Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές. Πέντε έργα του διεθνούς ρεπερτορίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τέσσερα νέα ελληνικά έργα. Επτά επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων. Μια παιδική παράσταση. Πρώτες εμφανίσεις καλλιτεχνών. Έτσι θα ξεκινήσει τη νέα θεατρική σεζόν 2023-2024 το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυναμική του στον χώρο του πολιτισμού. Είκοσι έξι χρόνια θεατρικής δράσης με παραστάσεις που συζητήθηκαν και άνοιξαν δρόμους επικοινωνίας με το κοινό. Φέτος το Θέατρο του Νέου Κόσμου, εκτός από τις τρεις σκηνές του (Κεντρική, Δώμα και Κάτω Χώρος), επεκτείνεται σε δύο νέους χώρους: στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20) και στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59).

 

Θέατρο Χώρα

Κωλόκαιρος

Του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου

Μια βροχερή ημέρα στο νυχτερινό κέντρο «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα, ο Σοφοκλής, πρώην ιδιοκτήτης του μαγαζιού, επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια αδικαιολόγητης απουσίας και λίγες ώρες πριν από την κηδεία της μητέρας του, ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Η απρόσμενη αυτή εμφάνιση προκαλεί αναστάτωση στους κοντινούς του ανθρώπους. Καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν αποκαλύπτονται και φανερώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι ήρωες του έργου, φέρνοντάς τους ενώπιον των ευθυνών και των φαντασμάτων τους.

 

Ο Κωλόκαιρος ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου τον περασμένο χειμώνα, με διαρκή sold out έως το τέλος της σεζόν. Μια ιδιαίτερη ιστορία εκδίκησης και αποδοχής, που μεταφέρεται αυτή τη χρονιά στο Θέατρο Χώρα, για να μας βάλει και πάλι σε ένα ρεαλιστικό σύμπαν γεμάτο σκληρές καταστάσεις, ωμή γλώσσα αλλά και χιούμορ.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Κωλόκαιρος» εδώ

 

Closer

Του Πάτρικ Μάρμπερ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.

 

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα ενσαρκωθεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα, τα συναισθηματικά κενά, τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο τού μαζί. Ο πόθος, η έλξη, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το αιχμηρό ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει διαρκώς και με τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές.

 

Το πολυβραβευμένο έργο του Πάτρικ Μάρμπερ (βραβεία Τόνυ και Ολίβιε), που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από τον Μάικ Νίκολς το 1994, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρα, από τον Δημήτρη Αγιοπετρίτη - Μπογδάνο, με τους Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ και Σπύρο Σταμούλη. Ένα διαχρονικά επίκαιρο close-up στην ανθρώπινη αγωνία για σύνδεση, με ηλεκτρισμένους, καταιγιστικούς διαλόγους, έντονη χημεία και διαρκείς κορυφώσεις στην πλοκή.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Closer» εδώ

 

Αυτές που δεν προλάβατε

Της Δανάης Λιοδάκη 

Θέατρο του Νέου Κόσμου

 

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που κέρδισε το κοινό στην πρώτη της παρουσίαση, σημειώνοντας διαρκή sold out την άνοιξη του 2023, μεταφέρεται στη σκηνή του Θέατρου Χώρα, όπου θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

 

Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το «Αυτές που δεν προλάβατε» μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας. Ρεαλισμός και φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία, δράση και αφήγηση εναλλάσσονται δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Αυτές που δεν προλάβατε» εδώ


Θέατρο Πόρτα

 

Δε φάιναλ θολούθιον

Βασισμένο σε κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου

 

Επτά σύγχρονοι άνθρωποι σταματούν πάνω στις γραμμές ενός τρένου. Αναμένοντας τον επικείμενο θάνατό τους, επιδίδονται σε μια επείγουσα ενδοσκόπηση, καθώς –όπως συνηθίζουμε να λέμε– όλη η ζωή τους περνάει μπροστά από τα μάτια τους. Με βάση τη δραματουργική αυτή συνθήκη, ο νεαρός σκηνοθέτης Σωτήρης Ρουμελιώτης μαζί με μια δυνατή ομάδα νέων ηθοποιών, δημιουργούν μια σουρεαλιστική σκηνική σύνθεση, βασισμένη στα ιδιαίτερα κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako.

