Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου

LIFOTEAM 3.2.2012 | 00:00

Και γιορτάζει και δεν πάει πουθενά!  Παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα ότι μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη ή ότι πάει περιοδεία, Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, μένει  στο σπίτι του, στο θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59 και θα μείνει εκεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων!  Φέτος  μάλιστα , παρουσιάζεται ανανεωμένος  με το ολοκαίνουριο ανέβασμα από τον πολύ νέο σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά και  πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες της πολύ νεότερης γενιάς.

Ο Οδυσσεβάχ  υπήρξε ορόσημο στη ιστορία της Μικρής Πόρτας . Μπορούμε να πούμε ότι  το  έργο  θεωρείται πια  σχεδόν «κλασικό» στο είδος του. Έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί  από αρκετούς ξένους θιάσους , αλλά και από 10  ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Παράλληλα  παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται ακόμα σε σχολικές παραστάσεις από Γυμνάσια, Λύκεια,  Δημοτικά σχολεία, ακόμη και Νηπιαγωγεία. Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι γοητεύει θεατές κάθε ηλικίας .

Το έργο  έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό   και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια.

Βασικό του  θέμα είναι η  νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους  σου  μένοντας  πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις,  ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς .

Το μόνο στοιχείο που διατηρείται και σε αυτή την  παράσταση είναι   τα  πασίγνωστα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ιωάννας Τσάμη, η κίνηση της  Ζωής Χατζηαντωνίου, η  μουσική διδασκαλία  και η σύνθεση του ηχητικού περιβάλλοντος είναι  της Νικολέτας Χατζοπούλου  και οι φωτισμοί  του Αλέκου Αναστασίου. Βοηθός σκηνοθέτη  η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη


ΠΟΤΕ03/02/2012 - 08/04/2012
ΠΟΥΠΟΡΤΑ
ΠαίζουνΚωνσταντίνος Βουδούρης, Γιάννης Κλίνης ,Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Μαθιουδάκης , Σωκράτης Πατσίκας ,Ελίνα Ρίζου και Γιώργος Χρυσοστόμου .
Οδηγός Θεάτρου