Το θέατρο Πόρτα παρουσιάζει αυτόν τον χειμώνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Pomona του Alistair McDowall. Ένα σουρεαλιστικό θρίλερ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Orange Tree Theatre του Richmond και γνώρισε μεγάλη επιτυχία και την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε στο National Theatre του Λονδίνου και στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ.

 

Η γοητεία του έργου οφείλεται στη μυστηριώδη δομή του, στον ελλειπτικό χαρακτήρα των σκηνών του και στη δυστοπική, αινιγματική του ατμόσφαιρα. Η αλληλουχία των συμβάντων παρασύρει σταδιακά τον θεατή σε μια ακαταμάχητη δίνη πιθανοτήτων, ενώ θα τολμούσε κανείς να πει πως η αποσπασματική του αφήγηση συνομιλεί με τις σύγχρονες τάσεις που αναγνωρίζουμε σε σειρές μυστηρίου.

 

Στην Pomona όλα τα δεινά αποδίδονται σε ένα «υπέρτατο κακό» και η λούπα των γεγονότων φαίνεται αναπόδραστη, δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφυξίας γνώριμο στη σύγχρονη εμπειρία. Γι’ αυτό το έργο δεν αφορά μόνο τους λάτρεις των RPG και του H.P. Lovecraft αλλά και όλους αυτούς που αναζητούν τρόπους προσωπικής εξέλιξης και τους απασχολεί η έννοια της αλήθειας, το κατά πόσο φυλακιζόμαστε μόνοι μας στη δική μας, προσωπική Pomona.

 

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος συνσκηνοθετεί  το έργο με τον Ισλανδό conceptual artist και ενεργό μέλος της κουλτούρας των RPG, Sigurdur F3, ο οποίος διατηρεί έως και σήμερα την αληθινή του ταυτότητα κρυφή ακόμα και από τον θίασο.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση Pomona.

 

Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 210 7711333

 

Οδηγός Θεάτρου