ΣΤΕΛΛΑ travel: η γη της απαγγελίας

Μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη.

LIFOTEAM 22.6.2013 | 00:00

ΣΤΕΛΛΑ travel: η γη της απαγγελίας. Ένα ηθογραφικό θρίλλερ. Μια τραγωδία. Μια πενιχρή απόδειξη περί της μη υπάρξεως Θεού. Ένα σχόλιο πάνω στην ομορφιά. Ένα σχόλιο πάνω στην αμαρτία. Μια ερωτική ιστορία. Μια προσπάθεια απόδειξης ότι το έτος 1955 δεν υπήρξε ποτέ. Ο Βόλος. Ένα ταξίδι. Κανένα ταξίδι. Όλα αυτά και τίποτε απ' αυτά.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη. Στη «Στέλλα travel» τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των Σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ' ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει. Πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.

ΠΟΤΕ22/06/2013 - 28/07/2013
ΠΟΥΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
ΣυγγραφέαςΓλυκερία Μπασδέκη
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Σκουρλέτης
ΠαίζουνΛένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης
Οδηγός Θεάτρου