Stones & Bones: Ψηφιακή πρεμιέρα για το νέο έργο των RootlessRoot

Το νέο έργο της διεθνούς ομάδας χορού κάνει ψηφιακή πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

LIFOTEAM 31.12.2020 | 15:06

Στο Stones & Bones, το νέο έργο των RootlessRoot, πέντε ερμηνεύτριες (Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Hyaejin Lee, Anna Calsina Forrellad), υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, έρχονται αντιμέτωπες στη σκηνή με το μάρμαρο, δημιουργώντας ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και την αιωνιότητα του μαρμάρου.

 

Ο Γιόζεφ Φρούτσεκ και η Λίντα Καπετανέα συνεργάζονται με τον Άγγλο γλύπτη Peter Randall-Page, έναν αριστοτέχνη στο είδος του, και εισχωρούν στα μυστήρια αυτού του ξεχωριστού φυσικού υλικού, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες στη σκηνική του χρήση. Εμπνέονται από τις πυθαγόρειες γεωμετρικές μορφές της κοσμικής δημιουργίας, καθώς και από την ανθρώπινη σωματικότητα, με σκοπό να αποκαλύψουν την άνιση σχέση μεταξύ του εφήμερου ανθρώπινου σώματος και της ανεξάντλητης δύναμης του μαρμάρου. Και οι δύο πραγματικότητες συναντιούνται στην κίνηση, αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές χρονικές κλίμακες.

 

Το νέο έργο της σημαντικής διεθνούς ομάδας χορού κάνει ψηφιακή πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. 

 

Live YouTube premiere: Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 | 21:00

Διάρκεια: 68΄

Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες

 

Οδηγός Θεάτρου