Μετά απο δύο συναρπαστικά και απαιτητικά χρόνια, το Θέατρο Άνεσις συνεχίζει για 3η χρονιά να δίνει πνοή στα όνειρα του.

 

Το νέο του καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φτιάχτηκε με σεβασμό στους θεατές και στο θέατρο. Με όπλο καινούργιους και παλιούς φίλους, δασκάλους και συμμαθητές από το θέατρο Τέχνης, σταθερές συνεργασίες που χτίστηκαν με κόπο και εμπιστοσύνη, εμπειρία και ρίσκο, προχωρά για να μεγαλώσει και άλλο την παρέα του.

 

Το Θέατρο Άνεσις είναι ξανά εδώ για να βουτήξει βαθιά μέσα σε καινούργια θεατρικά έργα, να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, να μάθει δίπλα στους παλιούς και να βιώσει έντονα συναισθήματα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Πάντα με γνώμονα όσα διδάχθηκε από τους δασκάλους του.

 

 Πάντα με γνώμονα την αγάπη για το θέατρο και τους καλλιτέχνες. 

 

Κεντρική Σκηνή

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

Το πιο συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ όλων των εποχών. Μια μυστηριώδης γυναίκα, ένα σκανδαλώδες έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, μια σειρά από ανατροπές. Και αυτή να κρατά το κλειδί… Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου.

Με τους (αλφαβητικά): Μελίνα Βαμβακά, Χάρη Γρηγορόπουλο, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννη Δρακόπουλο, Θοδωρή Κατσαφάδο, Θανάση Κουρλαμπά, Νίκη Παλληκαράκη, Νίκο Πολυδερόπουλο

 

Από 4 Οκτωβρίου / Τετ., Πέμ.: 20:00, Παρ.: 21:00, Σάβ.: 18:00 & 21:00, Κυρ.: 19:00

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

Λόρεν Γκάντερσον

Ι & ΥΟU

Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

Το βραβευμένο έργο της Λόρεν Γκάντερσον, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 20 Νοεμβρίου στο θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Το «Εγώ κι Εσύ» σε καλωσορίζει στο δωμάτιο ενός άρρωστου αλλά δυναμικού κοριτσιού, και ταυτόχρονα σε ταξιδεύει στα αλλεπάλληλα κύματα της γνωριμίας δύο εφήβων που σταδιακά και ανεπαίσθητα καταλαβαίνουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό του «Μαζί». Η Λόρεν Γκάντερσον μας έχει προσφέρει ένα αιχμηρά επίκαιρο έργο, για την δική μας εποχή, θίγοντας διαχρονικές καταστάσεις και εξερευνώντας αξεπέραστα συναισθήματα. Πέρα από τις πολλές υποψηφιότητές της, έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Steinberg/ATCA New Play Award, για τα έργα της «I and You» και «The Book of Will», καθώς και με τα βραβεία Lanford Wilson Award και Otis Guernsey New Voices Award. Συγκαταλέγεται στους πιο πολυπαιγμένους συγγραφείς της Αμερικής από το 2015 και μετά.

Με τους: Kinnwhite Chris Elechi – Αγγελική Ξενί

Από 20 Νοεμβρίου / Κάθε Δευτέρα & Τρίτη 21:00

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

Ντέιβιντ Ουάλιαμς

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ

Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΓΑΙΤΗΣ

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο! Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, της συμπερίληψης, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Από 22 Οκτωβρίου / Κυρ.: 11:30 & 15:30 Και καθημερινά σχολικές παραστάσεις

 

Μικρή Σκηνή

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

Eric-Emmanuel Schmitt

Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα

Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΦΟΥΛΙΑΣ  

Αγαπάμε έναν άνθρωπο γι’ αυτό που είναι και συχνά παύουμε να τον αγαπάμε γιατί παραμένει αυτό που είναι. Είναι ο πόνος της αγάπης αναπόφευκτος; Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ’ όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών. Και ο πόνος είναι πάντα πιο εύκολος…! Τη μετάφραση έχει κάνει η Λουίζα Μητσάκου, τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, τα κοστούμια η Κατερίνα Παπανικολάου, τη μουσική ο Χρήστος Θάνος και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Μικρό Άνεσις, από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Ερμηνεύουν οι Ναταλία Τσαλίκη, Άρης Λεμπεσόπουλος

