Η παράσταση «Οικόπεδα με θέα» έρχεται αυτήν τη θεατρική σεζόν στο θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

 

Το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992 – η ταινία απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις. Στη θεατρική μεταφορά του, που βασίζεται στη μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, θα απολαύσουμε έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών αλλά και την πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Μαθέ.

 

Οικόπεδα με θέα

 

Στο έργο, τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες που εργάζονται σε μια μικρή αμερικανική πόλη διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!

 

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω». Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Οικόπεδα με θέα».

 

Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισιάς 14, Αθήνα, Αμπελόκηποι 210 0080900, 210 3625119, 210 7718943

 

Οδηγός Θεάτρου