 

Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, οι ηθοποιοί αφηγούνται τραγελαφικές καταστάσεις, στις οποίες οι άνθρωποι βιώνουν τη ματαίωση, την απομυθοποίηση, τα ύψη και τα βάθη της ζωής τους. Το Δε φάιναλ θολούθιον, που παίχτηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον περασμένο χειμώνα, επανέρχεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα, για να μας δείξει και πάλι πώς μέσα από τον σουρεαλισμό της ζωής βρίσκουμε την τρυφερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Δε φάιναλ θολούθιον» εδώ

 

Γέρμα

Του Σάιμον Στόουν

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Σάιμον Στόουν, εμπνέεται από την  κλασική τραγωδία Γέρμα και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Η Γέρμα του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε μια φτωχή αγροτική και συντηρητική κοινωνία. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας  στα σχεδόν 100 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Γέρμα» εδώ

 

Κακούργα πεθερά

Της Νεφέλης Μαϊστράλη

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.

 

Στο νέο έργο της, η Νεφέλη Μαϊστράλη εμπνέεται από ένα διάσημο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα, το Έγκλημα της Χαροκόπου ή το Έγκλημα του αιώνα, όπως το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της εποχής.

 

Μεταφέροντάς μας σε ένα αθηναϊκό παρελθόν, η Κακούργα πεθερά αφηγείται μια σκληρή ιστορία ενδοοικογενειακής βίας. Με θαρραλέες περιγραφές και φωτίζοντας την οριακή ψυχολογία των ανθρώπων που καταφεύγουν στη βία έχοντας υπάρξει προηγουμένως οι ίδιοι θύματά της, αναδεικνύει τις πικρές ομοιότητες με την εποχή μας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Κακούργα πεθερά» εδώ

 

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή

 

Μια άλλη Θήβα

Του Σέρχιο Μπλάνκο
 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τους δύο ρόλους, τον Μαρτίν και τον Φεδερίκο, τους ερμηνεύει ο ίδιος ηθοποιός.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Μια άλλη Θήβα» εδώ

 

Pietà

Της Μάρθας Μπουζιούρη

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Η σκηνοθέτρια Μάρθα Μπουζιούρη καταθέτει άλλη μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά τολμώντας να αγγίξει ένα επώδυνο, επίκαιρο και εκκωφαντικά επείγον θέμα, με την πολύτιμη συμβολή μιας καλλιτεχνικής ομάδας που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς και δημιουργικούς συντελεστές. Η παράσταση Pietà ψηλαφεί το προσωπικό και συλλογικό τραύμα της γυναικοκτονίας – της ύστατης πράξης στην πυραμίδα κλιμάκωσης της έμφυλης βίας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Pietà» εδώ

 

Σίρλεϊ

Του Ουίλι Ράσελ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Η Ελένη Ουζουνίδου ερμηνεύει για δεύτερη χρονιά τον κωμικό μονόλογο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ουίλι Ράσελ, ένα έργο για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στο γάμο, αλλά και για την αναζήτηση της ταυτότητας του κάθε ανθρώπου.

 

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον σουρεαλισμό, με άφθονο χιούμορ και με την υποκριτική δεινότητα της Ουζουνίδου ως αδιαμφισβήτητο προτέρημα.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Σίρλεϊ» εδώ

 

Ο εραστής

Του Χάρολντ Πίντερ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές

 

Στον Εραστή, ένα από τα πιο αινιγματικά έργα του, ο νομπελίστας συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πώς η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια.

