Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον αξεπέραστο Μιχαήλ Λαβρόφσκι στο Ηρώδειο

Μία επετειακή παράσταση για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαβρόφσκι με τον κορυφαίο χορευτή Ιβάν Βασίλιεφ

LIFOTEAM 18.7.2017 | 14:08

 

Η μοναδική παράσταση των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι, αφιερωμένη στα 75 χρόνια του εμβληματικού χορευτή, δασκάλου και χορογράφου τους Μιχαήλ Λαβρόφσκι έρχεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα. Το επετειακό αφιέρωμα των Μπολσόι σ’ αυτόν τον ζωντανό θρύλο, παρουσιάζεται στην χώρα μας, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του που έγινε στις 4 Μαΐου 2017 στην Μόσχα.

 

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί, ερμηνεύοντας τον ρόλο του θρυλικού Νιζίνσκι, ο κορυφαίος σήμερα χορευτής του κόσμου και καλλιτεχνικός επίγονος του Λαβρόφσκι, Ιβάν Βασίλιεφ. Στον ρόλο του Ντανίλιεφ, ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που επιστρέφει στο Ηρώδειο μετά από τριάντα χρόνια.

 

Η παράσταση αποτελείται από ιστορικές χορογραφίες του Μιχαήλ Λαβρόφσκι, αποκλειστικά για τα μπαλέτα Μπολσόι, όπως ο Καζανόβας, το έργο Νιζίνκσκι, η Ρωσίδα Μπαλαρίνα, αλλά και από έργα, στους πρώτους ρόλους των οποίων διέπρεψε ο ίδιος ως χορευτής, όπως ο Σπάρτακος και ο Δον Κιχώτης.

 

Εκτός του ίδιο τον Ιβάν Βασίλιεφ, τους υπόλοιπους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και νέα χορευτικά ινδάλματα της Ρωσίας: Νίνα Καπτσόβα, Ιγκόρ Τσβίρκο, Μαρία Βινογκράντοβα και άλλοι σπουδαίοι σολίστες, πλαισιωμένοι από το Corps de Ballet της φημισμένης ομάδας.

 

Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον αξεπέραστο Μιχαήλ Λαβρόφσκι στο Ηρώδειο

 

19/09 και 20/09

ΗΡΩΔΕΙΟ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στάση μετρό Ακρόπολη), 210 3241807

Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 28-120 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

 

Οδηγός Θεάτρου