ΠαίζουνΆρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Σεβδαλής
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά - Κοστούμια: Πάρις Μέξης, Φωτισμοί: Πάρις Μέξης, Άρης Μπινιάρης
Οδηγός Θεάτρου