Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι πρόβες για το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός» του χολιγουντιανού αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ που μεταφέρει στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια από τις 22 Οκτωβρίου ο Αλέξανδρος Κοέν, με τη Ραφίκα Σαουίς και τον Γιώργη Παρταλίδη. Το σπουδαίο αυτό έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δραματουργικό κομψοτέχνημα υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου, ενώ γοήτευσε τον Μπράιαν Ντε Πάλμα και τα τελευταία χρόνια συζητιέται η κινηματογραφική μεταφορά του με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

 

«Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

 

Η αστυνομική νευροψυχολόγος Μωντ Κρίστοφερ ζει μόνη της, απομονωμένη στους λόφους του Λος Άντζελες. Τον τελευταίο καιρό την απασχολεί, σε βαθμό εμμονής, μια πρωτοφανής, ανεξιχνίαστη υπόθεση που έχει αναλάβει.

 

Ένας παρανοϊκός άντρας, αγνώστων στοιχείων, πραγματοποιεί κατά συρροή επιθέσεις στις ανυποψίαστες γυναίκες της πόλης, με έναν τρόπο τρομακτικά παράδοξο. Δεν τις δολοφονεί. Δεν τις βιάζει. Σαγηνεύει τα θύματά του, τα οδηγεί οικειοθελώς στο κρεβάτι και στο τέλος τα ακινητοποιεί με λοβοτομή. Μετατρέποντας τις σε άβουλα παντοτινά του παιχνίδια.

 

Η Μωντ έρχεται αντιμέτωπη με την αγριότητα αυτών των εγκλημάτων σχεδόν καθημερινά. Είναι εκείνη που έχει αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων του.

 

Ένα ήσυχο –κατά τα άλλα– βράδυ, ένας συμπαθής νεαρός τής χτυπά την πόρτα, ζητώντας λίγη βοήθεια, καθώς ξέμεινε στα μέρη της επειδή χάλασε το ποδήλατό του.

 

«Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

 

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός», γραμμένο το 1984 από τον χολιγουντιανό αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ πρώτα με τη μορφή best seller νουβέλας και μετά ως δημοφιλές θεατρικό έργο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τη Ραφίκα Σαουίς και τον Γιώργη Παρταλίδη.

 

Ένα δραματουργικό έργο υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει παρασταθεί. Πρόκειται για το έργο που γοήτευσε έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών, τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, και τα τελευταία χρόνια συζητιέται η κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

 

«Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Αρβανίτης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Σωτηροπούλου

 

Σκηνική πάλη: Κρις Ραντάνοφ

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστικά: Κάρολος Πορφύρης

Παραγωγή: Daydreams & Lineculture

Ηθοποιοί: Ραφίκα Σαουίς - Γιώργης Παρταλίδης

*Ευχαριστίες στους: Βασίλειο Αθανασάκη (Μαριονέττες) & Βάσω Αυγεροπούλου

 

Παραστάσεις: Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.15

Εισιτήρια από 15 ευρώ

 

Πρεμιέρα 22 Οκτωβρίου

 

ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ Ιπποκράτους 7, 2103642334

Προπώληση www.viva.gr/tickets/theater/paixnidopoios

Οδηγός Θεάτρου