«Θάλαμος Νο 6»: Hip hop και Τσέχοφ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου σκηνοθετεί το διήγημα του Ρώσου συγγραφέα.

The LiFO team, 13.1.2020 | 18:53

Η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου σκηνοθετεί το γνωστό διήγημα του Τσέχωφ, παρουσιάζοντας, από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά το έργο του Ρώσου συγγραφέα με στοιχεία hip hop.

 

Ο λόγος, ο ήχος, η κίνηση, φιλτράρονται μέσα από τη hip hop κουλτούρα, σε μία απρόσμενη συνομιλία του κειμένου με τη σύγχρονη εποχή. Στην παράσταση ακούγονται και δύο πρωτότυπα τραγούδια του Κώστα Γάκη, ο οποίος έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά την παράσταση.

 

Το διήγημα δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1892, όμως φαίνεται πως τα ερωτήματα που θέτει παραμένουν διαχρονικά. Γιατί να αισθάνεται κάποιος «μη φυσιολογικός»; Πώς χάθηκε η ποίηση και η ομορφιά από τη ζωή μας; Πώς γίνεται να κλείνουμε τα αυτιά μας στον ξεριζωμό τόσων ανθρώπων; Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να θεωρείται «λαθραίος»;

 

«Θάλαμος Νο 6»: Hip hop και Τσέχοφ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Φωτο: Ηλιανα Μεϊντάνη

 

Πόσο «νοικοκυραίος» είναι κάποιος που έχει αποκλείσει από τη ζωή του τη ζεστασιά και την ανθρωπιά; Στη σκηνή τρία κορίτσια, οι Ηλέκτρα Αρσενίδου, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου και Έρη Μανουρά, που αναρωτιούνται για αυτά τα θέματα με έναν σύγχρονο, αλλά πολύ τρυφερό τρόπο.

 

Όπως σημειώνει η ομάδα: «Οι εικόνες αυτές περνάνε κάθε μέρα μπροστά από τα μάτια μας και έπειτα σβήνονται. Ξεχνάμε. Η ζωή όμως δεν είναι ένα story που κρατάει για 24ώρες και ύστερα χάνεται. Η παράστασή μας είναι ένα ποιητικό κολλάζ που φωνάζει: Μην ξεχνάς! Για όλους εκείνους που, στη βαρβαρότητα, στον άγριο αυτόν κόσμο, συνεχίζουν να παλεύουν, να ονειρεύονται, να τραγουδούν την αλήθεια με τρυφερότητα… Και κάπως έτσι, μία μικρή πτέρυγα για ψυχικά ασθενείς γίνεται  για όλους μας ένας φωτεινός μικρόκοσμος, ένα φαναράκι».

 

«Θάλαμος Νο 6»: Hip hop και Τσέχοφ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Φωτο: Ηλιανα Μεϊντάνη

 

«Θάλαμος Νο 6»: Hip hop και Τσέχοφ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Φωτο: Ηλιανα Μεϊντάνη

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, Διασκευή: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Κώστας Γάκης

Επιμέλεια Κίνησης: Ηλέκτρα Αρσενίδου

Επιμέλεια Μουσικής: Έρη Μανουρά

Φωτογραφίες: Ηλιανα Μεϊντάνη

Παίζουν: Ηλέκτρα Αρσενίδου, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Έρη Μανουρά

 

 

 

Info

Από Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός, τηλ. 210 3411651

 Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9.00 μ.μ.

Εισιτήρια από 7 ευρώ εδώ.

Οδηγός Θεάτρου