Θέατρο Μικρό Άνεσις

 

Λίγο ακόμα

 

Το θέατρο Μικρό Άνεσις παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση Λίγο ακόμα. Ένα έργο βασισμένο στο Κύκνειο Άσμα του Άντον Τσέχοφ με πρωταγωνιστές δύο ήρωες που ενσαρκώνουν οι Χρήστος Βαλαβανίδης και Χρήστος Σωνάκης. Η σκηνοθέτις ακολουθεί την κεντρική ιδέα του Τσέχοφ στο Κύκνειο Άσμα και βάζει τους θεατές σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη: συναντούν μια νύχτα σε ένα άδειο και σκοτεινό θέατρο έναν ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασής του, στην οποία υποδύεται τον Βασιλιά Λιρ του Σαίξπηρ.

 

Σύγχρονο Θέατρο

 

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

 

A Priori με πέντε παραστάσεις

 

Το έργο που έκανε αίσθηση τόσο στο θεατρόφιλο όσο και στο μη θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία για 2η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο. Το τελευταίο αυτό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ είναι μια ερωτική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Ο Τουργκένιεφ, εμπνευσμένος από το «Άσμα Ασμάτων» και βαθιά επηρεασμένος από τον έρωτά του για την Πολίν Βιαρντό, ξεδιπλώνει με μαεστρία τον έρωτα δυο νέων, ο οποίος κατορθώνει να νικήσει ακόμα και τον θάνατο. Η παράσταση είναι ενδεδυμένη αποκλειστικά με τη μουσική του Σοπέν

 

Άκρως Συμπαντικό

 

A Priori με πέντε παραστάσεις

 

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έργο, μέσα από το χιούμορ και τις συνεχείς ανατροπές, καταφέρνει να ανακαλύψει και να αποκαλύψει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Θέατρο Αλκμήνη 

 

Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς

 

A Priori με πέντε παραστάσεις

 

H θεατρική διασκευή του έργου του Τολστόι Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς επιστρέφει στο θέατρο Αλκμήνη. Μετά τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση, κάνοντας γνωστό στο ελληνικό κοινό το μεγαλειώδες αυτό έργο του Τολστόι, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 4η χρονιά.  Δύο ηθοποιοί επί σκηνής, οι εξαιρετικοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας σε ένα θεατρικό παιχνίδι που σφύζει από ζωή!

 

12 Ένορκοι

 

A Priori με πέντε παραστάσεις

 

Οι 12  Ένορκοι του Reginald Rose μετατρέπουν ξανά το θέατρο σε δικαστικό μέγαρο. Η παράσταση που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια την αγάπη των θεατρόφιλων επιστρέφει στη σκηνή του Αλκμήνη για 8η χρονιά. Πολύτιμες προσθήκες στον φετινό θίασο ο Βαγγέλης Κρανιώτης και ο Νίκος Μέλλος. Στη Νέα Υόρκη του 1957 ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι τελικά ένοχο και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη. 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση Λίγο Ακόμα.

 

Βρείτε πληροφορίες για την παράσταση Ανάμεσα σε δύο κόσμους.

 

Εδώ θα δείτε πληροφορίες για την παράσταση Άκρως Συμπαντικό.

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς εδώ.

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση 12 Ένορκοι. 


 

Οδηγός Θεάτρου