Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Με το μπαλέτο και την ορχήστρα του θεάτρου Μαριίνσκι

Με την Prima ballerina DIANA VISHNEVA | Διεύθυνση Ορχήστρας: Βαλέρι Γκεργκίεφ | 7 έως 10 ΜΑΪΟΥ 2021 Christmas Theater online

The LiFO team, 7.5.2021 | 14:52

Ζήστε την μαγεία του κλασικού μπαλέτου με άλλο ένα αριστούργημα που έρχεται από την Αγία Πετρούπολη, την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ, που μας το παρουσιάζει το Μπαλέτο του θεάτρου Μαριίνσκι, με πρωταγωνίστρια την διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Ντιάνα Βισνιέβα και διευθυντή ορχήστρας τον σπουδαίο Βαλέρι Γκεργκίεφ. 

 


Η Ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι απλά και μόνο η ομορφότερη ερωτική ιστορία του κόσμου. Με φόντο την αναγεννησιακή Βερόνα της Ιταλίας αυτό το συγκλονιστικό παραμύθι των δύο γνωστών οικογενειών των Μοντέγων και των Καπουλέτων και των άτυχων παιδιών τους, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας που ζούσαν στον ίδιο χώρο αλλά σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση και με προαιώνιο μεταξύ τους μίσος, πέρασε στα χρονικά της αγγλικής φιλολογίας πριν από 430 χρόνια. Κι αυτό χάρη στη θρυλική τραγωδία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που έγραψε ο Σαίξπηρ γύρω στα 1591.


Στην αγορά της Βερόνα οι άνθρωποι είναι μοιρασμένοι σε στρατόπεδα και τσακώνονται όπως ακριβώς και οι δύο δυνατές οικογένειες, οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι.

 

Στην παράσταση του Μπαλέτου Μαριίνσκι που έρχεται στο Christmas Theater on Line, την Ιουλιέτα ενσαρκώνει η διάσημη κορυφαία μπαλαρίνα Ντιάνα Βισνιέβα.
Μια πρίμα μπαλαρίνα του Mariinsky Theatre και του American Ballet Theatre που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes συγκαταλέγεται ανάμεσα στους «50 Ρώσους που κατέκτησαν τον κόσμο»!

 

Το εν λόγω περιοδικό προσθέτει ότι μόνο 10 άνθρωποι- από τους 50 που υπάρχουν στη σχετική λίστα- εκπροσωπούν τις Τέχνες, όπως οι: Anna Netrebko, Valery Gergiev, Dmitri Hvorostovsky, Yuri Bashmet and Gidon Kremer ενώ η μόνη ballerina στη λίστα είναι η Diana Vishneva.


Και είναι μερικοί από τους ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς που έχουν αποδώσει τόσο τα Μ.Μ.Ε όσο και διάσημοι δημιουργοί στο αστείρευτο ταλέντο της μεγάλης χορεύτριας της παγκόσμιας σκηνής DIANA VISHNEVA. Η οποία μετά τον Nureyev και τον Baryshnikov έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια του μπαλέτου χαρακτηριζόμενη σύμφωνα με τους New York Times «Θεά του Χορού», Prima Ballerina assoluta – Principal Dancer των μεγαλύτερων μπαλέτων (Mariinsky – ABT – La Scala).
Ζήστε μια μοναδική παράσταση κλασικού μπαλέτου! Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του θεάτρου Μαριίνσκι, στο Christmas Theater on line!

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Μπαλέτο σε τρεις πράξεις

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Λιμπρέτο: Αντριάν Πριοτρόφσκι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Λεονίντ Λαβρόφσκι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Χορογραφία: Λεοντίντ Λαβρόφσκι

Σκηνικά – κοστούμια : Πιότρ Ουίλιαμς

Φωτισμοί: Vladimir Lukasevich

 

Με το μπαλέτο και την ορχήστρα του θεάτρου Mariinsky

Μουσική διεύθυνση: Βαλέρι Γκεργκίεφ


 
Σολίστ:

Ιουλιέτα (Juliet) : Ντιάνα Βισνιέβα Κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου Μαριίνσκι (Principal Dancer)

Ρωμαίος (Romeo) : Βλαντίμιρ Σκλιαρόφ – Κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου Μαριίνσκι (Principal Dancer)

Πρώτη πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου 1938, Μπρνο

Πρώτη πρεμιέρα στο θέατρο Μαριίνσκι: 11 Ιανουαρίου 1940, Αγία Πετρούπολη

Διάρκεια: 150 λεπτά

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου & δημοσιογραφικό υλικό

 

Παραστάσεις on line:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 στις 20.00

Σάββατο 8 Μαΐου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 20.00Τιμή κωδικού: 12 ευρώ

Πληροφορίες: 211 - 77 01 700
 
Προπώληση κωδικών: 211 77 01 700, 


www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Οδηγός Θεάτρου