 

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Πάνος Παπαδόπουλος συναντώνται επί σκηνής για να εξερευνήσουν τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση ενός ζευγαριού – εκείνο το νήμα που οδηγεί από την παράλογη επιθυμία του να καταπιεί κανείς το αντικείμενο του πόθου του, στο να παλεύει όλη νύχτα στο κρεβάτι προκειμένου να μη συναντηθούν τα πόδια τους.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο εραστής» εδώ

 

Τα Μαγικά Βουνά

Βασισμένο σε κείμενα του Γιώργου Κοτζιούλα και μαρτυρίες της εποχής

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Τα Μαγικά βουνά μιλούν για την ιστορία του αντάρτικου θεάτρου κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, στο οποίο «θήτευσαν» και πολλοί γνωστοί μετέπειτα ηθοποιοί, εστιάζοντας στη μαγική στιγμή που η ουτοπία πήρε σάρκα και οστά. Το θέατρο αυτό αποτελούσε μια από τις ελάχιστες φορές που άντρες, γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν ισότιμα σε ένα κοινωνικό συμβάν.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τα Μαγικά Βουνά» εδώ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου- Κάτω Χώρος

 

Το δωμάτιο του παιδιού

Του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Το έργο Το δωμάτιο του παιδιού ή αλλιώς Στις 13 τη νύχτα ξεκινάει με μια εικόνα απόλυτης ευτυχίας. Ένα νεαρό ζευγάρι ζει μια υπέροχη ημέρα με τον μικρό τους γιο, που έχει τα γενέθλιά του. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι που το αγόρι βρίσκεται στην άκρη του μπαλκονιού κυνηγώντας το καινούριο του παιχνίδι.

 

Με μεγάλη μαεστρία, ο Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ (1940-2020), ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου με πάνω από 40 θεατρικά έργα στο ενεργητικό του και με πολυάριθμα βραβεία και μεταφράσεις των έργων του σ’ όλο τον κόσμο, δημιουργεί ένα μυστήριο σχετικά με την κατάληξη του συμβάντος. Οι γονείς χρησιμοποιούν δυο εκ διαμέτρου αντίθετους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν το γεγονός, καταλήγοντας σε μια αναπόφευκτη και επίπονη αντιπαράθεση. Τι έχει συμβεί με το παιδί; Ποιος από τους δύο έχει επίγνωση της αλήθειας; Ένα έργο αβάσταχτα σκληρό, αλλά και τρυφερό, που μιλάει για τα παράλληλα σύμπαντα που αναγνωρίζει ο καθένας ως πραγματικότητα, για την ατέρμονη προσπάθεια των ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να συμφωνήσουν στο τι είναι αλήθεια και τι όχι, για την αγάπη του γονιού προς το παιδί και εντέλει για  την τραγικότητα της ύπαρξής μας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το δωμάτιο του παιδιού» εδώ

 

Το Διαβατήριο

Του Γουσταύο Οτ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Πριν από αρκετά χρόνια ο Βενεζουελάνος συγγραφέας Γουσταύο Οτ (γνωστός για το έργο Η τρυφερή σου μολότοφ) ταξίδεψε στα Βαλκάνια, όπου, όπως λέει ο ίδιος, αισθάνθηκε ότι οι χώρες, οι άνθρωποι και οι γλώσσες έμοιαζαν τόσο, που ξέχασε από πού ξεκίνησε και πού έφτασε. Η εμπειρία του αυτή τον οδήγησε να γράψει το Διαβατήριο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

 

Ένας άνθρωπος ταξιδεύει και βρίσκεται κατά λάθος σε έναν τόπο που δεν είχε διανοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει. Εκεί συναντιέται με δύο ξεχασμένα όργανα της Τάξης, που προσπαθούν να ακυρώσουν με κάθε κόστος την μέχρι τώρα ταυτότητά του. Η πιθανή γη της επαγγελίας μεταμορφώνεται σε χώρα βασανιστηρίων και ψυχολογικών πειθαναγκασμών.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το Διαβατήριο» εδώ

 

Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία)

Του Γουίλ Ίνο

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Ο Τίποτας. Είναι (σχεδόν) ένας άνθρωπος. Όπως όλοι. Με ένα παρελθόν. Κι ένα μέλλον (;). Και μια ήσυχη ατάραχη ζωή. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει και να πιστέψουν κι οι άλλοι.

