Οι Πειραιώτες ανοίγουν τα σπίτια τους

Μια σειρά δράσεων που λαμβάνει χώρα σε σπίτια

LIFOTEAM 10.6.2017 | 00:00

Τι είναι το σπίτι μας; Η πατρίδα μας, το μέρος όπου γεννηθήκαμε, το σπίτι όπου ζουν οι αγαπημένοι μας, ή απλώς ο χώρος όπου κατοικούμε; Το καταφύγιό μας ή το μέρος όπου μπορεί ακόμη και να κινδυνεύουμε; Τα σπίτια έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες. Μικρές και μεγάλες. Μια σειρά δράσεων που λαμβάνει χώρα σε σπίτια. Μια αφορμή για να ανακαλύψουμε τις ιστορίες των άλλων. Να επισκεφτούμε τις διαφορετικές ζωές που κρύβονται σε τέσσερις τοίχους, και που ίσως στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο διαφορετικές.

 

«Μια φορά κι έναν αλλιώτικο καιρό…»

Σημείο συνάντησης: Πλατεία 25ης Μαρτίου (Πλατεία Χαλκηδόνας), Νίκαια.

Η ποιήτρια και λογοθεραπεύτρια, Μαρία Κουλούρη, μας προσκαλεί σε ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ για όλες τις ηλικίες , στο σπίτι της στην Νίκαια. Μαζί θα διαβάσουμε παραμύθια για πρίγκηπες που παντρεύονται πρίγκηπες, για μικρά αγόρια που θέλουν να ντύνονται σαν κορίτσια και για αυγά που αναρωτιούνται σε τί οικογένεια θα γεννηθούν.

 

Συμμετέχουν οι: Μαρία Κουλούρη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Κώστας Ευστρατίου, Ευφημία Καλογιάννη, Δημήτρης Κερεστετζής, Ειρήνη Μαργαρίτη, Χάρης Μπόσινας και ο Νίκος Σταυρακούδης.

 

Ημερομηνίες: 10-11/6/2017

Ώρα: 19.30

 

«Ιδιαίτερα μαθήματα αρμονίας»

Σημείο συνάντησης: Εκκλησία Ευαγγελίστριας, Γρ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς

Κώστας Ευστρατίου, ηθοποιός και δάσκαλος μουσικής ανοίγει το σπίτι του στον Πειραιά και παραδίδει ένα ανοιχτό μάθημα πιάνου στον μαθητή και φίλο του Μουσταφά από την Αίγυπτο. Οι δυο τους μιλάνε για τη μουσική, τη θρησκεία και για όλα όσα τους ενώνουν ή τους χωρίζουν.

 

Συμμετέχουν οι: Κώστας Ευστρατίου, Μουσταφά Μοχάμεντ

 

Ημερομηνίες: 17-18/6/2017

Ώρα: 19.30

 

«…το σπίτι μας θα έχει διάφανους τοίχους…»

Σημείο συνάντησης: Εκκλησία του Αγ. Παύλου, Θηβών 126.

Ο κύριος Arshand, o Wasim, o Qumar, o Yasir, o Rauf και ο Fahim συγκατοικούν σε ένα σπίτι στα σύνορα Κοκκινιάς- Ρέντη. Μας υποδέχονται στην αυλή τους, μαγειρεύουν για εμάς και μαζί συζητάμε για την έννοια του σπιτιού και της πατρίδας, διαβάζουμε ποιήματα και ακούμε μουσικές από τη χώρα τους, το Πακιστάν, κάτω από τον νυχτερινό ουρανό του Πειραιά.

 

Συμμετέχουν οι: κ. Arshad, Wasim, Qumar, Yasir, Rauf, Fahim, Νίκος Αγαπάκης, Ειρήνη Μαργαρίτη, Χάρης Μπόσινας

 

Ημερομηνίες: 24/6/2017

Ώρα: 20.30

 

 

 

ΠΟΤΕ10/06/2017 - 24/06/2017
ΟΡΓΑΝΩΣΗΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΥΠΛΑΤΕΙΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣκηνοθεσίαΕιρήνη Μαργαρίτη
Άλλοι συντελεστέςΕπιμέλεια-οργάνωση:Ειρήνη Μαργαρίτη, Δραματουργική επιμέλεια:Χάρης Μπόσινας, Βοηθός σκηνοθέτη:Ευφημία Καλογιάννη
Οδηγός Θεάτρου