Από 20 Οκτωβρίου / Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ.:21:00, Κυρ.:20:00

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

ΙΖΑΜΠΕΛ ΡΕΜΠΩ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Σκηνοθεσία: ΒΙΚΥ ΒΟΛΙΩΤΗ

Η Βίκυ Βολιώτη έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ενός απαιτητικού κοινού παίζει και σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», σε νέο χωρο, στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Η μικρή αδερφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδερφού της. Η Ιζαμπέλ Ρεμπω έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της.  Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που αποδείχτηκε η πιο δυνατή. Τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται…

Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, γνώρισε τον εκφοβισμό του κόσμου εξ αιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της κι όμως τον υπερασπίστηκε με πάθος που συγκινεί  δίνοντας μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τον θρησκευτικό φανατισμό.

 Μια διαφορετική οπτική του μεγάλου ποιητή όπως δεν τον ξέραμε μέχρι τώρα μέσα από τα μάτια της αδερφής του.

Ερμηνεύει η Βίκυ Βολιώτη

Από 2 Οκτωβρίου / Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

ΣΕΡΡΑ - Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί άραγε;» Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, που παρουσιάστηκε την χρονιά που μας πέρασε με μεγάλη επιτυχία, επιστρέφει στην Αθήνα για λίγες παραστάσεις. Μια θεατρική εμπειρία που συνεπαίρνει τον θεατή σε ένα μοναδικό ταξίδι, απ’ όπου και αν κατάγεται. Μία ηθοποιός. 12 ρόλοι. Η Λεμονιά παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπο του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο, ραδιουργίες, τρυφερότητα, αγάπη, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Ερμηνεύει η Χρύσα Παπά

Από 2 Φεβρουαρίου / Παρ., Σάβ.: 21:00, Κυρ.: 19:00

 

Θέατρο Άνεσις: Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 23 - 24

 

Στέφανος Παπατρέχας

SPA-ΣΕ ΚΑΤΑΡΑ

Σκηνοθεσία: ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΡΤΑΝΗΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

Πέντε πρόσωπα με διαφορετικούς χαρακτήρες, ζωές και στόχους, συναντιούνται στο Isaris Spa, ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας με στόχο την «αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν από την ευτυχία». Όμως, μια θρυλική ινδιάνικη κατάρα ξεσπάει, εγκλωβίζοντας τους ήρωες στο Spa για άγνωστο χρονικό διάστημα. Μέσα από ανατροπές και παρεξηγήσεις, ανάμεσα σε μάσκες ομορφιάς, ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης, γυμναστική και κλύσματα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο καθαρό το τι ορίζει ο καθένας ως «ευτυχία».

Το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, μέσα από κωμικές καταστάσεις, αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα, μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας και τους διαφορετικούς ορισμούς που οι άνθρωποι δίνουν σε αυτήν, επιχειρεί να αντικατοπτρίσει τον σύγχρονο άνθρωπο και το ολοένα πιο επικίνδυνο βύθισμά του στις απαιτήσεις του σημερινού τρόπου ζωής.

Το σκηνοθετικό δίδυμο των Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα καταπιάνεται με μια τρελή κωμωδία, μια σουρεαλιστική, σύγχρονη φάρσα με βασικό θέμα το κυνήγι της ευτυχίας.

Με τους Λάζαρο Βαρτάνη, Κωνσταντίνο Ελματζίογλου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Σύνθια Μπατσή, Στέφανο Παπατρέχα

Από  12 Φεβρουαρίου / Δευ. & Τρί.: 21:00

Οδηγός Θεάτρου