 

Ο Θάνος Τοκάκης συνεχίζει την καλλιτεχνική έρευνα πάνω στην αναζήτηση της ταυτότητας και την έννοια της ευτυχίας. Μετά τη μικρού μήκους ταινία “Tokakis ή What’s my name”, όπου αξιοποιώντας προσωπικά του βιώματα επίσης ασχολήθηκε με αυτοσαρκασμό με το θέμα, σκηνοθετεί και ερμηνεύει έναν σχεδόν μπεκετικό ήρωα, που από σκηνής μιλάει για τον πόνο, τα ραγίσματα και τα τραύματα που κουβαλά. Θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει κανείς, οριακά ούτε ο ίδιος.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία)» εδώ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Δώμα

 

Andy

Του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Επαγγελματίας ζωγράφος, γλύπτης, φωτογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός παραγωγός, εκδότης, και φυσικά επαγγελματίας celebrity, μια ιδιοφυΐα, ένας θρύλος.

 

Ποιος ήταν ο Άντυ Γουόρχολ; Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης - Μπογδάνος δημιουργεί ένα βιωματικό κολάζ από θραύσματα που αντλήθηκαν μέσα από τα ημερολόγια, τις συνεντεύξεις του και άλλες πηγές με αξιοσημείωτες καταγραφές.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Andy» εδώ

 

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα

Του Ευθύμη Φιλίππου

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές.
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου: Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Η περσινή παράσταση που σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη  αγαπήθηκε από το κοινό και χαρακτηρίστηκε «δαιμονική» και άψογη, ανεβαίνει ξανά στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τις 12 Οκτωβρίου. Μια παράσταση γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» εδώ

 

Το νούμερο 31328

Του Ηλία Βενέζη 
 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Το Νούμερο είναι μια αντιπολεμική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο πάνω στο χρονικό ενός σπάνιου συλλογικού πόνου, που συνδέεται με άμεσο τρόπο με την εποχή μας, αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Μια ιστορία που αξίζει να ξαναειπωθεί, να ζωντανέψει, να αγγίξει, να ταράξει και να συγκινήσει. Να μην ξεχαστεί.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το νούμερο 31328» εδώ

 

Α.Κ.Α. (Also Known As)

Του Ντάνιελ Μέγιερ

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές

 

Ο Ντάνιελ Μέγιερ πρωτοεμφανίστηκε στην ισπανική σκηνή το 2018 με το έργο Α.Κ.Α. (Also Known As), έναν εκρηκτικό μονόλογο ενός έφηβου, του Κάρλος, που ψάχνει τον εαυτό του. Υιοθετημένος γιος αγνώστου προέλευσης, που δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την ταυτότητά του, που η ζωή του ήταν γεμάτη μουσική και φίλους και παιχνίδι, έως ότου γνωρίζει στο διαδίκτυο και ερωτεύεται την Κλαούντια, για να προσγειωθεί απότομα στην κόλαση του κοινωνικού ρατσισμού.

 

Το Α.Κ.Α. δεν είναι μόνο ένα  έργο για τη γενιά του WhatsApp και του χιπ χοπ. Πίσω από τη σύγχρονη γλώσσα του, μια θεματική που θυμίζει «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» εξελίσσεται σε ένα μοντέρνο, κοινωνικό και υπαρξιακό δράμα.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Α.Κ.Α. (Also Known As)» εδώ

 

Παιδική παράσταση

Τα κλειδιά - για μια δυνατή ζωή

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Δεκαεννέα παραστάσεις σε πέντε σκηνές
Φωτ.: ©Patroklos_Skafidas

 

Στην  πρωτότυπη αυτή παράσταση, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο  με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, ερμηνεύοντας ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών  της Αμερικανίδας ψυχολόγου Nancy Davis PhD, Therapeutic Stories that Teach and Heal.

 

Από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η αγαπημένη ηθοποιός με τη ζωντανή σύμπραξη του διακεκριμένου τσελίστα Αλέξανδρου Μποτίνη, απευθύνεται σε εμάς, τα παιδιά μας και το «εσωτερικό μας παιδί» φανερώνοντας μέσα από τη μουσικοθεατρική αυτή εμπειρία τα κλειδιά για μια συνειδητή ζωή όπου όλα είναι δυνατά!

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τα κλειδιά - για μια δυνατή ζωή» εδώ

 

 

Οδηγός Θεάτρου